Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Αφού ψήφισαν το μνημόνιο και τα μέτρα, τώρα θέλουν τα αλλάξουν…


Αφού ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο, τον προϋπολογισμό και το νέο μνημόνιο-δανειακή, με τα μέτρα κόλαφος για όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους….

αφού έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους, έρχονται και μας λένε :
Κάναμε λάθος και θέλουμε να αλλάξουμε το μνημόνιο…
Όξω ρεεεε…
Ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε χθες πρόταση για την επίτευξη της αναθεώρησης των όρων της δανειακής σύμβασης, στη βάση της παράτασης της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής και 6 αξόνων.

Τώρα ο κ. Βενιζέλος θυμήθηκε τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις..
Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για 6 κεντρικά σημεία αναθεώρησης και αναφέρθηκε στην ανάγκη:

    Να μην γίνουν περικοπές στα εισοδήματα, και ιδίως μισθούς και συντάξεις
    Να προστατευθεί η συλλογική αυτονομία και ο θεσμός συλλογικών συμβάσεων εργασίας
    Να αυξηθούν δραστικά τα επίπεδα ρευστότητας και να πέσουν στην αγοράτουλάχιστον 50 δις που προέρχονται από τη δανειακή σύμβαση
    Να απελευθερωθούν άμεσα δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις σε υποδομές
    Να εφαρμοστούν πολιτικές δεσμεύσεις του ευρωπαϊκού συμβουλίου της27/10/2011 για το πακέτο αναπτυξιακής βοήθειας προς την Ελλάδα
    Να στηριχθούν με κονδύλια Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου όλα τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και ιδίως προγράμματα για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας.
exomatiakaivlepo

1 σχόλια:

koursaros είπε...

ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (ΑΣΧΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ) ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΕΒΡΑΙΟΠΑΙΔΑ ΤΥΠΟΥ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΣΣΩΝΟΠΑΙΔΑ ΤΥΠΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΠΡΑΒΩΝ ΤΟΥΣ (ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΖΕΜΕΝΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΠΛΟΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ……………….ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ (ΑΟΖ, ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΛΕΦΤΟΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΑΝΕΡΓΙΑ)ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΑΘΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΣΚΥΒΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΑΦΕΝΤΗ ΣΑΣ.