Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ : ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ


«Θα αφήσουν τους καρκινοπαθείς, χωρίς φάρμακα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή τους ή θα δώσουν άμεση λύση για να μπορέσει να συνεχιστεί η προμήθεια των φαρμάκων τους;». Αυτό το ζήτημα ζωής και θανάτου θέτουν οι σύλλογοι καρκινοπαθών και..
καλούν την κυβέρνηση, τον ΕΟΠΥΥ και τους φαρμακευτικούς συλλόγους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Με ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Υγείας, τον υπουργό Οικονομικών και τους αρχηγούς των κομμάτων σχετικά με τις ελλείψεις φαρμάκων, απαιτούν να αποδεσμευτούν οι αναγκαίοι πόροι για τα απαραίτητα για τη ζωή τους φάρμακα. Την ίδια στιγμή η διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους από τα ιδιωτικά φαρμακεία εξαναγκάζει τους καρκινοπαθείς σε διακοπή της θεραπείας τους, αφού δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος των φαρμάκων τους.
Τονίζουν ακόμη πως «η ΔΕΔΙΔΙΚΑ (Διασωματειακή Επιτροπή Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Καρκινοπαθών) είχε επισημάνει την ήδη υπάρχουσα έλλειψη βασικών φαρμάκων από τις 3 Μάη 2012, ζητώντας από τον ΕΟΠΥΥ άμεση λύση του προβλήματος». Για τη χορήγηση των φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, σημειώνουν πως «έχει οδηγήσει σε μια απίστευτη ταλαιπωρία και σύγχυση τους ίδιους τους καρκινοπαθείς που δεν γνωρίζουν από πού θα προμηθευτούν τα φάρμακά τους».

Επιπλέον, υπογραμμίζουν, εκκρεμούν απλήρωτα τιμολόγια αγοράς αναλώσιμου υλικού (οξυγόνο, καθετήρες, ουροσυλλέκτες, τραχειοσωλήνες κλπ.), τα οποία εδώ και 6 μήνες καταθέτουν οι καρκινοπαθείς στα ασφαλιστικά τους ταμεία, έχοντάς τα ήδη πληρώσει στους ιδιώτες προμηθευτές. Για τα τιμολόγια αυτά μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για την πληρωμή τους, με αποτέλεσμα να έχουν οδηγήσει ήδη σε οικονομική ασφυξία τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΠΡΕΖΑ TV

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σταιστικά το 80% των ανθρωπων αυτων ψηφιζε ΠΑΣΟΚ/ΝΔ. Ειναι επομενως α;ξιο της μοιρας του. Πολυ απλο ειναι.

ΑΖ

Ανώνυμος είπε...

to nosokomeio pappageorgioy dinoyn ya ranteboy se idiotes episeis akoygetau otu topazareyoyn stoys germanoys