Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Δωρεάν εκπαίδευση στην Πολεμική Αεροπορία από την ΕΛΒΟ


Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) Α.Β.Ε. αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά της Πολεμικής Αεροπορίας και την συμβολή του εργοστασίου της στον Άραξο στην άμυνα της χώρας, ιδιαίτερα στις σημερινές δυσμενείς συνθήκες, προσέφερε δωρεάν εκπαίδευση του τεχνικού προσωπικού του ΜΜ-ΕΕ Εργοστασίου Αράξου σε οχήματα 25Μ40 του προγράμματος CROTALE κατασκευής ...
ΕΛΒΟ.
Η εκπαίδευση διάρκειας δύο εβδομάδων πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου της Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο από 14 έως 25 από εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό της ΕΛΒΟ και την παρακολούθησαν 15 τεχνικοί της Πολεμικής Aεροπορίας. Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στην απόφαση της διοίκησης της εταιρίας να προσφέρει ενεργά στις Ένοπλες Δυνάμεις υποστήριξη των οχημάτων της και είναι συνέχεια προγραμματισμένης παρουσίας της στις ευαίσθητες για την εθνική άμυνα μονάδες κυρίως στις παραμεθόριες περιοχές.

Eίχε προηγηθεί επίσκεψη κλιμακίου της ΕΛΒΟ το διάστημα 14-16 Μαρτίου στην 96 ΑΔΤΕ όπου πραγματοποιήθηκε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση για την σωστή χρήση και συντήρησή τους και επισκευάσθηκαν βλάβες που παρουσίαζαν οχήματα κατασκευής της εταιρείας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της καλής και μακρόχρονης συνεργασίας της ΕΛΒΟ ως Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό να συμβάλει στην πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα των οχημάτων που έχει κατασκευάσει η ΕΛΒΟ και έχει παραδώσει στο ΥΠ.ΕΘ.Α. (STEYR, MERCEDES, OSHKOSH , HUMMER, ΛΕΩΝΙΔΑΣ).