Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

20 Ιουλίου 2012: Η Ημέρα Που Σώπασαν Οι Τηλεοράσεις.


20 Ιουλίου. Ξημερώματα. Ο πομπός του Υμηττού παύει να εκπέμπει. 150.000 σπίτια στο λεκανοπέδιο Αττικής χάνουν την τηλεοπτική τους πρόσβαση.

2 ώρες χωρίς τηλεόραση. Ανοίγουν τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών. Η νέα τιμή των αποκωδικοποιητών mpeg-4 είναι 3.000 ευρώ...


5 ώρες χωρίς τηλεόραση. Χιλιάδες νοικοκυρές πατάνε το 4 στο τηλεκοντρόλ για να δουν Σκορδά-Λιάγκα. Δεν βλέπουν Σκορδά-Λιάγκα. Γενικευμένη νευρικότητα.

8 ώρες χωρίς τηλεόραση. Για χιλιάδες σπίτια στην Αθήνα, είναι η πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια που δεν έχουν εικόνα του "Κωνσταντίνου Και Ελένης". Κανείς δεν το νιώθει, αλλά μελλοντικές έρευνες θα δείξουν πως εκείνη τη στιγμή και λόγω εκείνου του γεγονότος, ο εθνικός μέσος όρος IQ ανέβηκε κατά 0,000002%. Είναι η πρώτη άνοδος του συγκεκριμένου δείκτη τα τελευταία 17.000 χρόνια.

20 Ιουλίου. Βράδυ. 15 ώρες χωρίς τηλεόραση. Μια δύσκολη νύχτα. Τηλεθεατές αρχίσουν να νιώθουν τα συμπτώματα του στερητικού. Ουρλιαχτά σκίζουν τη νύχτα. Από τις μπαλκονόπορτες βγαίνει ένα διακοπτόμενο λευκό φως, όλο και πιο γρήγορα, καθώς ο κάτοχος της τυφλής τηλεόρασης κάνει ζάπινγκ σε χιόνια. Παραισθήσεις. Σπασμοί και σάλια. Μάνα δω μου το κλειδί.

Μια ημέρα χωρίς τηλεόραση. Πρωί, στα βαγόνια του Ηλεκτρικού: "ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΛΕΣ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΩ, ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΟΥΑΪΦΑΪ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΔΩ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗ ΝΑΤΑΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΝΙ ΜΕ ΜΑΡΟΥΛΟΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΙΟΝΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑΝΝΙΑ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ". Στα βρωμιάρικα στενάκια της Ομόνοιας, γέροι με θολά μάτια προσφέρουν handjobs με αντάλλαγμα χαμογελαστές συμβουλές για τα ένσημά τους.

Δύο ημέρες χωρίς τηλεόραση. Κυριακή. Από το πρωί ακόμα, οι εφημερίδες εξαφανίζονται από τα περίπτερα και τους πάγκους. Οι χαρμανιασμένοι τηλεθεατές αγοράζουν τυφλά τα πάντα, για να μεθαδονιαστούν με τα DVD. Οι b-καμμενιές που διαφημίζονται ως "ένα μοναδικό ερωτικό θρίλερ που θα σας συναρπάσει", συναρπάζουν. Ο Μπαντ Σπένσερ και ο Παΐσιος μπαίνουν σχεδόν σε κάθε Αθηναΐκό σπίτι.

Τρεις ημέρες χωρίς τηλεόραση. Τα αποτελέσματα των κυκλοφοριών φτάνουν στα γραφεία των εφημερίδων. Το Πρώτο Θέμα έχει πουλήσει ξανά 300.000 φύλλα, όπως παλιά. Μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες, 17 υπουργοί και υφυπουργοί της Νέας Δημοκρατίας θα παραιτηθούν χωρίς προφανή λόγο.

Μια εβδομάδα χωρίς τηλεόραση. Οι μισοί κάτοικοι της Αττικής συνειδητοποιούν πως πρέπει να ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.

Δέκα ημέρες χωρίς τηλεόραση. Ακριβώς όπως επέμεναν τόσα χρόνια οι διανοούμενοι, κυρίως οι καλεσμένοι της Βίκυς Φλέσσα, με την τηλεόραση κλειστή οι άνθρωποι στρέφονται στα βιβλία! Μέσα σε λίγες ημέρες η Λένα Μαντά γίνεται τόσο πλούσια που αγοράζει τη Σλοβενία. Επίσης, χωρίς τηλεόραση και άρα χωρίς διαφημίσεις, τα προϊόντα ξαφνικά φαίνονται αλλόκοτα. Δηλαδή, τι είναι η Coca Cola Zero χωρίς τις εκρήξεις και τους κώλους της διαφήμισης; Ένα προϊόν για αδερφές που προσέχουν τη σιλουέτα τους αλλά δεν θέλουν να παραδεχτούν πως είναι αδερφές που προσέχουν τη σιλουέτα τους άρα θέλουν εκρήξεις και κώλους. Χωρίς τηλεόραση, οι απούλητες Zero μένουν σαν μουτζούρα στα ψυγεία.

Δώδεκα ημέρες χωρίς τηλεόραση. Ανακοινώνεται νέα μείωση στους μισθούς. Όσοι έχουν ακόμα τηλεόραση τη βρίσκουν απολύτως λογική, αφού ο Φωτόπουλος είναι λαμόγιο και στη Χίο το παίζουν όλοι τυφλοί και καλά να πάθουμε. Όσοι δεν έχουν τηλεόραση, δεν πιάνουν πού κολλάει ο Φωτόπουλος και η Χίος με το μισθό.

Δεκαπέντε μέρες χωρίς τηλεόραση. Απόγευμα, φιλικό του βάζελου με ομάδα από το σχολικό πρωτάθλημα Λουξεμβούργου. Οι βάζελοι πηγαίνουν στις καφετέριες για να δουν το ματς - μα οι καφετέριες είναι γεμάτες κυράτσες που βλέπουν τούρκικα βρίζοντας πάνω από μπύρες. Οι επιγραφές "ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ NOVA", γίνονται "ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΝΤ1".

Δεκαέξι ημέρες χωρίς τηλεόραση. Ο Θωμάς Μαύρος επαναφέρει τα Τούρκικα ως επίσημη γλώσσα της ΑΕΚ, επιβάλει την αποκλειστική χρήση τους στις προπονήσεις και κόβει εισιτήριο. Χιλιάδες χαρμανιασμένες τουρκολάγνες πληρώνουν όσο-όσο για να δουν τον Μπουγαΐδη να φωνάζει "γκελ μπουρντά". Η ΑΕΚ βγάζει τόσες δεκάδες εκατομμύρια, που σχεδόν ξεχρεώνει την πρώτη δόση από το διακανονισμό για το ρεύμα της.

... ένας μήνας χωρίς τηλεόραση. Οι κάτοικοι της Αττικής έχουν πουλήσει από ένα νεφρό ο καθένας για να πάρουν αποκωδικοποιητή. Η τάξη επιστρέφει. Ξεκινάει η επανάληψη του "Ρετιρέ". Ο Μπουγαΐδης εξακολουθεί να τρέχει σαν έντομο με σύνδρομο ντάουν.

Στον Υμηττό φυτρώνουν νέες μικρές κεραιούλες, σαν την ελπίδα που ξαναγεννιέται μέσα από τα χιόνια.



ΣΤΡΟΥΓΚ - ΣΤΡΟΥΚΤΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΓΚΟΥΡΕΣ
ramnousia

Πέρα απο το σατιρικό του κειμένου,η γνώμη μας είναι να στείλετε τον νταβατζή που λέγεται digea στα σκουπίδια.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΕΧΑΤΕ ...ΧΩΡΙΑΝΟΙ ...!!!!!

Ανώνυμος είπε...

θα μπορούσε να γίνει και πιο Ταραντίνο.. γαμάτο όμως!

Ανώνυμος είπε...

.-Ουστ τηλεκαννίβαλοι σκοταδιστές κοπεόσκυλα..εκμαυλιστές...παλιάνθρωποι

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΝΗΘΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΧΟΥΝΤΙΚΟΚΑΝΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ --ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΩΛΟΤΟΥΡΚΙΚΑ--ΣΥΝΤΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ ΜΑΣ.ΛΑΕ ΜΟΥ,ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ.ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΩΜΑΣΤΕ.ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΒΥΘΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝΝΝΝΝΝΝΝ........

Ανώνυμος είπε...

Sthn patra pou ime fititis gia na dis tileorasi xriazese apokodikopiiti.. To analogiko sima exi katargithi k ego me tin sira mou katargisa tin tileorasi ;p Outos i alles to 90% auton pou dixnoun apefthinete se "ilithious" (sires, ekpompes, idisis ktl) kapou k pou merika ntokimanter p evlepa an petixena, ta vrisko k sto internet k vrisko k me pio endiaferon themata opote.. Protino oloi mas na petaksoume tis tileorasis mas i na tis sindesoume me ta pc mas.. An dn evlepe kanis tileorasi tha itan diaforetika ta pragmata k distixos tha itan pros to kalitero..

Ανώνυμος είπε...

Aντιγραφή από >>>Γράφει η Αρτάνη/visaltis.blogspot.

-Λοιπόν, Καλοί μου; πάλι τα ίδια; Γιατί δυσανασχετείτε και πικραίνεστε και τα βάζετε με μία σειρά πραγμάτων, πού στήθηκε προσεχτικά υπομονετικά με επιμονή και προ πάντων με Τέχνη; ‘Α! σε καλό σας!!! Τι θέλετε και διαμαρτύρεστε επειδή τάχα, λέει, δεν πήγαν στο Στρατό οι διάφοροι ριψάσπιδες, κουσουρλήδες, δειλοί και ανίκανοι;
Μα αυτοί έχουν όνομα μεγάλο βαρύγδουπο και τρανό (με Μπάρμπα στην Κορώνη;) πού ριγούν και ανατριχιάζουν στο άκουσμά τους πάντες οι ευνουχισμένοι ύποτακτοί! Πρώτα – πρώτα οι «άνθρωποι» αυτοί από μόνοι τους δήλωσαν παράφρονες, ήγουν, τρελοί και ανίκανοι και για στράτευση. Και έγινε σεβαστό (μήπως και αποδεκτό;) το αξίωμα: είσαι ότι δηλώσεις.
Μην ξεχνάτε πώς στην Ελλάδα την φτιαγμένη από τα μυαλά αυτών ζούμε! πρός τό παρόν. Φρενοβλαβείς και τρελοί από κείνους πού ήρθαν για να φάνε του γνωστικού το βιός. Πάντως δήλωσαν ευθαρσώς τρελοί σχιζοφρενείς και ολίγον οπισωγλέντηδες. Δήλα-δή; Θα θέλαμε (-τε ) να ντυθούν οι άνθρωποι αυτοί στο χακί, να κρατήσουν όπλο και να φυλάνε σκοπιά στις εσχατιές των βορείων προαστίων του λεκανοπεδίου, των νήσων του Αιγαίου και αλλού; ΄Απα,πα πα!!! Και ύστερα!; ποιοί θα παίρνουν σειρές ολόκληρες από χρυσωμένες εκπομπές σε ράδια και τ.β; γκρίκ άιντολ, Αλτσιαντίρια, Μάνευ ντρόπς’ς, ντάνσιγκ ον άις, φάβ5, πρωϊνάδικα, κατινάδικα; Και το πιο αστείο και ιλαροτραγικό σού ζητούν να ψηφίσεις να παραμείνει το τάδε φρόκαλο στέλνοντας τους σμς ή τηλεφώνησέ τους δηλα-δή, δός τους ευρά, πολλά ευρά!!!
Ποιοί θα ναυλώνουν γήπεδα, μέγαρα, στάδια, προκυμαίες, παραλίες, αρένες, κλάμπ΄ς, εξέδρες, Λαοσυνάξεις; ‘Ε;! Όχι, πέστε μου; Ποιοί θα γράφουν στιχάκια επικά και λογίδρια αηδιαστικώς συναρπαστικά; Ποιοί θα κατοικούν σε σουίτες καμπάνες φτωχικές πολυτελείας, οτέλια πολλαπλών αστέρων έμπλεα χλίδας και θα σουλατσάρουν με κότερα και θαλαμηγές και με άλλα συναφή σκάφη συνωστισμένοι;
Ποιοί θα συνωστίζονται διά σκίν εις την Αράχοβα με καγιέν το Χειμώνα, και με κελβινιέϊτορ εξωλέμβια στην Μύκονον; Σε ποιούς θα στήνονται κουστωδίες δημοσιολόγων και ειδησοποιητών, χειροκροτητών, κραχτών για να καταγράφουν ότι σπουδαίο, τρανό μεγαλόστομο και πομπώδες κι αν πουν μόλις ανοίξουν το στόμα τους για το μεγάλο Αααααα;;;!!! για να μας ψυχαγωγήσουν και να μας νουθετήσουν κιόλας τούτα τα υπέροχα καλλιτεχνικά φρόκαλα; Βεβαίως-βεβαίως υπάρχει σήμερα και μια άλλη σειρά πραγμάτων που την αποδέχεται (;) και την επικροτεί πάντα μεθοδευμένα ο κυρίαρχος Λαός της οποίας σειράς, απλές οδοντόκρεμες-με ρίγες ή χωρίς- και λεπτομέρειες είναι όλα τα παραπάνω. Είσαι αγρότης, μελισσοκόμος, αιγοπροβατοτρόφος, αλιέας, ράπτρα, βυζάχτρα Μάνα, καθαρίστρια, σοβατζής, υδραυλικός, οδοντοτεχνίτης, ηλεκτροτεχνίτης, αρτοποιός, ζαχαροπλάστης, Δάσκαλος, υπάλληλος ι.δ ή δ.χ. γενικά μικρομεγαλομεσαίος;
Ε! και; Καλά να πάθεις. ‘Ας πρόσεχες! Για όλους τους παραπάνω τρέχεις να πληρώσεις τους φόρους πού σου αναλογούν πανικόβλητος και δεν φτάνεις. Γι’ αυτούς δεν τρέχεις στα γήπεδα, στους τζόγους μανιωδώς, στα μέγαρα, στις συναυλίες τους, στους καναπέδες με ντελίβερι και ξηροκάρπι. Γι’ αυτούς δεν τσαλακώνεσαι; >>>>>>>>>>>>>

Ανώνυμος είπε...

>>>>>Γι’ αυτούς δεν συζητάς και δεν μαλώνεις; Για το γκάστρωμα της σκυλίτσας τής τάδε ή τη ζαρτιέρα τού δείνα; Δεν θυσιάζεις μήπως χρόνο, χρήμα, ξελιγωμένος χάσκακα (ειδικά τα πρωϊνά των Κυριακών) που φορτώνεσαι παραμάσχαλα ένθετα, σύνθετα, σιντιά, ντιβιντιά, κυνήγια, ψαρέματα, επαύλεις, μαγειρέματα, τσόντες τζούλιες και άλλα συναφή μαστορέματα στα μυριάδες χιλιάδων εμετικά εξώφυλλα και τηλεπαράθυρα; Δηλα-δή θέλουμε (– τε) να τα δούμε ντυμένα στο χακί όλα αυτά και λαϊκά φαντάρια;
Τα ινδάλματα αυτά και τις θεότητες αυτές τις έχουμε προ πολλού, για κάτι πολύ σπουδαίο και απίθανα μοναδικό και υψηλό, για να παίρνουν κάποια ιερή στιγμή και με δέος, τα μαρκούτσια στο στόμα τους και να ξερνούν νυχτερίδες και αράχνες και μόλις πούνε εκείνο το υπέροχο «τρέφομαι με λαχανικά και με άλλα είδη υγιεινής» ή «τι να πούμε να ΄ούμε ΄γώ, αυτά να ΄ούμε ΄γώ, τα είπε ο υποφαινόμενος να ΄ούμε ΄γώ του τημ», «δεν έχω κάνει μπότοξ», αλήθεια η Κλάρα τι απόγινε; πού αποπατεί τις καβαλίνες της;
Θυμάστε πού περίμενε πρωτοχρονιάτικα το τηλεβλαμένο κοινό σε πιό τετράγωνο, του τετραγώνου, θα χέσει η κλάρα (μουουουού ρε μοσχάρια!!!) για να κερδίσει λέει «έπαθλο», και άλλα τινά φαιδρά, να τινάζεται το Πανελλήνιο, νά θολώνουν οι κοστουμάτοι χλιδάτοι, και νά χοροπηδά ζητωκραυγάζοντας, νενικήκαμεν!!! γκόόόλλλ.!!!. Καθίσματα, πιατικά, γαρύφαλλα, ροδοπέταλα συντρίβονται μονομιάς και πάντες οι παρασιτούντες και παροικούντες ξεπατώνονται (ένεκα το νυχτοκάματο γάρ). Έτσι πιθανόν νά έχουν (; ) λοιπόν, τα πράγματα σήμερα.
Οι επώνυμοι και οι ανώνυμοι. Ο ποδοσφαιρισταράς, ο τραγουδισταράς, ο μπουζουξής, ο θεατρίνος, ο δισκοθέτης, ο χορευταράς, ο τηλευπάλληλος, ο ραδιογλείφτης, ο τηλεπαρουσιαστής, ο μόδιστρος, ο Μέγκας κάποιος μαγγανοποιός Ευνούχος ευνουχισμένος σώματι και ψυχή τε. Με όνομα μαρκιζαρισμένο φωτεινό λαμπρό γιγάντιο!!. Αν, όμως, τύχει να είσαι μόνο ένας απλός και σεμνός Πατέρας , μιά ταπεινή Μάνα, γιατρός, μικροβιολόγος, καθηγητής, πιλότος, αμπελουργός, καπετάνιος, ναύτης, οδοκαθαριστής, νοσοκόμος, αξιωματικός, αστυνομικός, φοιτητής, σπουδαστής, ποιητής, αρτοποιός, βιβλιοθηκάριος, μηχανικός ή έστω ένας απλός εργαζόμενος, παγοπώλης, αγωγιάτης, οδηγός, χειριστής σκαπτικού, ξυλουργός, σιδηρουργός κ.ά. έ,! τότε τυγχάνει να είσαι γι΄ αυτούς ο ανώνυμος κύριος τίποτας.
Είσαι σχεδόν ένα ανύπαρκτο ευνουχισμένο (;) πρόσωπο στη μέση του πουθενά. Δήλα-δή δεν σε ονoματοδώτησαν ποτέ, δεν σε βάφτισαν και ακολουθείς τους υπέροχους αυτούς ανοιχτομάτηδες τυφλούς οδηγούς στο άγνωστο αβέβαιο μέλλον με βάρκα την ελπίδα στην κρίση και στην τρικυμία του κρανίου τους!
Και μείς όλοι οι υπόλοιποι, οι γνωστικοί (;) μάταια (;) άναμένωμεν την Νέμεσιν, …ίνα έπιφέρει επί των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν.
Έλα!!!. Δώσε, πάμε για μπρέικ !!!.
- Αρτάνη
visaltis.blogspot.com/