Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Δεν γίνονται σκόνη και κουρνιαχτός 4000 χρόνια ελληνικής ιστορίας


Γράφει ο Χρήστος Μαγγούτας

Chris@Mangoutas.com

Ο Λαός ομίλησε λοιπόν για χιλιοστή φορά αλλά μόνο λίγη σκόνη και κουρνιαχτός ήταν η απόφασή του. Ναι είπε συγκεκριμένα πράγματα και τα....
κομματικά επιτελεία θα σπεύσουν να τα δικαιολογήσουν στη σύντομη ζωή τους — λίγο πιο ευρεία από αυτή των αφισοκολλητών τους.

Πιστεύω ότι Ελλάδα είναι μια έννοια πέρα και πάνω από σύνορα και γεωγραφικούς όρους, από ευρωζώνες και Τρόικες. Η Ελλάδα είναι, χωρίς σωβινισμό, η πρώτη πολιτιστική δύναμη στην ιστορία της ανθρωπότητας και δεν καταλαβαίνω γιατί γραικύλοι που ποτέ δεν σπούδασαν τον πολιτισμό της την περιφέρουν ως πόρνη και όχι ως δέσποινα στα διεθνή παζάρια.

Πιθανώς γιατί οι ίδιοι την εκπόρνευσαν μη γνωρίζοντας ότι μια κυρία δεν εκπορνεύεται, μόνο βιάζεται, κι αυτοί ήταν ωμά βιαστές της.

Αλλά ας δούμε με κάποιο διαχρονικό μάτι τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών:

«ΝΔ: Από πρώτο κόμμα της κεντροδεξιάς έπεσες στο μικρότερο ποσοστό σου. Μήπως πρέπει να εξετάσεις γιατί? Μήπως οι παλινωδίες σου πότε υπέρ του Μνημόνιου πότε εναντίον, πότε οι διαγραφές των υπέρ και των κατά που έγιναν ξαφνικά κατά και υπέρ και σε ταπείνωσαν; Και που βρήκες τόση αγαστή συνεργασία με το «αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ», που καταβρόχθισε τόσα δις, μήπως τελικά θέλετε να ταυτιστείτε; Λέω: μήπως?»

«ΠΑΣΟΚ: πόσο σοβαρότητα μπορείς να έχεις όταν υπογράφεις όλες τις συνθήκες του Μνημονίου και τώρα που ζορίστηκες από τις εκλογές έγινες κολλητός με τη «επάρατη δεξιά»? ΠΑΣΟΚ πάρτο απόφαση: ανήκεις στην ιστορία ή φτιάξε κάποιο άλλο κομματικό μηχανισμό».

«ΔΗΜΑΡ: εσύ δεν έλεγες κυβέρνηση χωρίς ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιανόητη: Τι άλλαξε ρε Φώτη σε 4 βδομάδες. Εντάξει, όλοι γεράζουμε άντε να σε δούμε και σένα υπουργό Δικαιοσύνης (χωρίς να στείλεις κανένα από τις χιλιάδες καταχραστές στη φυλακή). Νοιώθεις άνετα Φώτη Κουβέλη, που σε είχα και πρόεδρο στο Δικηγορικό Σύλλόγο Αθηνών;



«Χρυσή Αυγή: όπου δεν ισχύει ο νόμος ξεπετιέται ο Ρομπέν των Δασών, η 17 Νοέμβρη, ο Γιαγκούλας, ο Νταβέλης κλπ για να επιβάλουν το δίκιο. Τι είναι δίκιο το καθορίζουν οι ίδιοι: αν είναι δεξιοί θα σκοτώσουν τους αριστερούς, αν είναι αριστεροί θα σκοτώσουν τους δεξιούς, αν είναι κεντρώοι και τους δυο, αν είναι της Αρειανής φυλής θα κάνουν σαπούνι τους άλλους. Εδώ μας κατέληξαν οι πολιτικοί μας με το να μη βρίσκουν κανένα κλέφτη για τα 350 δις που λείπουν από το δημόσιο ταμείο και τώρα να περιμένουμε από τη Χρυσή Αυγή να σκοτώσει μερικούς για να βάλουμε σειρά».

«ΚΚΕ: Ακινησία δεινόσαυρου θέλατε; Την έχετε»

«Σύριζα: Είναι η αρχή. Ο Ανδρέας χρειάστηκε 8 χρόνια. Εσείς δυο μήνες. Αν τα κάνετε θάλασσα θυμηθείτε ότι και ο ΓΑΠ χρειάστηκε μερικούς μήνες να πέσει από το 44% στο 8% και να είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που παραιτήθηκε στην Ελλάδα 24 ώρες από τη στιγμή που είχε πάρει ψήφο εμπιστοσύνης».

Όπως είπα και πιο πριν η Ελλάδα στα 4000 χρόνια της ιστορία της είδε πολλούς που προσπάθησαν να την εκπορνεύουν. Μερικούς τους είδαμε κι εμείς τα τελευταία 30 χρόνια. Μόνο τσίπα και αγάπη για την Ελλάδα δεν είχαν.

Αλλά η Ελλάδα είναι σκληρό καρύδι (σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ οι Έλληνες είναι ο πιο σκληρός λαός του κόσμου – μαζί με τους Εβραίους—να τον κατακτήσεις). Άρα δεν αρκεί ένα Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς ή Αλέξης Τσίπρας για να τη γκρεμίσουν.

Κρίνω όλα τα κόμματα, μπορεί να μην ανήκω σε κανένα, γιατί με ενδιαφέρει μόνο η Ελλάδα. Σκόνη και κουρνιαχτός είναι η ΝΔ , το ΠΑΣΟK, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τα άλλα κόμματα σε 4000 χρόνια ιστορία. Κι ο τελευταίος που προσπάθησε να την κατακτήσει είδατε πώς σε λίγες μέρες έγινε σκόνη και κουρνιαχτός ο ίδιος? Κρύφτηκε στο τελευταίο λαγούμι του στο Καλέντζι Αχαΐας για να συνεχιστεί η ασυλία, να περάσει η μπόρα, θα έρθει η ώρα της παραγραφής, η οποία δεν ισχύει για τους άλλους Έλληνες πολίτες. Είδατε τι λεβεντόπαιδα, επίγονους της δυναστείας, γεννά η Μινεσότα, USA, η πατρίς του?]

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μονο 4.000..???