Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Το προσχέδιο του G20


Η Ευρώπη θα συμφωνήσει να λάβει “όλα τα απαραίτητα μέτρα” για να διατηρήσει την ευρωζώνη σταθερή και ανέπαφη, ανέφερε πηγή του G20 στο Reuters επικαλούμενη το προσχέδιο της συνόδου...


Ειδικότερα, τo προσχέδιο της συνόδου του G20 στο Μεξικό, καλεί τις χώρες της ευρωζώνης να βρουν τρόπους για να σπάσουν την επικίνδυνη αλληλεξάρτηση (feedback loop) μεταξύ των κρατών και των τραπεζών, σημείωσε η ίδια πηγή.

“Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης του G20 θα λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την διασφάλιση της σταθερότητας και την ακεραιότητας της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας των χρηματοοικονομικών και το κόψιμο της επικίνδυνης αλληλεξάρτησης μεταξύ κρατών και τραπεζών” αναφέρεται στο προσχέδιο σύμφωνα με την πηγή.

Όσον αφορά την Ελλάδα το προσχέδιο υπογραμμίζει “ότι προσβλέπουμε η ευρωζώνη να συνεργαστεί αρμονικά με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνουν στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της βιωσιμότητας στην ευρωζώνη”.

Την ίδια ώρα το προσχέδιο τονίζει ότι παραμένει ύψιστη προτεραιότητα για τα μέλη του G20 η “ισχυρή, βιώσιμη και ισορροπημένη ανάπτυξη” που μειώνει την ανεργία.

“Η ισχυρή, βιώσιμη και ισορροπημένη ανάπτυξη παραμένει η βασική προτεραιότητα του G20, καθώς οδηγεί σε υψηλότερη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και αύξηση της ευδαιμονίας σε όλο τον κόσμο” σημειώνεται στο προσχέδιο.
www.euro2day.gr