Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Φασίστας Διοικητής απαγόρεψε το "Μακεδονία ξακουστή" σε στρατόπεδο!


Να απομακρυνθεί άμεσα από το στράτευμα, όπως όλοι οι φιλοναζί αξιωματικοί.
Το τραγούδι -ύμνο στην ελευθερία της Μακεδονίας, απαγόρεψε εθνομηδενιστής φασίστας στρατιωτικός, θαυμαστής...
προφανώς των συνεργατών των Ναζί Σκοπιανών.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες σε στρατόπεδο της Βόρειας Ελλάδας. Ο διοικητής του στρατοπέδου απαγόρευσε σε φαντάρους να τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή…»!

Το συμβάν

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους και εν όψει της ορκωμοσίας τους οι φαντάροι της 162ης Αυτοκινούμενης Μοίρας Βαρέως Πυροβολικού στα Γιαννιτσά παρήλαυναν με την εποπτεία του αρμόδιου λοχία. Λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση, ο λοχίας παρότρυνε τους φαντάρους να τραγουδήσουν το «Μακεδονία ξακουστή…», το τραγούδι που υμνεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Οι φωνές των νεοσύλλεκτων έφτασαν μέχρι το διοικητήριο. Μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο της εκπαίδευσης έφτασε τρέχοντας ο διοικητής της Μοίρας. Σφύριξε τρεις φορές από μακριά, όμως οι φαντάροι τον αγνόησαν. Πλησίασε πιο κοντά και φώναξε «σταματήστε». Στη συνέχεια κάλεσε κοντά του τον λοχία και του είπε ότι υπάρχει διαταγή η οποία έχει απαγορεύσει το συγκεκριμένο τραγούδι. Η πράξη του διοικητή δυσαρέστησε τους φαντάρους, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στους αξιωματικούς της Μοίρας.

Φ. Φραγκούλης: Η οδηγία του ΓΕΣ λέει το αντίθετο

Κατηγορηματικά αντίθετος με την πράξη του διοικητή της 162ης Μοίρας εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο thestival.gr ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φράγκος Φραγκούλης. «Υπάρχει οδηγία που καλεί όλες τις μπάντες των ενόπλων δυνάμεων να παίζουν το συγκεκριμένο τραγούδι στις παρελάσεις. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες ο εν λόγω διοικητής διέκοψε το τραγούδι» δήλωσε ο κ. Φραγκούλης.

Πηγή

Σχόλιο - Παράκληση ιστολογίου: Ο κ. Τσίπρας μαζί με όλες τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ταχθούν στο πλευρό του δημοκράτη διοικητή και να τον τιμήσουν ζητώντας την κατ' εξαίρεση είσοδό του στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Σαμαράς, σε ένδειξη καλής θέλησης και συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ καλείται να φερθεί πατριωτικά και να νομοθετήσει σχετικά ώστε να εφαρμοσθεί η διαταγή του μεμονωμένου διοικητή σε όλα τα στρατόπεδα εντός ή εκτός Ελλάδος. Ίσως, ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να προχωρήσει και στην αφαίρεση της Ελληνικής σημαίας από τα στρατόπεδα, για να ικανοποιηθεί περαιτέρω ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για να μην γίνουν αυτά στόχος σε περίπτωση πολέμου... Ελλείψει γενικότερης σοβαρότητας αναμένουμε παρόμοια κρούσματα να πολλαπλασιασθούν...
πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α...ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΦΑΣΙΣΤΑΣ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ KAI ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ? Ε ΡΕ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Στρατόπεδο 575 Τάγμα Πεζοναυτών σειρά 06β / 295 . --Πρίν μεταφερθεί το στρατόπεδο , όταν ήταν ακόμα στη Χαλκίδα.-- Ο διοικητής απαγόρευε το Μακεδονία Ξακουστή όπου και αν ακουγόταν.Είχε δώσει και σχετική διαταγή στους ανώτερους μας και υπήρχαν και τιμωρίες σε παράβασή της .Αν θυμούνται κάποιοι , όταν κάναμε εκπαίδευση για την παρέλαση(εθνικής εορτής) στο στρατιωτικό αεροδρόμιο και μόλις ξεκινήσαμε να τραγουδάμε το Μακεδονία,έτρεξε ο "γραφιάς" διοικητής να μας "επαναφέρει στην τάξη".Το συμπέρασμα?? Ότι έχει ξανα-γίνει εδώ και πολλά χρόνια,ότι και να λένε κατ'εμέ η διαταγή είχε έρθει απο ψηλά.Όπως και να έχει δε μου κάνει εντύπωση διότι το έζησα στο τάγμα μου το 2006-2007.Κανένας βέβαια ,εκτός απο μένα και κάτι άλλους λιγοστούς δεν έδωσε σημασία,γιατί αυτά περνάνε στα "ψιλά".

Ανώνυμος είπε...

Εσεις της Χ.Α,διαβασατε ποιας μοναδα ο διοικητης ειναι.Περιμενουμε να δουμε πραξεις.Ετσι και δεν κανετε κατι,αποδεικνυεται οτι ειστε κοπριτες του κερατα και ηλιθια οργανα του συστηματος και του Μιχαλολιακου.
Εαν δεν αντιδρασετε στην προκειμενη περιπτωση,ειναι ντροπη για το εθνος ν αυτοαποκαλειστε εθνικιστες και θα πρεπει οι Ελληνες πατριωτες οπου σας βλεπουν να σας ριχνουν αγριο κυνηγι,μα αγριο ομως.
Αν πραξετε οπως αρμοζει της περιπτωσεως,θα παρετε μαζι σας και μας,ενα μεγαλο κομματι Ελληνων εθνικιστων που δεν σας εμπιστευομαστε λογω Ναζι κτλ.
Περιμενουμε κινησεις σας