Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Την παράδοση όπλων σε Σύριους αντάρτες φέρεται να εποπτεύει η CIA


«Μικρός αριθμός» πρακτόρων της CIA επιχειρούν μυστικά στη νότια Τουρκία, εποπτεύοντας τις παραδόσεις όπλων στους Σύριους αντάρτες ώστε να εξασφαλίσουν ότι δεν πέφτουν στα χέρια μελών της Αλ Κάιντα σύμφωνα με τους New York Times που επικαλούνται Αμερικανούς και Αραβες αξιωματούχους....


Το δημοσίευμα διευκρινίζει ότι τα όπλα αγοράζονται από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ και μεταφέρονται μέσω των συνόρων από ένα δίκτυο των Αδελφών Μουσουλμάνων της Συρίας.

Οι παραδόσεις αυτές περιλαμβάνουν αυτόματα τουφέκια, εκτοξευτήρες ρουκετών, πυρομαχικά και ορισμένα αντιαρματικά όπλα.

Σύμφωνα με τους New York Times, πράκτορες της CIA τοποθετημένοι στη νότια Τουρκία εποπτεύουν τις παραδόσεις όπλων και συγκεντρώνουν πληροφορίες σχετικά με τη συριακή αντιπολίτευση.

«Οι πράκτορες της CIA είναι επιτόπου και επιχειρούν να αποκτήσουν νέες πηγές (πληροφοριών) και να στρατολογήσουν ανθρώπους», αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη Αραβα αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών «που ενημερώνεται τακτικά από τους Αμερικανούς ομολόγους του».

Οι πληροφορίες δημοσιεύονται μια εβδομάδα αφότου η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παραδίδει ελικόπτερα στη σύμμαχό της Συρία.

Η Ουάσινγκτον αρνείται από την πλευρά της ότι εξοπλίζει την αντιπολίτευση ενώ η Μόσχα διαψεύδει ότι στέλνει όπλα που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν στο καθεστώς για να καταστείλει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
πηγη