Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ – ΕΥΡΑΣΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ



Από τον Σταμάτη Μπουρμπάκη
1)    Έλαβα την απόφαση μέσα στο ήδη δημιουργούμενο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον από πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής κ.λ.π. απόψεως, να...
καταθέσω  τις απόψεις – προτάσεις για την επόμενη 15ετία που αφορούν την Ελλάδα – ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ – ΑΣΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΦΡΙΚΗ – ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
2)    Συνοπτικά και χωρίς περιστροφές τίθεται το ερώτημα. Τι κάνουμε τώρα; Τι γίνεται τώρα;;
       Άποψή μου είναι ότι πρέπει να προετοιμαζόμεθα να διαλέξουμε ως χώρα με Ελληνικό DNA, από χθες κιόλας και για τέσσερα (4) χρόνια σαν τον 5οχρόνο από σήμερα, να επανέλθουμε στη δραχμή ή σε άλλο νόμισμα «Μεσογειακού τύπου»Δηλαδή να αρχίσουμε μία γιγάντια προσαρμογή 4ετούς διάρκειας για να απελευθερώσουμε τις επόμενες γενιές από οποιεσδήποτε δεσμεύσεις και να είμεθα συνιδιοκτήτες του επόμενου παγκόσμιου παιχνιδιού τύπου «ΓΙΑΛΤΑΣ>>λόγω «ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ»
Στην περίπτωση που δεν θα συμβεί αυτό, δηλαδή η επάνοδος στη δραχμή ή άλλο νόμισμα, πάλι θα έχομε πολλαπλά και κυρίαρχα οφέλη.
Συγκεκριμένα θα πρέπει να πετύχουμε τους εξής βασικούς στρατηγικούς στόχους:
1οςΔημιουργία Αγροτικής παραγωγής κυρίως, μη μεταλλαγμένης, αλλά προσανατολισμένης στην «Μεσογειακή – Βιολογική Διατροφή»  ώστε να εξουδετερώσουμε κατά 50% τις αντίστοιχες εισαγωγικές παραγωγές από το εξωτερικό που τείνουν να είναι πέραν των άλλων και ληγμένες για πληθωριστικούς κυρίως λόγους.
       2ος:  Δημιουργία Συντονιστικού Υπερυπουργείου Αποκέντρωσης, ώστε στην 4ετία να μετακινηθούν περίπου 1.800.000 άτομα από Λεκανοπέδια Αττικής – Θεσσαλονίκης στην περιφέρεια δηλαδή αυτή η κηφηνοειδής ανθρώπινη ποσότητα του ΑΕΠ να γίνει παραγωγική π.χ. σε αλιεία – γεωργία – βιοτεχνολογικά προϊόντα κ.λ.π.
3οςΔημιουργία ΑΠΕ 7800 ΜW με ενέργειες συνοπτικές, μη διαπλεκόμενες, με όφελος περιβαλλοντολογικό και συνάμα οικονομικό ~ 3,5 δις € κατ’ έτος, μετά την 4ετία, μόνο από αντιστάθμισμα εισαγωγών πετρελαίου χωρίς να υπολογίσουμε τις τοπικές ανταποδοτικές και περιβαλλοντολογικές ωφέλειες.
4οςΔημιουργία κινητού Υφυπουργείου – Γραμματείας – Μονάδος: ανά την περιφέρεια με σκοπό την εξεύρεση επιχειρήσεων εξαγωγικής φύσεως σημαντικής εισφοράς στο ΑΕΠ και εν συνεχεία αντιγραφειοκρατικών νομότυπων διαδικασιών χρηματοδότησής τους.
5ος:  Δημιουργία Ναυπηγοεπισκευαστικής – κατασκευαστικής βάσης με την συνδρομή των Εφοπλιστών μας, εθελοντικού ναυτικού προσωπικού (Ελληνικού κυρίως) με μισθοδοτούμενες ανταγωνιστικές αποδοχές για την πρώτη μόνο 8ετία, βάσει ειδικού συμβολαίου. Η επένδυση αυτή μπορεί να φθάσει τα 50 δις € σε απόλυτα μεγέθη.
6οςΔημιουργία χωροταξικών σχεδίων – κτηματολογίων κ.λ.π.
       α) Υψηλής επιχειρηματικής δραστηριότητας που συμβάλουν στο ΑΕΠ
β) Δασολογίου.
γ) Τοπικής Αυτοδιοίκησης
δ) Δημοσίου – Κρατικών Οργανισμών
ε) Υψηλής γεωργικής εκμετάλλευσης
       στ) Φυσικά Πρόσωπα
       ζ) Εκκλησίας
       η) Υποθαλάσσιου πλούτου κ.λ.π.
«Δόξα τ θε», σήμερα υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό και μέσα εν αφθονία.
7ος:  Ανάπτυξη τουριστικών εσόδων στο 28% του σημερινού Α.Ε.Π. (215 δις) με:
α) Την εξυπηρέτηση στην κυριολεξία των τουριστών (όχι τυχοδιωκτικά).
β) Τον καλλωπισμό – υγιεινή των ξενοδοχειακών μονάδων –καταλυμάτων και προπαντός του περιβάλλοντος χώρου είτε λέγεται παραλία – ταβέρνα – οδικοί άξονες – πεζοδρόμια – χώροι W.C. – λιμάνι – αεροδρόμιο – πολιτιστικά κέντρα κ.λ.π. σε συνδυασμό με ανταγωνιστικές τιμές και φιλόξενες υπηρεσίες.
       γ) Επιβράβευση στοχευμένων τουριστικών καταλυμάτων ή μονάδων, που συμβάλλουν στο ΑΕΠ και συνάμα αναδεικνύουν τον Πολιτισμό μας, από ειδικό αποθεματικό Ταμείο.
8οςΕπαναπατρισμός κεφαλαίων από το εξωτερικό, στο ύψος των 120 δις € με τους διάφορους τρόπου όπως κατά κόρον έχουν γραφτεί τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Επισημαίνεται όμως ότι το Φυσικό Πρόσωπο ή η Επιχείρηση που θα επαναπατρίσει σημαντικά κεφάλαια από το Εξωτερικό και τα επενδύσει σε επιχειρήσεις 3ου Βιομηχανικού κύματος (π.χ. Νανοτεχνολογία – γενετική – ΑΠΕ κ.λ.π.) θα έχει πέραν της ασυλίας επιβολής φόρου και την κατάταξη σε ειδική φορολογική κλίμακα για 15ετία.
9οςΔημιουργία stock υγειονομικού υλικού επαρκές για 100 νοσοκομειακές μονάδες και για ειδικά μηχανήματα ειδικής τεχνολογίας.
       10οςΔημιουργία Τραπεζικών Ιδρυμάτων και όχι Τραπεζικών Supermarket.
Αυξήσεις Μετοχικών Κεφαλαίων Τραπεζών από τους Βασικούς Μετόχους βάζοντας το χέρι βαθειά στην τσέπη και εξοφλώντας – ξεπληρώνοντας τα δάνεια, όσοι από αυτούς έχουν λάβει, και μάλιστα τα τύπου «μαϊμού». Κάποια στιγμή πρέπει οι τραπεζίτες (όχι οι Τράπεζες ως Ιδρύματα) και οι περί αυτούς μπαταξήδες να καταλάβουν ότι οι Τράπεζες είναι Ιδρύματα που σκοπό έχουν την χρηματοδότηση της πραγματικής Οικονομίας με όρους τέτοιους ώστε να αυξάνεται το ΑΕΠ προς όφελος όλων. Οι Τράπεζες δεν έχουν επιθετικό προσδιορισμό π.χ. ALFABANK = Τράπεζα του κ. Κωστόπουλου, ΠΕΙΡΑΙΩΣ = Τράπεζα του κ. Σάλα, ΕΤΕ = Τράπεζα της εκάστοτε Κυβέρνησης, αλλά είναι ένα κράμα Βασικών Μετόχων – απλών Μετόχων – καταθετών – πελατών – εργαζόμενων σ’ αυτές.
       Όποιος ή όποιοι παρανόησαν το παραπάνω αξίωμα (όχι θεώρημα) τότε βρέθηκαν (Κράτη – Τραπεζίτες – Λαός) στην εποχή του Κράχ του 1930 – USA.
       Το αυτό δυστυχώς επαναλαμβάνεται και σήμερα με τις αιθεροβάμονες κινήσεις κάποιων θαμπωμένων GOLDENBOYS – τζιτζιφιόγκων – φλούφληδων – ταλιμπάνηδων που νομίζουν ότι γεμίζοντας τον κουβά τους με ένα δολάριο ή ευρώ περισσότερο από τον παρακείμενό τους έχουν φθάσει στην κορυφή του Πύργου της «ΒΑΒΕΛ»
Προσωπικά τους λυπάμαι διότι έχουν χάσει κυριολεκτικά την ευχάριστη γεύση της ζωής, έχουν μπει σε ένα αδιέξοδο δρόμο άγευστης, άοσμης πορείας που στο διάβα τους θα συναντήσουν άλλους ομοίους τους που θα γεμίσουν περισσότερο τους κουβάδες τους από μονότονη και πάλι κενοπληξία.
11ος:  Αλλαγή άρθρων του Συντάγματος προσαρμοσμένα στο DNA μας
3)     
ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ – ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ
       Πέραν των παραπάνω πρέπει πρώτιστα να γνωρίζουμε και τις εξής παγκόσμιες – τοπικές – περιφερειακές παραμέτρους συνοπτικά:
α) Η ανάπτυξη την επόμενη 15ετία θα έχει κεντρικό παράγοντα και την Αφρική.
β) Στην παγκόσμια αγορά της μικρομεσαίας τάξης θα έχομε είσοδο 800 εκατ. ατόμων από ΚΙΝΑ – ΙΝΔΙΑ – ΑΦΡΙΚΗ  με βασικό συντονιστή τις ΗΠΑ.
γ) Στις ΗΠΑ την 10ετία του 1992- 2002 έχουν εκπαιδευτεί ~ 50.000 υψηλόβαθμα στελέχη της ΚΙΝΑΣ και συνάμα με την προτροπή της Αμερικής η Κίνα μπήκε στον Π.Ο.Ε.
       δ) Η Τουρκία είναι μέλος της G20 χώρα 80 εκατ. με σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης την επόμενη 10ετία. Επίσης η Τουρκία σκέπτεται να εγκαταστήσει, στα παράλιά της επί του Αιγαίου, σταθμούς παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Πυρηνικά στοιχεία, θέματα που πρέπει να μας προβληματίσουν με ποιόν πρέπει να έχουμε περισσότερες φιλικές σχέσεις συνεργασίας με ισοζύγια περιβάλλοντος – εργασίας – πολιτισμού μετανάστευσης – εκμετάλλευσης κοινών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων (χωρίς απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας κ.λ.π.)
ε) Οι ανακατατάξεις που διαγράφονται στη Βόρεια περιοχή της Αφρικής.
στ) Οι κοινωνικό – οικονομικό – πολιτικές αλλαγές που είναι σε εξέλιξη στις νότιες περιοχές της Ε.Ε. τις λεγόμενες Μεσογειακές (δεν είναι ανάγκη να ταυτίζεται η νότια περιοχή με όλη τη Γεωγραφική έκταση μιας χώρας π.χ. η νότια περιοχή Γαλλίας και όχι όλη η Γαλλία).
ζ) Την ενεργειακή συμφωνία Ρωσίας – Γερμανίας στο Φυσικό Αέριο την εν εξελίξει διαπραγμάτευση Ρωσίας – Γαλλίας για τον ίδιο λόγο και την μνημονιακή συμφωνία Ρωσίας – Ελλάδας για τον αγωγό BOURGAS
       η) Τις ερευνητικές προσπάθειες για επέκταση Α.Ο.Ζ. της Ρωσίας στην Αρκτική το 2015.
θ) Τις άγαρμπες πολιτικό – οικονομικές κινήσεις των Βόρειων χωρών της Ε.Ε. με αιχμή του δόρατος το ισχυρό ΕΥΡΩ για καπέλωμα των Νότιων Περιοχών της Ε.Ε. με σκοπό την πρόσβασή τους στη «Μεσογειακή Λεκάνη».
       ι) Την προσπάθεια του Ισραήλ εκμεταλλευόμενο την κρίση χρέους της Ελλάδας και ευνοούμενο από την παρούσα διακυβέρνησή μας να βάλει τη «μουτσούνα» του μέσω ημών στην «Μεσογειακή Λεκάνη» και όχι μόνο.
κ) Την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Κύπρου με βάση το «λεγόμενο σχέδιο ΑΝΑΝ» και από εδώ και πέρα πιθανά μελλούμενα γεγονότα εμφανιζόμενα περιοδικά όπως το πρόσφατο (έκρηξη στη Ναυτική Βάση Λεμεσού) με απώτερο σκοπό τον έλεγχο της Κύπρου λόγω της στρατηγικής θέσης της στη Μεσογειακή Λεκάνη (ανάλογη στρατηγική θέση αλλά και συνέπειες έχουν η Κρήτη – Νότια Πελοπόννησος – Μάλτα κ.λ.π.)
       λ) Ανάλογη ενέργεια αποσταθεροποίησης ξεκίνησε και για την πατρίδα μας το 2007 με την επιχείρηση ας πούμε «κατσαρίδα» ή «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ» με την συμβολή ντόπιων και ξένων παραγόντων.
       μ) Την υπερπληθώρα δολαριακού χρήματος που έχουν κόψει οι Η.Π.Α. λόγω της Παγκόσμιας κρίσης χρέους των αναπτυγμένων χωρών, που κατ’ ανάγκη για να έχει αντίκρισμα πραγματικό προβλέπεται να επενδυθεί στην «Αφρική» και την «Μεσογειακή Λεκάνη».
       ν) Την δυνατότητα οι αναπτυσσόμενες χώρες μέσω FUNDS να αγοράσουν, ας πούμε τσάμπα,  περιουσιακά στοιχεία αναπτυγμένων χωρών και μάλιστα στην περιοχή της «Μεσογειακής Λεκάνης».
       ξ) Την σύγκρουση του Γερμανο-εβραϊκού μοντέλου τύπου «ΙΣΙΛΙΓΚ – ΤΡΑΠΕΖΩΝ»  στην Ε.Ε. με το μοντέλο του Λαϊκού Καπιταλισμού (με δικαιότερη κατανομή πλούτου) ή του μοντέλου αυτών που υιοθετούν την Ευρώπη των λαών σε θέματα κοινωνικό – πολιτικό – οικονομικής διακυβέρνησης.
       ο) Τον υποθαλάσσιο πλούτο της «Μεσογειακής Λεκάνης» σε συνδυασμό με αφθονία κοιτασμάτων (π.χ. πετρελαίου – φυσικού αερίου κ.λ.π.) στην περιοχή της Ρωσίας.
π) Την ακύρωση τέλεσης των Μεσογειακών αγώνων 2011 στην ΕΛΛΑΔΑ (Λάρισα – Βόλου κ.λ.π.) και αν αυτό έγινε μόνο για οικονομικούς λόγους δηλαδή λόγους ρουτίνας τότε καλώς, αν όμως η εν λόγω ακύρωση έγινε κατόπιν επιβαλλόμενης υπόδειξης από εξωθεσμικά κέντρα, μέσα και έξω από την πατρίδα μας, τότε το θέμα είναι σοβαρότατο διότι μπορεί να υποθέσει κανείς ότι η υπόψη ακύρωση έγινε για να μη γίνει σύσφιξη των λαών της Μεσογείου και σε μακροχρόνιο ορίζοντα αυτή η σύσφιξη να εξελιχθεί σε πολιτική δύναμη δηλαδή αντίπαλο δέος για το κρατούν σύστημα  (π.χ. των Βορείων της Ε.Ε. και όχι μόνο).
       4) ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
       Έχοντας υπόψη:
α) Τις ενέργειες (Βλ. κεφ.§ 2) που πρέπει να γίνουν σε περίπτωση επανόδου στη ΔΡΑΧΜΗ ή σ’ άλλο ενιαίο νόμισμα για τις περιοχές – χώρες του Νότου της Ε.Ε.
β) Τον απέραντο πλούτο που κρύβει η Μεσογειακή Λεκάνη.
γ) Το ομοιότυπο ταπεραμέντο των Νότιων περιοχών της Ε.Ε. και όχι μόνο.
δ) Τις παγκόσμιες – περιφερειακές – τοπικές παραμέτρους (βλ. παραγρ. 3 του παρόντος).

5)  Π Ρ Ο Τ Ε Ι Ν Ε Τ Α Ι :
       Να αρχίσει τώρα και να περατωθεί μέχρι το 2015 – 2016 ένα πλαίσιο συνεργασίας των λαών – περιοχών της Μεσογείου σε θέματα:
α) Ισοζυγίου εργασίας – προϊόντων – τιμών.
β) Ισοζυγίου μετανάστευσης.
γ) Ισοζυγίου ενέργειας.
       δ) Ισοζυγίου εξοπλισμών.
ε) Ισοζυγίου περιβάλλοντος
στ) Ισοζυγίου κατανόησης πολιτιστικής κουλτούρας.
ζ) Ισοζυγίου εκμετάλλευσης πλουτοπαραγωγικών πηγών κ.λ.π. (χωρίς απεμπόληση εθνικών Κυριαρχικών Δικαιωμάτων).
       η) Ισοζυγίου τεχνολογιών 3ου Βιομηχανικού κύματος.
θ) Ισοζυγίου υγιεινής διαβίωσης.
ι) Ισοζυγίου ανταγωνισμού κ.λ.π.
με απώτερο σκοπό την ίδρυση «ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ» με καταρχήν δύο πρωτεύουσες ΡΩΜΗ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ και ύστερα αςψάχνονται οι υπερόπτες Βόρειοι κ.λ.π. κρατούντες μαζί με τους Τραπεζίτες, τύπου «ΙΣΙΛΙΓΚ», (όχι τις Τράπεζες ως Ιδρύματα).
6) ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Πρέπει να γνωρίζουμε ότι:
α) Η σκέψη – άποψη του ανθρώπου είναι το ταχύτερο μέσο που υπάρχει μέχρι σήμερα από οτιδήποτε άλλο (χάρισμα του Θεού προς τον άνθρωπο εφ΄όσον αξιοποιείται ορθά).
       β) Το IQ – DNA του Έλληνα είναι υψηλότατο και από αυτό έχουν ωφεληθεί από τα βάθη των αιώνων όχι μόνο αυτοί που ζουν στην Ελλάδα αλλά και οι λοιποί λαοί που συνεργάσθηκαν μαζί μας.
Είναι ανάγκη να δουλέψει το μυαλό πριν από τα Computers. Ο πλούτος μας είναι πρωτίστως το μυαλό μας. Το ΄΄πετρέλαιο΄΄ της πατρίδος μας, της Ελλάδας, είναι το ΄΄ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ΄΄ της.
       γ) Με συντηρητικούς υπολογισμούς η πατρίδα μας των περίπου 120 δις τετραγωνικών μέτρων ή 120 εκατομμυρίων στρεμμάτων (χωρίς την υποθαλάσσια έκταση) ως ηλιόλουστο παραθαλάσσιο, ΄΄γωνιακό μαγαζί΄΄ της ΄΄Μεσογειακής Λεκάνης΄΄ αποτιμάται 7 τρις ευρώ περίπου και μαζί με τον υποθαλάσσιο πλούτο της, χαλαρά περίπου 13 τρις ευρώ.
δ) Όλοι μας, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας οφείλουμε περίπου 1 τρις ευρώ.
ε) Είναι δυνατόν με τέτοιο πλούτο να μας λένε μέσα και έξω από την πατρίδα μας ότι θα χρεοκοπήσουμε – πτωχεύσουμε;
Προσωπικά δε δέχομαι αυτή τη ρετσινιά.
Κάτι άλλο συμβαίνει και αυτό το κάτι άλλο μπορεί να γίνει σε βάρος μας με τη συνδρομή ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ και μόνο, μέσα από την Ελλάδα.
στΗ πατρίδα μας και κυριολεκτικά η Κρήτη, η Κύπρος, η Μάλτα, η Νότια Πελοπόννησος θα είναι το βαρόμετρο της ΄΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΜΟΧΛΕΥΣΗΣ΄΄ την επόμενη 20ετία γι΄αυτό μην πουλάτε περιουσιακά στοιχεία (αυτά που θα πάρει το ΄΄΄Σύστημα – Διαπλοκή΄΄ είναι πολύ λίγα, περίπου 8%).
Η ΠΑΤΡΙΔΑ μας δεν χρειαζεται μεταρυθμιση ουτε εκσυγχρονισμο χρειαζεται ειρηνικη  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ!!!!!
Το οφείλουμε  στα παιδιά και τα εγγόνια  μας
ΑΝΤΕΞΕΤΕ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΤΕΞΕΤΕ!!!
Αυτή η πατρίδα και το μέλλον μας ανήκουν.

Χανιά 21-5-2012
ΣΤΑΜ. ΜΠΟΥΡΜΠΑΚΗΣ
Πτυχιούχος Μηχανικός