Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Καλούμε τους φίλους bloggers σε δημόσια συζήτηση.


Καλούμε τους φίλους bloggers, που τόσο καιρό δίνουμε μαζί αγώνες  μέσα από το διαδίκτυο, προς συζήτηση και υποβολή ερωτημάτων για τα αδιέξοδα του πολιτικού συστήματος...


Το ισχύον σάπιο πολιτικό σύστημα της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας», όπως ήταν αναμενόμενο, κατέρρευσε. Οι εκλογές της 6ης Μαϊου και όσα ακολούθησαν κατέδειξαν τα αδιέξοδα στα...
οποία οδηγεί αυτό το σύστημα. Το ίδιο θα συμβεί και στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Η τύχη της χώρας, οι τύχες όλων μας, παίζονται στα παζάρια μεταξύ των κομματικών αρχηγών και των συμφερόντων που είναι πίσω τους.

Ο ισχύον εκλογικός νόμος που χαρίζει την κυβέρνηση σε λαϊκές μειοψηφίες, είτε υπερδιπλασιάζοντας την ψήφο ορισμένων πολιτών που ψηφίζουν το πρώτο κόμμα, είτε ακυρώνοντας την ψήφο άλλων πολιτών που ψήφισαν κόμματα τα οποία δεν υπερβαίνουν το αντιδημοκρατικό όριο του 3%, οδηγεί στην αυτονομία του ολιγαρχικού πολιτικού στοιχείου από τις κοινωνικές ανάγκες και στην καταδυνάστευση ολόκληρης της κοινωνίας.

Η γνωστή Πρωτοβουλία απλών Πολιτών για την Ριζική Αλλαγή του Συντάγματος, παρεμβαίνοντας στις εξελίξεις, διοργανώνει συνέντευξη τύπου – εκδήλωση,  στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ  (Ακαδημίας 20), την  Τρίτη 29 Μαϊου στις 7μμ.

Την συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός.
Θα μιλήσουν οι:
- Αθανάσιος Θεοδωράκης, πολιτικός επιστήμονας, συγγραφέας του βιβλίου «Το επόμενο βήμα της πολιτικής. Η Προεδρική Δημοκρατία», εκδόσεις Ι. Σιδέρη.
- Πέτρος Χασάπης, δικηγόρος οικονομολόγος, συγγραφέας του βιβλίου «Το τέλος των Πρωθυπουργών», εκδόσεις Γκοβόστης.
Φυσικά θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Καλούμε, όλους τους φίλους bloggers να παραβρεθούν και να υποβάλλουν ερωτήματα.
Όσοι φίλοι bloggers δεν θέλουν να κάνουν δημόσια εμφάνιση, μπορούν από τώρα να υποβάλλουν σχετικά ερωτήματα (όχι πάνω από 1-2 ερωτήματα ο καθένας), τα οποία θα διαβαστούν και θα απαντηθούν στην πιο πάνω δημόσια εκδήλωση.
Το email στο οποίο μπορείτε να αποστείλετε τα ερωτήματα είναι το proedrikidimokratia@gmail.com

Σας περιμένουμε..
προεδρικη δημοκρατια

1 σχόλια:

ΜΙΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ είπε...

ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ