Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Τηλεμαχία Τσίπρα Σαμαρά


Πυρετώδεις είναι οι ετοιμασίες στα στρατόπεδα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για το επερχόμενο ντιμπέιτ. Είναι η πρώτη φορά στην …ιστορία των τηλεμαχιών που δύο πολιτικοί αρχηγοί αποφασίζουν μόνοι τους...
να αναμετρηθούν χωρίς να ζητήσουν τη γνώμη της διακομματικής επιτροπής και εξαιρώντας όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Οι δημοσκοπήσεις άλλαξαν τη στρατηγική του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ενώ αρνήθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο την τηλεοπτική αναμέτρηση, ήταν εκείνος που πρότεινε αιφνιδιαστικά στον Αλέξη Τσίπρα να μονομαχήσουν τηλεοπτικά. Οι δημοσκοπήσεις, στην παρούσα, φάση, δείχνουν δύο εκλογικούς μονομάχους που εναλλάσσονται στην πρώτη θέση και, για λίγες χιλιάδες ψήφους, θα κατακτήσουν την πρωτιά και το μπόνους των 50 εδρών. Ετσι το ντιμπέιτ κρίθηκε απαραίτητο.

Οι σύμβουλοι του κ. Σαμαρά έχουν στα χέρια τους κρυφές μετρήσεις που απέδειξαν δύο στοιχεία:

    Η κοινή γνώμη ενδιαφέρεται έντονα για μια τηλεοπτική συζήτηση Σαμαρά-Τσίπρα και πολύ λιγότερο για τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς
    Η προηγούμενη άρνηση του προέδρου της ΝΔ να αναμετρηθεί με τον κ. Βενιζέλο του είχε στοιχίσει στην αρχηγική του εικόνα αφού πέρασε η εντύπωση ότι φοβήθηκε να αντιπαρατεθεί.

Στη λεωφόρο Συγγρού ετοιμάζουν ήδη τα διλήμματα και τα επιχειρήματα που θα θέσει ο κ. Σαμαράς. «Ευρώ ή δραχμή» θα είναι η βασική επωδός του στην τηλεοπτική συζήτηση ενώ θα προσπαθήσει, με κάθε τρόπο, να «παίξει» με την ανασφάλεια των τηλεθεατών που δεν θέλουν την Ελλάδα να επιστρέφει στη δραχμή και να βυθίζεται στην αβεβαιότητα. Ο σταθερός ευρωπαικός προσανατολισμός της ΝΔ δίνει πλεονέκτημα στον κ. Σαμαρά στην παρούσα ευκαιρία και δεν θα το αφήσει ανεκμετάλλευτο.

Στην Κουμουνδούρου, το επιτελείο του κ. Τσίπρα θα αντιπαραθέσει απέναντι στον κ. Σαμαρά την ορμή και την αυτοπεποίθηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας υποδέχτηκε με ενθουσιασμό την πρόταση για ντιμπέιτ γιατί γνωρίζει ότι η κοινή γνώμη περιμένει με ανυπομονησία να ακούσει τα επιχειρήματά του και να παρακολουθήσει τον τρόπο με τον οποίο θα αποφύγει τα χτυπήματα για λαϊκισμό, για απουσία οικονομικού προγράμματος, και για αντιφάσεις στο σχέδιο εξόδου από την κρίση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει να του καταφέρει καίρια χτυπήματα στην αξιοπιστία του και θα χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο να απομειώσει την επιρροή του στην κοινή γνώμη ώστε να του πάρει την πρωτιά στις εκλογές.
iefimerida.gr

1 σχόλια:

koursaros είπε...

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ,ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ,ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ....Η....ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ,ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ,ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ..........Ο ΛΑΟΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΑΣ ΚΡΙΝΕΙ..........ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΛΩ ΣΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΟΦΙΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ (ΣΥΡΙΖΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΡΙΞΕ ΚΑΜΜΕΝΟ----ΔΗΜΑΡ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΡΙΞΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-----ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΡΙΞΕ ΛΕΥΚΟ)........ΠΟΛΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.