Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ...


του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Τα λόγια μας πιάσανε τόπο! Ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης κρύβονται πίσω από τον Σαμαρά και δεν δέχονται να τον πλαισιώσουν προσωπικά, καθώς δοκίμασαν και τρέμουν την οργή του κόσμου. Σαν να του λένε: «Εσύ φιλοδοξείς να γίνεις Πρωθυπουργός. Μείνε λοιπόν μόνος να σηκώσεις τα βάρη της αποστολής που τόσο επιθυμείς να αναλάβεις...»....


Και ο Βενιζέλος ξέρει καλά τι σημαίνει Τρόικα και πόσο εξευτελιστικός είναι ο ρόλος ενός Έλληνα Υπουργού που παρά το αξίωμά του είναι υποχρεωμένος να εκτελεί πιστά τις εντολές ενός υπαλλήλου ξένης Τράπεζας χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Όσο για τον Κουβέλη, του αρέσει ως φαίνεται να παίζει τον Κυβερνητικό Παράγοντα, γνωρίζει όμως πως η θέση του ως πρώην Αριστερού θα τραβήξει πάνω του τους κεραυνούς του Λαού και κυρίως των παλιών του συντρόφων. Κρύβεται λοιπόν και αυτός και μιμείται τον Βενιζέλο στο νέο δόγμα, το «ολίγον έγκυος...».

Έτσι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα είναι και δεν θα είναι στη νέα κυβέρνηση βάζοντας ελάχιστες προσωπικότητες, όπως διαδίδεται, στη θέση των πουργών να φάνε αυτοί τα γιαούρτια και τα αυγά της νέας κοπής ή απλώς δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Ό,τι όμως και να κάνουν, είναι μάταιο. Τους είπαμε καθαρά τι τους περιμένει και είναι φυσικό να έχουν τρομοκρατηθεί.

Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αυτό που λέγεται ότι είπε ο Καραγκούνης, ότι οι ποδοσφαιριστές έλαβαν το μήνυμα των εκλογών και γι' αυτό θα καθήσουν να χάσουν από τους Γερμανούς. Για ποιο μήνυμα μιλάει; Αν πίστευε σε κόμματα που του έταξαν λαούς με πετραχείλια και το μόνο κακό που θα κάνουν στην Τρόικα είναι να της πετάν τη γνωστή λουκουμόσκονη που ρίχνουν στη Βουλή οι συνήθεις αντιπολιτευόμενοι, τότε είχε δίκιο.

Πρέπει να ξέρουμε όμως ότι υπάρχουν κι άλλοι. Λ.χ. εμείς, που γνωρίσαμε ότι εκλογές σε συνθήκες ξένης κατοχής είναι σκέτη κοροϊδία και εξακολουθούμε τον αγώνα γνωρίζοντας ότι μόνο ο Λαός είναι ικανός να θέσει τέρμα στην εθνική ντροπή που δυστυχώς δεν μας την επιβάλλουν μόνο οι ξένοι αλλά και Έλληνες συνένοχοι, που όσο περνά ο καιρός, τόσο θα τρέμουν πιο πολύ μπροστά στην αυξανόμενη οργή των Ελλήνων.
πηγη