Σάββατο 19 Μαΐου 2012

O Σόιμπλε ζητάει να αποκτήσει η Ε.Ε εκλεγμένο πρόεδρο για να έχει "ένα πρόσωπο"


Τη θέση ότι η Ευρωπαϊκή Eνωση πρέπει να αποκτήσει έναν εκλεγμένο πρόεδρο για να δώσει «ένα πρόσωπο» στην Ευρώπη που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή οικονομικές δυσκολίες εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η Ευρώπη πρέπει να έχει ένα πρόσωπο», δήλωσε ...
υπογραμμίζοντας πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, σ' αυτήν την περίοδο κρίσης, έχουν ακόμη περισσότερο ανάγκη «μιας δημοκρατικής νομιμοποίησης».

Εκτιμά δε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να εξελιχθεί προς μια «ευρωπαϊκή κυβέρνηση».

«Εχουμε ανάγκη από ισχυρούς θεσμούς, με πολιτική νομιμοποίηση», επανέλαβε. «Διότι αν όλα μείνουν ως έχουν, φοβάμαι ότι θα φτάσουμε στο τέλος του ευρωπαϊκού σχεδίου», προειδοποίησε υπογραμμίζοντας πως θεωρεί ότι «το κλειδί για το μέλλον μας βρίσκεται στην Ευρώπη».

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο γερμανός υπουργός υπερασπίζεται την ιδέα της εκλογής του επικεφαλής της Ευρώπης με καθολική ψηφοφορία. Ομως σύμφωνα με τον ίδιο το θέμα γίνεται πιο πιεστικό σήμερα.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, έπλεξε το εγκώμιο της προσήλωσης του γερμανού υπουργού Οικονομικών στην Ευρώπη.

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανήκει σ' αυτούς τους κλασικούς που πιστεύουν ότι αυτό που είναι καλό για την Ευρώπη είναι καλό για τη χώρα τους, πως αυτό που είναι κακό για την Ευρώπη είναι κακό για τη χώρα τους», δήλωσε ζητώντας κι αυτός να υπάρξει περισσότερη Ευρώπη ώστε να ξεπεραστεί η κρίση.

Ο Σόιμπλε έκανε δηλώσεις με την ευκαιρία της απονομής του βραβείου Καρλομάγνου, μιας από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές διακρίσεις, με την οποία τιμήθηκε εφέτος «για τη συμβολή του στην υπέρβαση της διαίρεσης της Γερμανίας και της Ευρώπης και σε αναγνώριση της συνεισφοράς του στην σταθεροποίηση της Νομισματικής Ενωσης».

Το Βραβείο Καρλομάγνου θεσπίστηκε το 1949 από τον Κουρτ Πφάιφερ, με στόχο την προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας στην μεταπολεμική Ευρώπη.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων που έχουν τιμηθεί με το Βραβείο είναι η Ανγκελα Μέρκελ (2008), ο Μπιλ Κλίντον (2000), ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' (2004), ο Ουίνστον Τσόρτσιλ (1955), ο Ρομπέρ Σουμάν (1958), ενώ από την Ελλάδα το Βραβείο έχει απονεμηθεί στο Κωνσταντίνο Καραμανλή (1978), προκειμένου να σηματοδοτηθεί το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας.

Το Βραβείο δεν απονεμήθηκε δέκα φορές ως τώρα, επειδή δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί η κατάλληλη προσωπικότητα, ενώ το 2002 δεν τιμήθηκε πρόσωπο, αλλά αντικείμενο: το ευρώ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θέλει τον αντίχριστο αλλά θα του τον βάλουμε στον πάτο του

Ανώνυμος είπε...

Β Ε Β Α Ι Ω Σ !!!!!! ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ!
Αυτόν θέλουν τα σιωνιστικά καθάρματα,που έγιναν ηγέτες της Γηραιάς Ηπείρου.