Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Το παραμύθι με τους μισθούς και συντάξεις πρέπει επιτέλους να τελειώσει…


Ενώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταδικάστηκαν από τον ελληνικό λαό για τις ενέργειες και τα ψέματά τους, εντούτοις εξακολουθούν οι πανελίστες τους μέσα από τις οθόνες των καθεστωτικών ΜΜΕ, να πουλάνε την προπαγάνδα τους για τον φανταστικό κίνδυνο να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Δεν έβαλαν μυαλό αυτά τα...
κόμματα και το αποτέλεσμα θα το εισπράξουν στις επόμενες εκλογές, ώστε να οδηγηθούν επιτέλους μόνιμα στον αποτεφρωτήρα της πολιτικής ιστορίας της χώρας.

Μόλις προχθές η τρόϊκα αποδέσμευσε ποσό 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία όμως δεν εισήλθαν στα ταμεία του ελληνικού κράτους, αλλά εισήλθαν μόνο λογιστικά μέσα στον Ειδικό Λογαριασμό που θεσπίστηκε με το νέο μνημόνιο και από εκεί πήγαν κατευθείαν στην ΕΚΤ.  Αυτά τα 4,2 δις ευρώ είναι νέο δάνειο που φορτώνεται ο ελληνικός λαός, προκειμένου να…. δοθούν στην ΕΚΤ για να εξοφληθεί ομόλογο που λήγει τώρα και το οποίο είχε αγοράσει η ΕΚΤ από την δευτερογενή αγορά ομολόγων στη μισή περίπου τιμή του.

Προσέξτε το παράλογο της υπόθεσης.

Ενώ η ΕΚΤ είχε αγοράσει αυτό το ομόλογο μισοτιμής με ανάλογη ζημία του ιδιώτη (αγορά) που το κατείχε και ο οποίος φυσικά δεν μας ξαναδανείζει, εντούτοις, αυτό φρόντισαν οι Γερμανοί να εξαιρεθεί από το κούρεμα των ομολόγων, να υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο και να το εισπράξει ολόκληρο η ΕΚΤ. Δηλαδή η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης, κερδοσκοπεί ασύστολα με εντολή της Γερμανίας, σε βάρος της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού φορτώνοντάς μας με ακόμα περισσότερα χρέη..

Ούτε ευρώ από αυτό το δάνειο των 4,2 δις, αλλά και οποιοδήποτε από εδώ και μετά δάνειο της τρόϊκας, δεν πρόκειται πλέον να ξαναπάει σε μισθούς και συντάξεις. Όλα τα από εδώ και πέρα δάνεια, καθώς και τα χρήματα από τους φόρους, θα πηγαίνουν στον Ειδικό Λογαριασμό και από εκεί θα πληρώνονται πρώτα τα τοκοχρεολύσια  των δανείων της τρόϊκας και τα υπόλοιπα ομόλογα των ιδιωτών που κουρεύτηκαν.

Θα πρέπει λοιπόν να γίνει απόλυτα κατανοητό ότι από εδώ και στο εξής, το μνημόνιο εξυπηρετεί μόνο τους δανειστές και όχι τους μισθούς και τις συντάξεις.

Γι’ αυτό, αντί για καταγγελία του μνημονίου, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να αρνηθεί στο εξής να ξαναπάρει άλλες δόσεις δανείων από την τρόίκα, οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να επιβαρύνουν το ελληνικό χρέος.  Δεν χρειάζεται ούτε να βγούμε από το ευρώ, ούτε τίποτε άλλο. Θα ζήσουμε με αυτά που βγάζουμε (κάτι που θα συμβεί και στην περίπτωση που γυρίσουμε στη δραχμή), χωρίς νέα δάνεια, τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν έρχονται στο λαό αλλά πηγαίνουν στην τρόϊκα.

Αυτό, κατά πάσα πιθανότητα η τρόϊκα θα το θεωρήσει καταγγελία της δανειακής σύμβασης, γιατί θα χάσει προσωρινά την «κότα» που κάνει τα χρυσά αυγά, αλλά δεν μπορεί να κάνει και κάτι άλλο. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ζητήσει πίσω όσα έχει δώσει, αλλά εκεί θα αρχίσει μια άλλη χρονοβόρα διαδικασία. .

Μόνο έτσι και κάτω από την πίεση και της γενικότερης ευρωπαϊκής Κοινής Γνώμης, θα αναγκαστεί η τρόϊκα να ξανακαθίσει σε ένα νέο τραπέζι διαπραγματεύσεων.

Πέτρος Χασάπης

3 σχόλια:

Costas είπε...

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ούτε ένα ευρώ από τις δόσεις που καταφτάνουν πλέον στη χώρα μας, δεν θα πηγαίνει για την κάλυψη των αναγκών του προϋπολογισμού μας, καθώς σύμφωνα με το μνημόνιο 2, ενεργοποιείται όρος όπου καθιστά σαφές, ότι τα χρήματα αυτά θα κατατίθονται σε ειδικό λογαριασμό στην ΤΕ και θα εξωφλούνται κατά προτεραιότητα οι δανειστές της χώρας, δηλαδή τα τοκοχρεολύσια. Συνεπώς τα χρήματα, απλά θα εισέρχονται μέσα στη χώρα, θα παραδίδονται στην τράπεζα της Ελλάδος, η οποία θα τα αποδίδει αυτούσια στους δανειστές. Για αυτό το λόγο και ζητήθηκε η τροποποίηση του συντάγματος, που μετ' επιτάσεως ζητούσε ο Μπένυ, έτσι ώστε να κατοχυρωθούν και με συνταγματιική νομολογία, ότι απόλυτη προτεραιότητα θα δίνεται ακόμα και από τα έσοδα του προϋπολογισμού στην κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας μας προς τους δανειστές, οπότε φαντοζόμαστε όλοι το ψαλίδι που αναμένεται να πέσει στις δαπάνες για την υγεία, παιδεία και πρόνοια. . .

Ανώνυμος είπε...

Αχχχ τα έλεγε ο Καζάκης 2 χρόνια τώρα !!!
Ποια αλληλεγγύη και ποιοι εταίροι μωρεεεεε..
Δανείζει η ΕΚΤ στις τράπεζες με 1% και αυτές μας δανείζουν με 4,5% !!!
Αγοράζει στη δευτερογενή αγορά τα ομόλογα μας για 20 σεντς το ευρώ και βγάζοντας τα εκτός κουρέματος (που και πάλι θα είχε κέρδος 30-35 σεντς στο ευρώ) απαιτεί να της δώσουμε την ονομαστική αξία των 100 σεντς !!!
ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ και ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ !!!
Και τώρα φουλ εκβιασμός μην τυχόν και ξεφύγει από τα νύχια τους το καταξεσκισμένο θύμα...

Τέτοια ΕΕ των τραπεζιτών να την χαίρεστε !!!

koursaros είπε...

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΟΤΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΝΑ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΣΤΟΜΑΧΙΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΑΛΛΟΥ..........Ο ΛΑΟΣ ΤΡΩΕΙ ΜΑΡΟΥΛΙΑ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΡΕΑΣ ΣΤΑΡΙ...........ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ……… ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΩ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ...............ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ , ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΧΑΡΤΙΝΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΤΥΠΩΝΕΙ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΗΣ........ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΑΛΛΑΖΑΝ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΜΕ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ.