Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό!


Γράφει ο Δευκαλίων

Στον χθεσινό Δευκαλίωνα η στήλη πήρε θέση για τις εκλογές. Από την χώρα λείπει ένας εθνικός ηγέτης όπως ο Τάσος Παπαδόπουλος. Ας θυμηθούμε την συγκυρία…


Άνοιξη 2004. Στην Αμερική δεν είναι Πρόεδρος κάποιος ειρηνόφιλος και διαλλακτικός Δημοκρατικός αλλά ο σκληρός Ρεπουμπλικάνος Τζωρτζ Μπους. Στην Ευρώπη πνέει άνεμος συντηρητισμού. Μόλις έχουν εκλεγεί ο Σαρκοζί στην Γαλλία και η Μέργκελ στην Γερμανία. Από ΗΠΑ, ΕΕ και Μεγάλη Βρετανία προωθείται ένα καινούργιο σχέδιο “επίλυσης” του Κυπριακού, το περιβόητο σχέδιο Ανάν. Είναι τηρουμένων των ιστορικών και πολιτικών αναλογιών το μνημόνιο της Κύπρου.

Το σχέδιο Ανάν τίθεται στην κρίση του Κυπριακού Λαού. Της Ελληνοκυπριακής και της Τουρκοκυπριακής κοινότητας σε δημοψηφισματικές εκλογές. Στην Ελλάδα ένα μέρος της Νέας Δημοκρατίας υπό την Ντόρα Μπακογιάννη και το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου στηρίζουν με φανατισμό την υπερψήφιση του σχεδίου Ανάν από την Ελληνοκυπριακή κοινότητα. Στην Τουρκία, θέση υπέρ της υπερψήφισης του σχεδίου Ανάν από την Τουρκοκυπριακή κοινότητα παίρνει ο Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κ. Καραμανλής είναι φανερό ότι διαφωνεί αλλά ταυτόχρονα δεν παίρνει επί της ουσίας δημόσια αρνητικά θέση καλυπτόμενος πίσω από την κυρίαρχη θέση του Κυπριακού Λαού που θα εκφραστεί στο δημοψήφισμα.

Όμως, πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας τάσσονται ανοικτά εναντίον του σχεδίου Ανάν. Μαζί τους στοιχίζονται στελέχη του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ και η κομμουνιστική αριστερά.

Στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, του οποίου μετεξέλιξη είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α του κ. Α. Τσίπρα, ηγείται ο κ. Ν. Κωνσταντόπουλος (μετέπειτα Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) ο οποίος δηλώνει αποδεχόμενος το σχέδιο Ανάν ότι τα θετικά στοιχεία είναι περισσότερα από τα αρνητικά.

Ταυτόχρονα εκτός από τον…
προαναφερόμενο αρνητικό πολιτικό συσχετισμό υπήρχε και γενικότερη αρνητική πολιτική τακτική συγκυρία. Το δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν διεξάγονταν την 24η Απριλίου 2004. Η είσοδος της Κύπρου στην ΕΕ θα γίνονταν την 1η Μαΐου 2004. Δηλαδή λίγες ημέρες μετά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την αποδοχή η απόρριψη του σχεδίου Ανάν. Ο εκβιασμός είχε στηθεί και τότε μία χαρά!

·                 «Αν η Ελληνοκυπριακή κοινότητα ψηφίσει εναντίον του σχεδίου Ανάν. Κινδυνεύει η είσοδος της Κύπρου στην ΕΕ»

Με τον εκβιασμό να παγώνει την ψυχή του βασανισμένου Κυπριακού Λαού και τον αρνητικό πολιτικό συσχετισμό να τον πιέζει αφόρητα, στις 22 Απριλίου 2004 ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσος Παπαδόπουλος, εμφανώς κτυπημένος από τον καρκίνο, εκφωνεί το ιστορικό διάγγελμα προς τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Υπεραμυνόμενος των αρχών του δικαίου, της ηθικής και της ιστορικής αλήθειας, ο Τάσος Παπαδόπουλος αφού τεκμηριώνει την άρνηση του να δεχθεί το σχέδιο Ανάν με την ιστορικά ανεπανάληπτη παρακαταθήκη:

·                 «Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω «κοινότητα» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα».

Καλεί στην συνέχεια, με φορτισμένη από την συγκίνηση φωνή, τον Κυπριακό Ελληνισμό να πει ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν. Ο βασανισμένος Κυπριακός Ελληνισμός παίρνει παράδειγμα και εμψυχώνεται από τον ηγέτη του. Ξαναβρίσκει το κουράγιο του, ορθώνει το πληγωμένο του κορμί και βροντοφωνάζει ΟΧΙ με ένα ποσοστό ιστορικά συντριπτικό. Το 76% του Κυπριακού Ελληνισμού ψηφίζει ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν.

Σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατίας είναι πλήρες μέλος της ΕΕ. Αντέχει με αξιοπρέπεια και χωρίς να έχει απεμπολήσει την Εθνική της Ανεξαρτησία σε καμία τρόικα την δοκιμασία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Ενώ προχωρά -παρά την αντίθεση της Τουρκίας- στην εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου που υπάρχουν άφθονα όπως δείχνουν όλες οι έρευνες στην περιοχή της.

Σήμερα στην πατρίδα μας πείνα και εξαθλίωση κτυπά μεγάλα τμήματα του Ελληνικού Λαού. Η Τουρκία προκαλεί στα σύνορα. Το μέλλον της πατρίδας μας και του λαού μας είναι εξαιρετικά δυσοίωνο. Όμως όλοι αυτοί που πίεζαν-εκβίαζαν τον αείμνηστο Πρόεδρο Τάσο Παπαδόπουλο να αποδεχθεί το σχέδιο Ανάν, όλοι αυτοί που εκπροσωπούν ένα σύστημα ηττημένο από την παγκόσμια οικονομική κρίση, ένα πολιτικοοικονομικό σύστημα που καταλήστευσε τους εθνικούς πόρους και κατασπατάλησε τα εθνικά εφόδια κάνουν και πάλι το μόνο που ξέρουν. Πιέζουν-εκβιάζουν τον Ελληνικό Λαό να αποδεχθεί και να ψηφίσει τα φιλομνημονιακά κόμματα.

Έως τις εκλογές απομένει πολύς πολιτικός χρόνος. Στην κοινωνία διαμορφώνονται, λειτουργούν και καθημερινά γιγαντώνονται υπόγεια ρεύματα που επιζητούν εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη. Κάθε ημέρα όλο και περισσότεροι Έλληνες χτυπημένοι από την μνημονιακή λαίλαπα συστρατεύονται στο μεγάλο πατριωτικό αντιμνημονιακό κίνημα. Για όλους αυτούς που σχεδιάζουν σε κενό αέρα, εξαιρετικά αφιερωμένο από την στήλη: Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό!
Στοχασμός Πολιτική
filologos10

1 σχόλια:

HUNTER είπε...

υπαρχει αραγε τασος παπαδοπουλος στην ελλαδα;σ αυτο το συρφετο των επιδοξων σωτηρων που εχοντας χασει καθε ιχνος αξιοπρεπειας αλλαζουν τα κομματα σαν πουκαμισα ,υπαρχει εστω και ενας που να πλησιαζει εστω και λιγο αυτον τον μεγαλο πατριωτη;ο πανος καμμενος ισως;θα δειξει.