Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΑΡ. Το αριστερό δεκανίκι του μνημονίου…


Εκείνο που ήθελαν οι δανειστές και οι Γερμανοί το πέτυχαν. Έδωσαν μέσω του «πρόθυμου» κ. Κουβέλη, αριστερό πρόσημο στο μνημόνιο. Έτσι από εδώ και στο εξής θα έχουμε εξαθλίωση με αριστερό άλλοθι. Λέμε «πρόθυμου» γιατί δεν υπήρχε κανένας...
λόγος να συγκυβερνήσει ο κ. Κουβέλης, αφού τα μνημονιακά κόμματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) συγκέντρωναν άνετα την απαραίτητη πλειοψηφία στη Βουλή. Το έκανε προφανώς αυτό, για να προσδώσει και κοινωνική βάση στο μνημόνιο, γιατί το 42% που συγκέντρωσαν τα δύο μνημονιακά κόμματα, ήταν καθαρή λαϊκή μειοψηφία.

Από μια μεριά δεν είναι κακό αυτό, γιατί και η αριστερά είναι συνυπεύθυνη για την χρεοκοπία της χώρας και αυτό το αντιλαμβάνεται…. η ΔΗΜΑΡ. Άλλωστε η κατάρρευση του παριστάνοντος τον “Πόντιο Πιλάτο” ΚΚΕ, το αποδεικνύει. Η αριστερά στη χώρα μας, έδινε πάντα το αριστερό άλλοθι και την ηθική νομιμοποίηση που χρειαζόταν το πολιτικό σύστημα προκειμένου να παραμένει αυτόνομο και να ενεργεί ανεξάρτητα από την κοινωνία, κατευθυνόμενο από εξωθεσμικά συμφέροντα. Τώρα η αριστερά νομιμοποιεί και την ίδια την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας και την εξαθλίωση του λαού.

Καλύτερα όμως έτσι, γιατί τώρα η κατάρρευση του σάπιου πολιτικού συστήματος θα είναι γενική.

Πέτρος Χασάπης