Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΤΟΥΡΚΙA: Δεύτερο κύμα συλλήψεων για το στρατιωτικό δίκτυο κατασκοπείας


Σε 51 προσαγωγές και συλλήψεις προχώρησαν χθες οι τουρκικές αστυνομικές αρχές μετά την έκδοση ισάριθμων ενταλμάτων από ανακριτή της Σμύρνης για την υπόθεση του δικτύου κατασκοπείας που εκβίαζε ανώτατους κρατικούς λειτουργούς, στελέχη του Τουρκικού Συμβουλίου Επιστημονικών και Τεχνολογικών Ερευνών (ΤÜBITAK) και...
της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας για λογαριασμό ξένης μυστικής υπηρεσίας.
Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, οι 15 εκ των 51 είναι εν ενεργεία αξιωματικοί των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούσαν σε νευραλγικές θέσεις στο υπουργείο Άμυνας, στη Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων, στη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων και στη Στρατιωτική Iατρική Aκαδημία (GATA).
Τα μέλη της συμμορίας κατέγραφαν με κρυφές κάμερες τις συνερεύσεις Τούρκων κρατικών αξιωματούχων και στρατιωτικών με αλλοδαπές ιερόδουλες ή τις ομοφυλοφιλικές τους σχέσεις και στη συνέχεια εκβίαζαν τα θύματά τους με σκοπό την συνεργασία τους. Η στοχοποίηση των θυμάτων ήταν εύκολη αφού όπως ανακάλυψαν οι τουρκικές αρχές στον ηλεκτρονικού υπολογιστή υπαλλήλου του TÜBİTAK, το κύκλωμα είχε καταφέρει να φακελώσει 1048 εργαζομένους του κρατικού ερευνητικού φορέα.