Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Η ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙ «ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ» ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΛΕΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Η κρίση χρέους «έδειξε την ανάγκη επιτάχυνσης της ολοκλήρωσης» της Ευρώπης, τονίζει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Παρασκευή στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro...




«Η κρίση επέδειξε την ανάγκη επιτάχυνσης της ολοκλήρωσης. Ένα σφάλμα διαπράχθηκε κατά τη δημιουργία του κοινού νομίσματος: η οικονομική πολιτική των ευρωπαϊκών χωρών δεν είναι επαρκώς συντονισμένη [...] Η Ευρώπη είναι κάτι περισσότερο από μία κοινή αγορά και ένα κοινό νόμισμα. Είναι μία κοινότητα έκφρασης της κοινής μας κουλτούρας» σημείωσε.


«Η υ αποτελεί το καθοριστικό βήμα για την αποκάσταση της εμπιστοσύνης και επίσης για την υπέρβαση της κρίσης χρέους. Κανείς επενδυτής δεν θα ποντάρει την Ευρώπη, εάν δεν έχει την πεποίθηση ότι η Ευρώπη πιστεύει στον εαυτό της και εργάζεται για την πρόοδό της», προσέθεσε.


Ο κ. Βεστερβέλε προτείνει κάθε μεγάλη πολιτική ευρωπαϊκή οικογένεια να παρουσιάσει έναν κοινό επικεφαλής υποψήφιο στις προσεχείς ευρωεκλογές.


«Αυτό θα έκανε καλό στην Ευρώπη, εάν οι επόμενοι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές παρουσιάζονταν από κοινού σε όλες τις χώρες και έκαναν από κοινού προεκλογική εκστρατεία σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ευρώπη θα αποκτούσε πιο οικείες ευρωπαϊκές φυσιογνωμίες. Για τον λόγο αυτό, επιθυμούμε οι πολιτικές οικογένειες να παρουσιάσουν κοινό επικεφαλής υποψήφιο», λέει.


Ο Γερμανός υπουργός εκφράζει επίσης την υποστήριξή του προς την Ιταλία.


«Η Ιταλία είναι μία πολύ ανταγωνιστική χώρα με πολλά πλεονεκτήματα, όπως και η Ισπανία. Μόλις εφαρμοσθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι χώρες αυτές θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους», υποστηρίζει.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
ΠΡΕΖΑ TV