Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Κόμματα της πλάκας.


Τόσα χρόνια δεν ζούσαμε άραγε με τις φανφάρες για δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ, για δημοκρατικό κόμμα, για όργανα που αποφασίζουν δημοκρατικά, για ΠΑΣΟΚ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις και άλλες τέτοιες ανοησίες; Ε, να λοιπόν ποιο ήταν το δημοκρατικό κόμμα ΠΑΣΟΚ!!!...


Μόνος του ο κ. Βενιζέλος, με δική του απόφαση προ καιρού, διέλυσε (με ποια καταστατική εξουσία;) όλα....
τα κατ’ ευφημισμόν δημοκρατικά όργανα του ΠΑΣΟΚ και έμεινε το απόλυτο αφεντικό. Σήμερα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν δύο μόνο όργανα. Ο αρχηγός, ο οποίος σημειωτέον εξελέγη από ένα όργανο που δεν υφίσταται πλέον, άρα είναι ο απόλυτος «ιδιοκτήτης» του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ και η ΚΟ, η οποία στην πράξη δεν είναι καν κομματικό όργανο αλλά τμήμα της λαϊκής αντιπροσωπείας που απλά προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Αυτό λοιπόν ήταν και είναι το «δημοκρατικό» ΠΑΣΟΚ!!!! Όπως και τα υπόλοιπα κόμματα του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτεύματός μας (για να μην αυταπατόμαστε), είναι απλά ένα αρχηγικό κόμμα και τίποτα πέραν αυτού. Που είναι άραγε το ένα εκατομμύριο πολίτες που εξέλεξαν αρχηγό τον κ. Παπανδρέου; Εκεί φυσικά που είναι και οι οκτακόσιες χιλιάδες που εξέλεξαν τον κ. Σαμαρά. Για να δείτε τι αξία έχουν τα καταστατικά των κομμάτων!!! Εδώ θα πείτε δικαίως, τα κόμματα παραβιάζουν το ίδιο το Σύνταγμα, στα καταστατικά θα κολλούσαν;

Η χώρα μας δεν κατόρθωσε ποτέ να αποκτήσει δημοκρατική κομματική παράδοση. Τα ελληνικά κόμματα ήταν είναι και θα είναι πάντα αρχηγικά και θα κατευθύνονται από κάθε είδους εξωθεσμικά συμφέροντα, αν δεν υπάρξει το ταχύτερο γενική θεσμική ρύθμιση.

Επομένως είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει συνταγματική ρύθμιση της δημοκρατικής οργάνωσης, της δημοκρατικής λειτουργίας και της οικονομικής διαφάνειας των κομμάτων, γιατί στο κάτω κάτω και οι πολίτες δεν είμαστε πρόβατα σε μαντρί. Θέλουμε να ξέρουμε ότι ανήκουμε σε έναν δημοκρατικό οργανισμό όπου εναποθέτουμε τα όνειρά μας, τους αγώνες μας και συμμετέχουμε στη ζωή του, στις αποφάσεις του και στη δράση του. Και όχι να μας διαγράφει ο κάθε αρχηγός κατά το κέφι του.
Πρέπει ή όχι, να γίνει επιτέλους αυτή η συνταγματική ρύθμιση;;;
πηγη