Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Το σχέδιο δράσης του Τσίπρα για τις 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης


Μέτρα για την κοινωνική προστασία, κατάργηση των δυσμενών ρυθμίσεων του Μνημονίου, σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και άνοιγμα εκ νέου όλων των μεγάλων σκανδάλων και κυρίως αυτού της Siemens, περιλαμβάνονται στο σχέδιο δράσης των πρώτων εβδομάδων εάν κερδίσει τις εκλογές...


Με τις κρυφές δημοσκοπήσεις να υποδεικνύουν πως το βράδυ της Κυριακής θα έχουμε ένα πραγματικό ντέρμπυ μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, επιτελικά στελέχη της Κουμουνδούρου έχουν επιφορτιστεί με το έργο εκπόνησης ενός σχεδίου δράσης για τις πρώτες εβδομάδες, το οποίοι θα δείξει τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης.

Όπως δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, το σχέδιο δράσης για τον Αλέξη Τσίπρα, περιλαμβάνει:

Νέα σεισάχθεια με ολική ή μερική διαγραφή των δανειακών υποχρεώσεων των νοικοκυριών στις τράπεζες και αντίστοιχη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανάλογα με τον κύκλο εργασιών τους. Ρύθμιση αγροτικών δανείων.

Πάγωμα πλειστηριασμών για δύο χρόνια.

Άμεση κατάργηση της πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία μειώθηκε στο πλαίσιο του δευτέρου Μνημόνιο, ο κατώτατος μισθός κατά 22% για τους παλαιότερους και 32% για τους νεώτερους (κάτω των 25 ετών) εργαζομένους.

Ο κατώτατος μισθός θα επανέλθει στα 751 ευρώ και το επίδομα ανεργίας που θα ισχύει για διπλάσιο χρόνο στα 461 ευρώ.

Άμεση αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων – από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση μέχρι τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις.

Άμεση επαναφορά της μετενέργειας και της υποχρεωτικής επεκτασιμότητας των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων.

Έναρξη διαδικασίας για την κατάργηση του ειδικού τέλους που επιβλήθηκε στα ακίνητα, με άμεση προτεραιότητα την κατάργησή του για τα μικρομεσαία εισοδήματα και ακίνητες περιουσίες, και πρώτα απ' όλα για τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και όσους διαβιούν στα όρια της φτώχειας.

Άμεση επανασύσταση και αναβάθμιση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.

Αναβάθμιση ή διερεύνηση και σταθερή χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».
Πηγη