Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η "ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ SIEMENS" ΤΗΣ ΝΔ


Η Ντόρα Μπακογιάννη πρώτη -και με επίσημη ανακοίνωση- στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ευκαιρία, λοιπόν, να θυμηθούμε μερικά από τα "έργα και της ημέρες" της...
H Nτόρα Μπακογιάννη έχει συνδεθεί με την πιο βαρύνουσα υπόθεση πολιτικού χρήματος της μεταπολίτευσης μετά την υπόθεση Κοσκωτά. Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης...
Siemens, διανεμήθηκαν «μίζες» 86 εκατομμυρίων μάρκων για την υλοποίηση της διαβόητης συμφωνίας «8002», ανάμεσα στον ΟΤΕ και τη Siemens. 
Η κυρία Μπακογιάννη, όπως και η ίδια έχει παραδεχτεί, ήταν συμμαθήτρια του Χριστοφοράκου και οι δυο τους διατηρούσαν κοινωνική σχέση. Βέβαια, αυτή η σχέση ήταν τόσο στενή που ο Χριστοφοράκος φέρεται ως μεγάλος χορηγός της οικογένειας Μητσοτάκη. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens, που με τις ευλογίες της ΝΔ παρακολουθεί την ελληνική κρίση μακριά, από το Μόναχο, διατηρούσε εύγλωττο αρχείο με όλες τις επαφές, τις υποχρεώσεις που αναλάμβανε, τα δώρα που έκανε, τις προσκλήσεις που λάμβανε και έστελνε, τα δείπνα, τα ρουσφέτια που ικανοποιούσε, τις χορηγίες που του ζητούσαν και τόσα άλλα.







Τα ημερολόγια του Χριστοφοράκου "ξεχειλίζουν" από την οικογένεια Μητσοτάκη. Σχεδόν, δεν υπάρχει εβδομάδα που να μη φαίνεται γραμμένη κάποια επαφή με μέλος της οικογένειας ή με έμπιστο πρόσωπο του συστήματος Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει αίτημα της οικογένειας Μητσοτάκη για το οποίο να μην κινητοποιείται το σύμπαν στη Siemens κατ’ εντολήν του γραφείου Χριστοφοράκου, δηλαδή του μεγάλου πρωταγωνιστή του σκανδάλου των δωροδοκιών της Siemens στο εγχώριο πολιτικό σύστημα.




Τον Μάιο του 2003 ο Μ. Χριστοφοράκος υποδέχεται τον μετέπειτα χρήσιμο άνθρωπο για τα όσα έγιναν μεταξύ Εφετείου και Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου για τη μη παράδοσή του στην Ελλάδα. Στο σχεδιάγραμμα του δείπνου προς τιμήν του Dr. Baumann (προέδρου του εποπτικού συμβουλίου της Siemens Α.G.), ο Μιχάλης Χριστοφοράκος βάζει ανάμεσα σε εκείνον και στον υψηλό προσκεκλημένο την Ντόρα Μπακογιάννη.


Πέραν του απλήρωτου τηλεφωνικού κέντρου που είχε «χρεωθεί» το 2007 σε συνεργάτη της Ντόρας Μπακογιάννη, φαίνεται ότι η πρώην υπουργός είχε αλλάξει τηλεφωνικό κέντρο και καλωδιώσεις και τον Ιούλιο του 2000, κάτι που προκύπτει από τις εγγραφές στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου.


Το 2001 σειρά είχαν τα πλυντήρια και στεγνωτήρια με προορισμό τους Γοργιανάδες Ευρυτανίας για τα οποία ζητούνται από συνεργάτιδα της Ντόρας Μπακογιάννη καλές τιμές.


Ευνοούμενος της Siemens και ο σύζυγος
Μαζί με την Ντόρα και ο σύζυγός της Ισίδωρος διατηρεί σχέση με τον Χριστοφοράκο. Τα αιτήματα Κούβελου κατέχουν δεσπόζουσα θέση στο αρχείο Χριστοφοράκου. Πρόκειται για διόλου ευκαταφρόνητες χορηγίες που τελικά ο κ. Ισίδωρος Κούβελος εξασφαλίζει από τον Χριστοφοράκο (ελέω Ντόρας) για την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, για τη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων κ.ά.


Η υπόθεση της φυγής Καραβέλα


Ο Χρ. Καραβέλας, πρώην διευθυντής τηλεπικοινωνιών της Siemens Hellas ήταν το πιο σημαντικό πρόσωπο, μαζί με τον κ. Χριστοφοράκο, στην υπόθεση Siemens.  Τελικά, ο Καραβέλας διέφυγε στη Λατινική Αμερική, παίρνοντας μαζί του όλες τις πληροφορίες που ήξερε, τον Μάιο του 2009. Για τη φυγή του Χρ. Καραβέλα στο εξωτερικό υπάρχει σχετικό πόρισμα του υπουργείου Εξωτερικών. Από το πόρισμα προκύπτει αμέλεια του διπλωματικού γραφείου της τότε υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη και του προϊστάμενου της διεύθυνσης, ο οποίος παρέλαβε το σχετικό τηλεγράφημα από την ελληνική πρεσβεία στο Μοντεβιδέο την Παρασκευή 22 Μαΐου του 2009 αλλά τελικά η υπουργός... ενημερώθηκε το πρωί της Τρίτης 26 Μαΐου. Πολύ βολική βέβαια η ασυνεννοησία, για να διαφύγει ο άνθρωπος που ήξερε τα πάντα για την υπόθεση!




Φεβρουάριος 2012
Ντόρα Μπακογιάννη: Το ένα εκατομμύριο είναι του συζύγου μου...




Το τηλεφώνημα του προέδρου της επιτροπής Ελέγχου Πόθεν έσχες Ευάγγελου Αργύρη χρειάστηκε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη για να διαπιστώσει ότι η έντονη δημόσια συζήτηση που διήρκεσε σχεδόν μια εβδομάδα για τον βουλευτή «φαντομά» με το 1 εκατομμύριο αφορούσε την ίδια!


 Συζήτηση στην οποία συμμετείχε απροκάλυπτα και η ίδια καθώς τόσο από τη Βουλή όσο και από διάφορα ΜΜΕ δεν δίσταζε να κατηγορεί τους πολιτικούς που εν μέσω κρίσης έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, ενώ μάλιστα τους καλούσε να «φέρουν πίσω τις καταθέσεις»!


Συγκεκριμένα, η κυρία Μπακογιάννη σε δήλωση - παρωδία ανέφερε ότι της τηλεφώνησε ο κ. Αργύρης προκειμένου να την ρωτήσει για το έμβασμα του 1 εκατομμυρίου  που έστειλε ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβελος τον Μάρτιο του 2011


. Επιπροσθέτως, κατέφυγε στην προσφιλή μέθοδο των πολιτικών σε τέτοιες περιπτώσεις «πρόκειται για φαρσοκωμωδία που για πέντε ημέρες αιωρούνταν. Δεν δέχομαι να γίνομαι αντικείμενο σπίλωσης από ανεύθυνους» ενώ συνέδεσε τις εξελίξεις με τον «αγώνα» που δίνει κατά των χρηματοδοτήσεων των κομμάτων.
Αλλά το εκατομμύριο... εκατομμύριο και έκανε φτερά στο εξωτερικό!




* Ίσως τελικά το μόνο που θα μπορούσε να απαντήσει κανείς στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, που αυτοαναγορεύεται σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων και σκληρή κατήγορο του ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική περίοδο, είναι αυτό που της απάντησε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε αντιπαράθεσή τους στον ΑΝΤ1:  "Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα διακόσμησε η Siemens"!
http://www.left.gr/article.php?id=1877
ΠΡΕΖΑ TV

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν η κ. Μπακογιάννη έστελνε ομιλία της για έγκριση από την … Ζήμενς
http://www.antinews.gr/2010/06/16/50055/

Πρoσέξτε είναι από το ΣΑΜΑΡΙΚΟ antinews to 2010.

Ανώνυμος είπε...

Άλλο ένα προβοκατόρικο άρθρο που σκοπό έχει να πλήξει προσωπικά τον Σαμαρά. Όσοι δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου θυμούνται ότι το σκάνδαλο Siemens είναι καταπράσινο σκάνδαλο του βαθέος ΠΑΣΟΚ με λίγα ψίχουλα προς διαπλεκόμενα πολιτικά τζάκια της ΝΔ έτσι για τα κρατάμε τα προσχήματα, σε εποχές που η ατιμωρησία του πολικού συστήματος ήταν δεδομένη και ο λαός αδιαφορούσε για όλα αυτά και ενδιαφερόταν μόνο για το βόλεμα και την αρπαχτή. Όταν κοπήκαν όλα αυτά έγινε ...αγανακτισμένος και ψάχνει να κρεμάσει τους προδότες της ...Πατρίδος
Και μια τελευταία ερώτηση μια και βλέπω σταυρούς και ελληνικές σημαίες στο σαιτ.. Πιστεύετε πραγματικά ότι οι δηλωμένοι ανθέλληνες του Σύριζα μαζί με όλο το παρασιτικό ΠΑΣΟΚ που τους έχει καπελώσει θα σώσουν την πατρίδα και θα αντισταθούν στη νέα τάξη πραγμάτων η ο δηλωμένος κομμουνιστής Καζακης με το βόρειο κορεατικό οικονομικό του όραμα, Η οι συμμορίες της Χρυσής αυγής;;; Η όλοι αυτοί ...μαζί;

koursaros είπε...

Η ΔΡΑΚΟ-ΝΤΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΑ ΝΔ-ΣΚΟΥΛΗΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΦΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΔΕΥΤΕΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ (ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑΙ ΣΤΑ ΘΕΛΩ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΧ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΝΑΝ ΚΛΠ) ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΤΟ ΔΗΣΥ ΑΦΟΥ ΠΑΤΩΣΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΗΣ ΝΔ (ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ) ΚΑΙ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΗ ΘΕΣΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΝΩΘΕΝ ΑΦΟΥ ΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΤΩΣΕΙ)ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΑΦΥΡΑ (ΚΟΡΟΪΔΑ ΈΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΤΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΣΑΣ ΑΥΤΟΙ ΠΑΛΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΣΑΣ).............ΦΙΔΙΑ ΣΤΟ ΚΟΡΦΟ ΜΑΣ