Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Πήραν «σηκωτούς» δεκάδες διαδηλωτές έξω από τα γραφεία της Goldman Sachs στην Φρανκφούρτη! (Βίντεο)


Πήραν «σηκωτούς» δεκάδες διαδηλωτές έξω από τα γραφεία της Goldman Sachs στην Φρανκφούρτη! (Βίντεο)Η γερμανική αστυνομία προχώρησε στην κράτηση δεκάδων αντικαπιταλιστών ακτιβιστών, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στον περιβάλλοντα χώρο του ουρανοξύστη Messeturm όπου βρίσκονται τα γραφεία της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs στη Φρανκφούρτη.



Η συγκέντρωση των διαδηλωτών έγινε στο πλαίσιο των τετραήμερων κινητοποιήσεων του «Blockupy» που θα διαρκέσουν ως αύριο Σάββατο, ενάντια στον καπιταλισμό και στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Ένα ενδεικτικό πανό έγραφε: «Πεινάτε; Φάτε έναν τραπεζίτη», έγραφε ένα από τα πανό που είχαν αναρτήσει οι διαδηλωτές έξω απο τον ουρανοξύστη , όπου βρίσκονται τα γραφεία της Goldman Sachs, αλλά και του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς στη Φρανκφούρτη.

Η αστυνομία απέκλεισε τον δρόμο έξω από τον ουρανοξύστη, σε μια κεντρική οδική αρτηρία προς το κέντρο της Φρανκφούρτης και ανέπτυξε εκατοντάδες άνδρες σε αυτόν. Δεν σημειώθηκαν επεισόδια βίας, ενώ υπό κράτηση 40 ακτιβιστές σε άλλα σημεία της Φρανκφούρτης.

Οι διαδηλωτές είναι οργισμένοι για λιτότητα που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις στους λαούς με τον τρόπο που αντιδρούν στην οικονομική κρίση, που εντάθηκε μετά τις εκλογές στην Ελλάδα και την επανέναρξη της σεναριολογίας σχετικά με το εάν η χώρα θα παραμείνει στην ευρωζώνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σημερινές διαδηλώσεις σημειώθηκαν εν μέσω μιας νομικής διένεξης ανάμεσα στους ακτιβιστές και τις γερμανικές αρχές για το εάν και κατά πόσον θα έπρεπε να επιτραπεί να γίνουν οι κινητοποιήσεις. Δικαστήριο έδωσε άδεια για να γίνει μια συγκέντρωση την Τετάρτη και διαδηλώσεις αύριο Σάββατο, αλλά απαγόρευσε να γίνουν κινητοποιήσεις άλλες ημέρες.

Σημειώνεται ότι χθες Πέμπτη η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 150 διαδηλωτές (βίντεο) διότι παραβίασαν την απαγόρευση, ενώ την Τετάρτη, είχαν απομακρύνει, χωρίς να αναφερθούν επεισόδια βίας, διαδηλωτές έξω από την έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στη Φρανκφούρτη.

Η αστυνομία της Φρανκφούρτης έχει φέρει ενισχύσεις από άλλες γερμανικές πόλεις για να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις αυτή την εβδομάδα. Σε ετοιμότητα για να αναπτυχθούν βρίσκονται περίπου 5.000 αστυνομικοί

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπα!!! Τι έγινε ρε παιδιά; Μεταδίδετε ειδήσεις "προδοτών αριστερών" και τέτοια; Αυτοί που θα "πουλήσουν την Ελλάδα στα Σκόπια"; Αυτοί που ετοιμάζονται να "παραδώσουν τη Θράκη"; Νόμιζα ότι οι αριστεροί για εσάς είναι πουλημένοι, δεν το περίμενα αυτό... Άσχετα αν είναι από το 1999 στους δρόμους ενάντια στις Α.Ε. (Πολυεθνικές), σε ΠΟΕ (Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου) και ΠΤ (Παγκόσμια Τράπεζα). Άσχετα αν σήμερα την έστησαν έξω την G.S. (goldman sUcks ή αλλιώς την Τράπεζα Που Κυβερνά τον Πλανήτη). Κατά τα άλλα οι αριστεροί είναι οι προδότες...

Μήπως έχει έρθει η ώρα για να πάρετε χαμπάρι τελικά 2-3 πράγματα; Ή θα επιλέξετε να μείνετε κλεισμένοι στον μικρόκοσμό σας; Για σκεφτείτε: Τελικά ποια η σχέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον Νεοφιλελευθερισμό; Εφόσον για υψηλά εισοδήματα και κέρδη των Α.Ε. προτείνουν ως μέγιστο το 25% και το 20%, αντίστοιχα, στη φορολόγηση; Η ΝΔ για παράδειγμα, που είναι ακραίο νεοφιλελεύθερο κόμμα (Σύντομα Κοντά Σας με Ντόρα Και Μάνο), λέει 15%. Δηλαδή η Eurobank, η Goldman Suchs, η Coca Cola, κτλ. που σύντομα ΔΕΝ θα υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις (και άρα θα μπορούν να αμείβουν με 500 Ευρώ εργαζόμενους δεκαετίας) και ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ εκατομμύρια, θα πρέπει να φορολογηθούν με 20%; Το βλέπετε σωστό αυτό;

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ. Όχι φυσικά γιατί ελπίζω κάτι από ένα κόμμα! Η μόνη μου πραγματική ελπίδα είναι να ξυπνήσουμε οι πολίτες αυτής της χώρας και να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες μας, μέσα από άμεση δημοκρατία. Και όχι εκπροσώπηση. Θα ψηφίσω όμως ΣΥΡΙΖΑ γιατί:

1ον) Ξέρω ποιοι ήταν αυτοί που πολέμαγαν και συνεχίζουν να πολεμάνε στην ΠΡΑΞΗ και όχι στα λόγια (όταν κάποιοι ήταν υπουργοί ναυτιλίας, για παράδειγμα, και πήγαιναν ψιλό τουμπεκί) τον Παγκόσμιο Καπιταλισμό (=Νέα Τάξη Πραγμάτων). Και ξέρω ποιοι τα λέγανε αυτά εδώ και χρόνια και ποιοι τα αντιγράφουν τώρα...
2ον) Γιατί θέλω σε αυτή τη χώρα, που επίτηδες λένε ότι είναι φτωχή ενώ είναι από τις πιο πλούσιες, να συμβεί αυτό που δεν έγινε ποτέ: Να πληρώσουν οι πλούσιοι. Με ένα 40% όπως στη Γερμανία και στις άλλες βόρειες χώρες. Να πληρώσουν επιτέλους και αυτοί, όχι μόνο εμείς! Και κάτι άλλο: Για δείτε μια μέρα στο Χρηματιστήριο πόσα φράγκα παίζονται. Γιατί να μην φορολογηθούν αυτά με 1%; Αφού είναι αέρας κοπανιστός. Δεν εκφράζουν πραγματική αξία. Είναι χρήματα που βγαίνουν από κινήσεις χρήματος (δες Money As Debt, για περισσότερα).

Κάποιοι από εσάς μπορείτε να συνεχίζετε να γράφετε για "αριστερούς προδότες", "πιόνια της νέας τάξης", κτλ κτλ. Κοιμάστε όρθιοι. Ας προσέχατε! Όλοι ξέρουν ποιοι έδωσαν και δίνουν το παρών ενάντια στη Νέα Τάξη, με έργα.