Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ρομπόλης: Έχασαν το μισό πραγματικό εισόδημά τους οι μισθωτοί, από το 2009


Στα τρία τελευταία έτη, έχει μειωθεί κατά 50% το μέσο πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των μισθωτών, δηλαδή αυτό που μένει έπειτα από τη φορολόγηση. Αυτό τόνισε ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, καθηγητής Σάββας...
Ρομπόλης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό BHMA 99,5, ο κ. Ρομπόλης υπογράμμισε ότι το μοναδιαίο κόστος εργασίας, την τελευταία διετία, έχει μειωθεί κατά 8%. Πρόσθεσε δε ότι θα επιφέρει νέες μισθολογικές μειώσεις η εφαρμογή του Μνημονίου, το οποίο επιβάλλει επιπρόσθετη κάμψη του κόστους εργασίας, της τάξης του 15%, για τη διετία 2012 – 2014.

Ο διευθυντής του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ παρατήρησε επίσης πως, σύμφωνα με την ίδια την Τρόικα, εκκρεμεί η μείωση των ειδικών μισθολογίων κατά 12%- κάτι που έπρεπε βάσει του Μνημονίου να ισχύσει από τον Ιούνιο.

Δυσοίωνες ήταν οι προβλέψεις του κ. Ρομπόλη και για την ανεργία. Τόνισε ότι οι άνθρωποι που μένουν χωρίς δουλειά θα φθάσουν στον εφιαλτικό αριθμό 1.400.000, προτού εκπνεύσει το τρέχον έτος, εάν συνυπολογιστεί το 6% των μη εγγεγραμμένων. Αυτό – όπως είπε- θα σημάνει ότι η αναλογία θα προσεγγίσει το «άνεργος, ένας στους τέσσερις».
πηγη