Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Η χθεσινή συνέντευξη Παπαδήμου που έριξε ακόμα και τη Wall Street και το μετέπειτα ..συμμάζεμα! Λέτε να πλούτισαν κάποιοι;


Σε χαμηλό 21 μηνών (από τον Αύγουστο του 2011) γκρεμίζεται το ευρώ, στο 1,2617 έναντι του δολαρίου, επηρεασμένο από τις δηλώσεις Παπαδήμου και το αδιέξοδο που εκτιμάται ότι θα υπάρξει στη σημερινή άτυπη σύνοδο κορυφής...

Η συνέντευξη του Λουκά Παπαδήμου στη Wall Street Journal, επηρέασε ακόμα και τη Wall Street και συνεχίζει να ρίχνει τις υπόλοιπες αγορές!
Σε αυτή τη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για υπαρκτό άμεσο κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ότι οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο που ελλοχεύει, σκιαγραφώντας τί θα σημαίνει μια πιθανή έξοδος για την οικονομία της χώρας.

Αυτές οι δηλώσεις έριξαν το ευρώ στο 1,267 την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου, ενώ και η Wall Street σημείωσε πτώση παρά τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν και θα ανέμενε κανείς άνοδο των δεικτών.

Πάρτε μια γεύση από τί έγραφαν διεθνή μέσα για το θέμα και το πώς επηρεάστηκαν τα χρηματιστήρια από αυτή την δήλωση:


Ωστόσο, μια ώρα ΜΕΤΑ το κλείσιμο της αμερικανικής αγοράς, ο Λουκάς Παπαδήμος είχε μια μίνι συνέντευξη με το CNBC, στο οποίο συμμάζεψε τα πράγματα, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ που να βρίσκεται υπό επεξεργασία, ωστόσο ο κίνδυνος είναι υπαρκτός.


Παρά το μικρο-συμμάζεμα του πρώην πρωθυπουργού, τα χρηματιστήρια συνεχίζουν να επηρεάζονται από τις δηλώσεις Παπαδήμου, την ώρα μάλιστα που σχεδόν σύσσωμη η Ευρώπη κάνει λόγο για «καταστροφικές συνέπειες» μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ (τοποθετούν το κόστος εξόδου στο 1 τρις ευρώ), προεξοφλούν συστημικό κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης και σε άλλες χώρες, δηλαδή, έξοδο και άλλων χωρών αν βγει μια χώρα, ενώ το G8 το περασμένο Σαββατοκύριακο είπε ότι θέλει την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη.

Χθες, υπήρξε η είδηση ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια έντονη κινητικότητα στο “σορτάρισμα” του ευρώ από κερδοσκοπικούς οργανισμούς και hedge funds. Με άλλα λόγια, κάποιοι εκτιμούν ότι το ευρώ έναντι του δολαρίου θα γκρεμιστεί, υπό τον φόβο των δηλώσεων για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Και μια τέτοια φήμη συντηρείται καθημερινά από δηλώσεις και δημοσιεύματα. Η είδηση εδώ.

Τώρα, μένει να δούμε ποιοι κέρδισαν, όπως και στα τέλη Οκτωβρίου του 2011 με τη «μπαρούφα» του δημοψηφίσματος!

πηγη 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

AFOU RE XEFTERIA PATHANE OLA AFTA POU MAS TSPOUNANE DITHEN!!!OI EBREOI POS EINE DINATON MESA SE50 XRONIA NA EXOUN KATALABI OLES TIS THESIS KLIDIA STON KOSMOOI EBREOI????AN HTAN OLA AFTA ALITHIA EPI XITLEL-KATA EBREON TOTE OI EBREOI THA HTAN FILI YPO EXAFANISI TOR

Ανώνυμος είπε...

Η Γερμανια κανει την διαφορα. Εμεις;

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2182927