Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Σύνταξη και στα 80 προτείνει στέλεχος ασφαλιστικής εταιρίας


Ξάφνιασε με τις προτάσεις τους σχετικά με την αύξηση των ορίων για τις συντάξεις ακόμα και στα 80 χρόνια , ο διευθύνων σύμβουλος της American International Group (ΑΙG), Ρόμπερτ Μπένμος προτείνοντας να αυξηθεί το όριο στα 80χρονια ...


Σε συνέντευξη του στο Bloomberg ο 68χρονος διευθύνων σύμβουλος του αμερικάνικου ασφαλιστικού ομίλου είπε ότι «Οι ηλικίες συνταξιοδότησης θα πρέπει να ανέλθουν από τα 70 στα 80 χρόνια».
Μάλιστα αιτιολόγησε την πρότασή του λέγοντας: «Αυτό θα μπορούσε να καταστήσει περισσότερο προσιτές τις συντάξεις και τις ιατρικές υπηρεσίες. Εκτός αυτού, θα διατηρήσει τους ανθρώπους για περισσότερο καιρό στις θέσεις εργασίας τους και θα αφαιρέσει το συγκεκριμένο βάρος από τις νεότερες γενεές»
Ο κ. Μπένμος αναφερόμενος στο Ελληνικό πρόβλημα επισήμανε ότι η έξοδος από το ευρώ θα αποτελούσε καταστροφή για τη χώρα, και η Ευρώπη θα πρέπει να συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες για την αποφυγή του συγκεκριμένου σεναρίου.
Στο σχετικό δημοσίευμα το Bloomberg σημειώνει επικαλούμενο σχετικά στοιχεία ότι στην Ελλάδα το που προσδόκιμο ζωής διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στα 81,3 έτη, διατηρεί μία από τις χαμηλότερες ηλικίες συνταξιοδότησης στην Ευρώπη, στα 59,6 έτη.
asfalisinet.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραια λοπον ας αρχισουμε μ' αυτον. Δεν νομιζω να εχει αντιρρηση? Για τις τραπεζες ρε γαμωτο!

ΑΖ