Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΠΟΙΟΥΣ "ΒΟΛΕΥΕΙ" Η ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΟ ΣΚΑΙ;


Αληθινή φαίνεται να είναι η χειροβομβίδα που άγνωστοι πέταξαν στο προαύλιο του ΣΚΑΙ, πριν από λίγη ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία. Το θέμα είναι ποιους βολεύει και εξυπηρετεί μια τέτοια ενέργεια λίγη ώρα πριν ανοίξουν οι κάλπες. Το λέμε γιατί ακόμα-προφανώς-δεν έχουμε δει τίποτα. Το θέμα...
βέβαια το έχει κάνει ήδη σημαία το κανάλι του Αλαφούζου το οποίο τώρα μεταδίδει:

"Χειροβομβίδα, ρωσικής προέλευσης αμυντικού τύπου, πέταξαν άγνωστοι στον προαύλιο χώρο του κτιρίου του ομίλου ΣΚΑΪ στο Φάληρο. Η κίνηση αυτή, ανήμερα της εκλογικής αναμέτρησης, εκλαμβάνεται ως προσπάθεια φίμωσης του πλουραλισμού και της ελευθεροτυπίας.

Η χειροβομβίδα φαίνεται απασφαλισμένη. Στο κτίριο έχει έρθει η αστυνομία και η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ πυροτεχνουργοί εκτιμούν ότι η χειροβομβίδα είναι πραγματική και δεν πρόκειται για κάποια άθλια φάρσα.

Η χειροβομβίδα φαίνεται ότι πετάχθηκε από το ίδιο περίπου σημείο που είχαν πετάξει βόμβες μολότοφ άγνωστοι στις 5 Ιουνίου. Εντοπίστηκε από τους υπαλλήλους ασφαλείας του σταθμού γύρω στη 1 το μεσημέρι.

Ομόθυμη καταδίκη από τα κόμματα

«Πρόκειται για άκρως επικίνδυνη ενέργεια. Βάλλει ευθέως κατά της δημοκρατίας την ημέρα των εκλογών. Ο μόνος που δεν ωφελείται από τέτοιες κινήσεις είναι η δημοκρατία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

«Κάποιοι προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα. Πρόκειται για ευθεία απειλή κατά της απειλή δημοκρατίας Να βρεθεί οποίος το έκανε» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛΛ Τέρενς Κουικ.

«Μας προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία τέτοιο γεγονός συμβαίνει την ημέρα των εκλογών. Ποιο μήνυμα θέλουν να στείλουν οι ανεγκέφαλοι; Το καταδικάζουμε απόλυτα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος.
πηγη