Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Βάστα γιατί καήκαμε...


Ο Ρόμμελ, η «αλεπού της ερήμου» όπως τον αποκαλούσαν οι Βρετανοί, ήταν ένας πανέξυπνος και πολύ ικανός στρατηγός των Ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Προέβαλε σθεναρή αντίσταση στις συμμαχικές δυνάμεις, τις οποίες μάλιστα ουκ ολίγες φορές είχε αποδεκατίσει στο μέτωπο της Β. Αφρικής...


«Βάστα Ρόμμελ» έλεγαν οι μαυραγορίτες της Κατοχής στην Αθήνα, όταν είχε αρχίσει να διαφαίνεται η συνολική ήττα των Ναζί στον πόλεμο. Η ήττα των Ναζί και η αποχώρηση των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων από την Ελλάδα, για τους μαυραγορίτες σήμαινε την οριστική παύση της μπίζνας τους, που δεν ήταν άλλη από το να εκμεταλλεύονται τη φτώχεια και την πείνα του λαού, αγοράζοντας ολόκληρα σπίτια και οικόπεδα με αντάλλαγμα μερικές μόνο λίρες.


Διαβάζοντας χθες τους τίτλους των κυριακάτικων εφημερίδων και βλέποντας σήμερα πάλι τα δελτία των μεγάλων καναλιών, διέκρινα στην επιχειρηματική ελίτ, που εκδίδει αυτή τη χαρτούρα και παράγει τα καθημερινά δελτία ειδήσεων, όλη αυτή την αγωνία αλλά και το φόβο που περιέκλειε εκείνο το «βάστα Ρόμελ» των μαυραγοριτών.

Όλοι αυτοί σήμερα, ενωμένοι πια, παραμερίζοντας τις μέχρι χθες γαλαζοπράσινες μικροκομματικές τους διαφορές, με μια ψυχή και μια φωνή φωνάζουν «βάστα δικομματισμέ».
πηγη