Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

500 ψαράκια ρίχνονται στην Αρένα


Η προσπάθεια για να πείσουν οι  ελίτ ότι κινούνται προς την  αυτοκάθαρση εξελίσσεται και  500 ψαράκια να ρίχνονται βορά στην αρένα και προς το παρόν ανώνυμα.  Στο μεταξύ οι μαρτυρίες..
Χριστοφοράκου παραμένουν αναξιοποίητες στην Γερμανία αλλά -ευτυχώς-  για το μαύρο χρήμα δεν υπάρχει πλέον παραγραφή …
Τα κομματικά επιτελεία τρέμουν μήπως «ξεσκεπαστούν» 500 ... μικροί Άκηδες

Από ανησυχία έως και τρόμο προκαλεί στις ηγεσίες των κομμάτων, κυρίως του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, το γεγονός ότι ο ΣΔΟΕ έχει άρει θέσει στο «μικροσκόπιο» 500 δημόσια πρόσωπα που βαρύνονται με υποψίες για παράνομο και αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Ενδεικτικές των φόβων είναι και οι πληροφορίες που «διοχέτευαν» στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, περί επικείμενου αποκλεισμού της Φεβρωνίας Πατριανάκου από τις εκλογικές λίστες του κόμματος. Η κυρία Πατριανάκου, τέως βουλευτής και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, βρέθηκε στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και επιχείρησε να δώσει τις δικές της απαντήσεις.

Οι «500» είναι πρόσωπα τόσο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόκειται δηλαδή για μεγάλο τμήμα της πολιτικής «αφρόκρεμας» κι αυτό ακριβώς το στοιχείο είναι που μεγιστοποιεί το άγχος των κομματικών επιτελείων.

Εάν τυχόν ξεσπάσει σκάνδαλο τέτοιων διαστάσεων και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, ενδέχεται οι αποκαλύψεις να γίνουν «θρυαλλίδα» που θα τινάξει στον αέρα οτιδήποτε… έχει απομείνει από το κύρος του παραδοσιακού πολιτικού συστήματος. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τόσο για τις εκλογές, όσο και για το «πολιτικό προσωπικό» που θα κληθεί να καθορίσει τις τύχες της χώρας και της κοινωνίας.

Τρεις λόγοι για να … φοβούνται πολύ

Η ίδια η υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου λειτουργεί «τροχιοδεικτικά» και προοιωνίζεται πραγματικό… σεισμό, εάν κι εφ’ όσον οι υποψίες και οι ενδείξεις σε βάρος των «500» εξελιχθούν σε ανεύρεση απτών, επιβαρυντικών στοιχείων. Τρεις τουλάχιστον διαπιστώσεις συγκλίνουν προς αυτό το συμπέρασμα.

Ο πρώτος λόγος: Το αποδεδειγμένα έντονο – και φυσιολογικό- ενδιαφέρον του Τύπου και της κοινής γνώμης για την υπόθεση του κ. Τσοχατζόπουλου πιστοποιεί κάτι. Ότι ο κόσμος δεν αμβλύνει την …οργή του για «παραστρατήματα» και ατασθαλίες που ενδεχομένως έχουν συντελεστεί πριν από αρκετά χρόνια.

Ο δεύτερος λόγος: Την ίδια τη δίωξη σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου η ελληνική κοινωνία την αντιμετώπισε ως «κορυφή του παγόβουνου». Η κοινή γνώμη όχι μόνο δεν έχει «κορεστεί» από αποκαλύψεις για σκάνδαλα και κρούσματα διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, αλλά δείχνει να επιζητεί τη συνέχεια των «ξεσκεπασμάτων».

Ο τρίτος λόγος: Ο αριθμός των υπό εξέταση προσώπων «προδιαθέτει» για σκάνδαλο τεράστιας βαρύτητας. Δεν χρειάζεται ασφαλώς να διωχθούν ποινικά όλοι, ούτε καν οι περισσότεροι. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το κλίμα στην κοινή γνώμη, θα αρκούσαν και λιγοστές περιπτώσεις για να σαρωθούν και τα τελευταία υπολλείμματα κύρους και αξιοπιστίας αυτού που αποκαλούμε «πολιτικό σύστημα».

Οι ηγεσίες των κομμάτων της Αριστεράς δεν είναι πλήρως απαλλαγμένες από το φόβο των ενδεχόμενων αποκαλύψεων. Όσο κι αν οι μεγαλύτερες «βόμβες» απειλούν το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, που έχουν ασκήσει κεντρική εξουσία, ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει ότι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι «μήτρα» σκανδάλων και κακοδιαχείρισης. Κατά συνέπεια, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο εμπλοκής και προσώπων που ανήκουν στην Αριστερά ή και πρόσκεινται σε αυτήν.

Ως προς την έρευνα του ΣΔΟΕ για τους «500», αυτή επί του παρόντος εστιάζεται στον εξαντλητικό έλεγχο του πόθεν έσχες, αλλά και στην άρση του τραπεζικού τους απορρήτου. Η έρευνα είναι πλήρως … αποκεντρωμένη: Δεν περιορίζεται στην Αττική, αλλά διενεργείται σε όλη τη χώρα, από όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Σώματος. Γι’ αυτό το λόγο, προσφάτως η ηγεσία του ΣΔΟΕ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την «αποψίλωση» του Σώματος από έμπειρα στελέχη..
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στη νοτιοτερη πολη της ελλαδος αν ελεγξουν το δημαρχο του ΠΑΣΟΚ επι τρεις 4ετιες να δεις τι βομβα θα σκασει!!!!!!!!!!!!1