Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Στους Αν. Έλληνες το Ηράκλειο


Στους Ανεξάρτητους Έλληνες θα παραμείνει τελικά η έδρα στο Ηράκλειο και ο Νότης Μαριάς θα είναι βουλευτής Ηρακλείου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου, έπειτα από το μετεκλογικό θρίλερ που εκτυλίχθηκε χθες, το οποίο ήθελε η έδρα να ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ...


Σε δηλώσεις που έκανε πριν από λίγη ώρα ο Νότης Μαριάς τόνισε ότι ισχύει ο τωρινός νόμος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πήραν την έδρα.

«Μετά τη χθεσινή μου παρέμβαση και την δημοσιότητα που έλαβε πανελλαδικά το θέμα, το Πρωτοδικείο Ηρακλείου άμεσα με νεότερη απόφασή του έκανε δεκτούς τους νομικούς ισχυρισμούς μου και διόρθωσε τις νομικές πλημμέλειες της πρώτης απόφασής του.

Η διατήρηση του νομικού σκεπτικού της πρώτης απόφασης θα αποτελούσε κατάφορη παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας και θα απειλούσε να τινάξει στον αέρα την κατανομή εδρών του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η εφαρμογή του εκλογικού νόμου του 1985, που έχει ως γνωστό καταργηθεί, θα μπορούσε να προικοδοτήσει με αυτοδυναμία τη ΝΔ, τη δε νεότευκτη συγκυβέρνηση με περισσότερες από 180 έδρες», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Νότης Μαριάς.
πηγη