Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Κάτι ετοιμάζεται - Νέα δήλωση Ε.Μπαγίς για "Τούρκους Δ.Θράκης" - Η αντίδραση Φ.Φράγκου


Δεύτερη "προειδοποιητική" δήλωση μέσα σε 24 ώρες από Τούρκο αξιωματούχο, τον Έγκεμεν Μπαγίς για "καλύτερη μεταχείριση των Τούρκων της Δ.Θράκης" και πλέον είναι σαφές ότι "κάτι ψήνουν". Αλλά λογαριάζουν "χωρίς τον ξενοδόχο".

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Φ.Φράγκος έχει ετοιμάσει ολόκληρο σχέδιο ψυχολογικής "περίσφιγξης" των ελάχιστων εξτρεμιστικών στοιχείων της ...
μειονότητας με την δημιουργία στρατιωτικών κέντρων στις περιοχές που το τουρκικό προξενείο και η ΜΙΤ επιδεικνύουν ιδιαίτερη δραστηριότητα: Αναβάθμιση του κέντρου προωθημένης εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων στις ορεινές περιοχές της Ξάνθης (Γλαύκη) το οποίο θα λειτουργήσει συμπληρωματικά προς το ανάλογο κέτρο που έχει δημιουργήσει ο ίδιος ο υπουργός την εποχή που ήταν Α/ΓΕΣ στην Νέα Σάντα Ροδόπης, στη "καρδιά" των μειονοτικών περιοχών.

Όπως σημείωνε κάτοικος της περιοχής: "Αυτοί (σ.σ.: οι εξτρεμιστές και οι πράκτορες του προξενείου, μόνο από στρατιωτικές στολές και από στρατό καταλαβαίνουν. Παίρνουν θάρρος και η πλειοψηφία των μουσουλμάνων που είναι νομοταγείς Έλληνες όταν βλ΄πεουν τον στρατό δίπλα τους".

Όλα αυτά την στιγμή που μετά την Α.Νταβούτογλου που απείλησε ευθέως με "προστασία των Τούρκων τη Δ.Θράκης από την Τουρκία που έχει κάθε δικαίωμα να το πράξει", σήμερα ο Ε.Μπαγίς ζήτησε "Καλύτερη συμπεριφορά του ελληνικού κράτους απέναντι στους "Τούρκους της Ελλάδας" και άμεση ανέγερση του ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα"! Και συμπλήρωσε: "Εμείς δεν θα συμπεριφερθούμε στην ελληνική μειονότητα, όπως φέρονται οι Έλληνες στους Τούρκους της Ελλάδας. Και απορώ γιατί δεν έχει ανεγερθεί ακόμα τζαμί στην Αθήνα». Αλλά προχώρησε και ακόμα περισσότερο αφού ζήτησε και την ίδρυση θεολογικής ισλαμικής σχολής (!) ως αντιστάθμισμα του ανοίγματος της Σχολής της Χάλκης!

«Είναι σημαντικό να υπάρξουν ταυτόχρονα βήματα καλής θέλησης από τις δύο χώρες», είπε ο Μπαγκίς και συνέχισε λέγοντας ότι όπως η Τουρκία προχωρά στο άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ζητά οι «Τούρκοι της Ελλάδας» να έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύουν τους δικού τους κληρικούς.

«Είναι πολύ σημαντικό η Ελλάδα να ασχοληθεί με τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας στη δυτική Θράκη. Έχουμε όλους τους διαύλους επικοινωνίας ανοικτούς», κατέληξε…

Είναι η δεύτερη πρόκληση μέσα σε 24 ώρες και από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ούτε μιλιά! Φοβούνται

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2 σχόλια:

HUNTER είπε...

δεν θα ηταν καθολου ασχημα να παραμεινει στο υπουργειο ΥΕΘΑ ο ΦΡΑΓΚΟΣ ειναι η πιο ενδεδειγμενη λυση .οι μερες που διανύουμε ειναι πονηρες και επικινδυνες,εδω οι τουρκοι εχουν αποθρασυνθει βλεποντας τους πολιτικους να εχουν βαλει την ουρα κατω απο τα σκελια και θετουν θεμα προστασιας της μειονοτητας της θρακης χωρις μεχρι στιγμης να εχουν παρει την καταληλη απαντηση,στα νοτια συνορα μας στη συρια η μπαρουταποθηκη ειναι ετοιμη να εκραγει και πιθανοτατα θα μας παρασυρει ολους,βλεπετε να υπαρχει πολιτικος που να μπορει να σηκωσει το βαρος τετοιων καταστασεων;εγω οχι και πιστευω οτι πολλοι συμφωνουν μαζι μου,θα πρεπει λοιπον να σκεφτουν σοβαρα τη λυση ΦΡΑΓΚΟΥ και σε αυτην την κυβερνηση μηπως και γλυτωσουμε τα χειροτερα.

Ανώνυμος είπε...

Οταν γραφω με γραφετε, θα το επαναλαβω.

Απο το 1991 υπαρχει σχεδιο (USA) δημιουργιας αυτονομης τουρκικης μειονοτητας των τουρκοφωνων της Θρακης και της Βουλγαριας.

Απο το 1991 θα μου πειτε !!!

Επρεπε να δημιουργηθουν οι καταλληλες συνθηκες.