Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Απειλές Γκιουλ στην Κύπρο μετά τη συνάντηση του με τον Ολάντ


Στην προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων Τουρκίας-Γαλλίας μετά τις εντάσεις της εποχής του Σαρκοζί,  ο τούρκος πρόεδρος Αμντουλαχ Γκιούλ συναντήθηκε με τον γάλλο ομόλογο του Φρανσουά Ολάντ, στα πλαίσια της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Σικάγο...

Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, ο Φρανσουά Ολάντ στη συνάντηης επανέλαβε τη προεκλογική τους άποψη  πως «δεν είναι εναντίον της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.»
Ο τούρκος πρόεδρος απείλησε με «άλλες λύσεις» στο Κυπριακό σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν σε θετικό αποτέλεσμα οι συνομιλίες. Ο ίδιος δήλωσε  πως με τον γάλλο ομόλογο του συζήτησαν το Κυπριακό ζήτημα και o Γκιουλ δήλωσε χαρακτηριστικά  « ανέφερα πως αν η κατάσταση στο Κυπριακό δεν προχωρήσει τότε θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε τις άλλες εναλλακτικές λύσεις, συζητώντας άλλα θέματα , να είστε έτοιμοι γι’ αυτό». Ουσιαστικά όταν ο Γκιουλ μιλά για « εναλλακτικές λύσεις» εννοεί την προσάρτηση της Βόρειας Κύπρου από την Τουρκία ή την προσπάθεια αναγνώρισης του «ψευδοκράτους» από τη διεθνή κοινότητα. Τις απειλές αυτές  τις  έχει εξαπολύσει πολλές φορές η Άγκυρα, όμως όχι σε επίπεδο προέδρου. .  Ο Γκιουλ, ανέφερε πάντως τα θέματα αυτά θα μπορούν να συζητηθούν και με τις ΗΠΑ όταν περάσει και η προεκλογική περίοδος στη χώρα.
onalert.gr
olympia.gr

1 σχόλια:

koursaros είπε...

Ο ΟΛΑΝΤΡΕΟΥ Η ΟΛΑΝΤΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΠΟΛΛΑ (ΑΛΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ ΩΣ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΓΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ……………ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ……..Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΟΛΑΝΤ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.