Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Απίστευτα έργα τέχνης με κλωστή και πινέζες, εμπνευσμένα από Ελλάδα! [βίντεο]


Ο θαυμασμός της Γιαπωνέζας Κούμι Γιαμασίτα για τον τρόπο σκέψης των Ελλήνων την ώθησε να πειραματιστεί σε μια νέα μορφή τέχνης που την έχει κάνει πλέον διάσημη σε όλο τον κόσμο..


«Πάντοτε με γοήτευε η ελληνική παράδοση της αναζήτησης θρυλικών μορφών της μυθολογίας στον έναστρο ουρανό. Κοιτούσα κι εγώ τα άστρα ψάχνοντας Θεούς όταν εμπνεύστηκα ένα τρόπο δημιουργίας πορτραίτων με εκατομμύρια μικρά αστέρια», εξηγεί η Κούμι Γιαμασίτα η οποία πραγματικά καρφώνει αμέτρητα μικρά καρφιά σε μονόχρωμο φόντο κι έπειτα τις ενώνει με μια -και μόνη- μαύρη κλωστή!




Το αποτέλεσμα της πρωτότυπης δουλειάς της είναι πίνακες οι οποίοι δίνουν από μακριά την ψευδαίσθηση φωτογραφιών. Η Γιαμασίτα είναι επίσης διάσημη και για τα έργα τέχνης που δημιουργεί παίζοντας με τις σκιές, τεχνική εμπνευσμένη φυσικά από την ιαπωνική παράδοση η οποία υμνεί το παιχνίδισμα της σκιάς και την χαμηλή ένταση του φωτός καθώς όπως γράφει ο Τζουνιτσίρο Τανιζάκι στο Εγκώμιο της Σκιάς «Όπου εισχωρεί το φως, σβήνει η μαγεία. Τα πράγματα χάνουν την εσωτερικότητά τους, η υπαινικτική τους γοητεία διαλύεται και μαζί η δύναμή τους να μας βυθίζουν σε περισυλλογή και ποιητική ελευθερία».






πηγη