Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ… «ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ Mr BLUE EYES! ΙΡΛΑΝΔΟΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛ ΤΟΜΣΕΝ!


Είναι γεγονός! Ο Mr Blue Eyes, Πολ Τόμσεν, μας κουνάει το μαντήλι και στη θέση του έρχεται ένας τεχνοκράτης ήπιων τόνων, που συμφώνησε να αναλάβει επικεφαλής της Τρόικας στην Ελλάδα...


Πρόκειται για τον Ιρλανδό, Μαρκ Φλάναγκαν, ο οποίος ήδη εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Διεύθυνση του ΔΝΤ. Ο κ. Τόμσεν δεν αποστρατεύεται, αλλά θα έχει την υψηλή εποπτεία του όλου εγχειρήματος που ονομάζεται Ελλάδα, αν και σε λίγους μήνες συνταξιοδοτείται.

Μπορεί ο Ιρλανδός να είναι περισσότερο τεχνοκράτης από τον κ. Τόμσεν, όμως τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν φαίνεται ότι είναι διατεθειμένος να ξεφύγει από την ήδη αποφασισμένη γραμμή της τρόικας.

Έτσι, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Φλάναγκαν σε συνέδριο για την πορεία των τριών κρατών της Ευρωζώνης που τελούν υπό εποπτεία της τρόικας, η Ελλάδα πρέπει έως το 2012 να μειώσει επιπλέον τους μισθούς (μοναδιαίο κόστος εργασίας) κατά 15% έως το 2015, για να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της.

Πρόκειται για το μέτρο που έχει προκαλέσει τις μεγαλύτερες αντιδράσεις ακόμη και εντός της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης, καθώς θεωρείται ότι δεν λύνει κανένα πρόβλημα.
πηγη

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στον διάολο να πάς!!!

koursaros είπε...

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΟΤΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΝΑ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΣΤΟΜΑΧΙΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΑΛΛΟΥ..........Ο ΛΑΟΣ ΤΡΩΕΙ ΜΑΡΟΥΛΙΑ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΡΕΑΣ ΣΤΑΡΙ...........ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ……… ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΩ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ...............ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ , ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΧΑΡΤΙΝΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΤΥΠΩΝΕΙ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΗΣ........ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΑΛΛΑΖΑΝ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΜΕ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

φοβήθηκε.. μην τον χώσουμε μέσα..
με την έννοια ό,τι γνωρίζει καλά
τι κάνει τόσο καιρό εδώ..

μην στεναχωριέσαι .. πολ..
θα'ρθει κι εσένα η ώρα σου
Νυφίτσα.