Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Τοπικό νόμισμα σκέπτεται για την Πάρμα ο νέος δήμαρχος της ιταλικής πόλης


Ο νέος δήμαρχος της Πάρμας, Φεντερίκο Πιτσαρόττι, αναλαμβάνει, επισήμως, καθήκοντα και προσπαθεί να βρει λύσεις στα προβλήματα της πόλης...


Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός τύπος, ο Πιτσαρόττι σκέπτεται να υιοθετήσει ένα τοπικό νόμισμα, παράλληλα με το Ευρώ, για να αντιμετωπισθεί το τεράστιο χρέος του δήμου (γίνεται λόγος, τώρα, για περίπου εξακόσια εκατομμύρια ευρώ) και να δοθεί νέα ώθηση στην οικονομία.

Οι σχολιαστές υπενθυμίζουν ότι ο Μπέπε Γκρίλο, επικεφαλής του κινήματος "Πέντε Αστέρων", με το οποίο εξελέγη ο Πιτσαρόττι, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κατέκρινε δριμύτατα το τραπεζικό σύστημα και χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα "μια νίκη κατά του καπιταλισμού".

Τώρα ο νέος δήμαρχος της Πάρμας από την μια κάνει λόγο για "ενδεχόμενο προσωρινό δάνειο που θα μπορούσε να ληφθεί από τις τοπικές τράπεζες" και από την άλλη, σύμφωνα με την εφημερίδα "Κορριέρε Ντέλλα Σέρα", μελετά την υιοθέτηση του τοπικού νομίσματος.

Ο 42χρονος πρώην τραπεζικός υπάλληλος και νυν δήμαρχος φέρεται να είναι σε επαφή, με δυο γνωστούς οικονομολόγους του πανεπιστημίου "Μποκόνι" του Μιλάνου, το ίδιο στο οποίο διδάσκει και ο Μάριο Μόντι.

"Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα σύστημα που να ξεπερνά το πρόβλημα των επιτοκίων και της διόγκωσης του χρέους, με σημείο αναφοράς την ελεύθερη ανταλλαγή αγαθών", τονίζουν τα δελτία ειδήσεων των ιταλικών τηλεοπτικών καναλιών.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο Πιτσαρόττι, είναι η οικοδόμηση εγκατάστασης για την καύση απορριμμάτων. Τα έργα έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά το κίνημα "Cinque Stelle" (Πέντε Αστέρων) έχει χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο έργο "κέντρο παραγωγής καρκίνου".

Ο νέος δήμαρχος δήλωσε ότι "θα εξετασθεί το θέμα με την εταιρία ανάδοχο του έργου και θα καταστρωθεί, παράλληλα, ένα σχέδιο, για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, με στόχο να προσεγγίσει το 100% των απορριμμάτων".

Το πρόστιμο που θα έπρεπε να πληρώσει ο δήμος της Πάρμα, σε περίπτωση διακοπής των έργων κατασκευής του αποτεφρωτήρα, αγγίζει τα εκατόν ογδόντα εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
κουρδιστο πορτοκάλι

1 σχόλια:

koursaros είπε...

ΚΡΑΤΟΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ.............ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΣΕ ΕΝΑ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΩΣΤΕ ΙΣΑ ΙΣΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΧΑΡΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ..............Η ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ.........ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΓΓΛΙΑ.........ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ...........Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΔΝΤ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ ΓΑΠ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΣΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ (ΜΕΓΑ ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΟΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΣΕ 80 ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΑΤΗ)ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ (ΜΑΥΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣ).......ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΟΙ ΑΤΙΜΟΙ...........ΈΧΕΤΕ ΔΕΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΑΜΕΝΟ ΑΝΕΡΓΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟΣΤΟΡΓΙΑ