Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Tο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος απέκτησε το κύπελλο του Λούη


Tο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος απέκτησε το κύπελλο του ΛούηΣε ελληνικά χέρια το τρόπαιο του σπουδαίου έλληνα μαραθωνοδρόμου

Ελληνικά χέρια σηκώνουν και πάλι το αργυρό κύπελλο του ιστορικού Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη. Με ανακοίνωσή του πριν από λίγα λεπτά, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε ότι απέκτησε το δημοπραττηθέν κύπελλο από το οίκο Christies.


Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ανακοινώνει ότι απέκτησε το Ασημένιο Κύπελλο που εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Michel Bréal, για τον Πρώτο Μαραθωνιονίκη, τον Έλληνα Σπύρο Λούη, και το οποίο του απονεμήθηκε κατά τους πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Αθήνα, το 1896» αναφέρει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ιδρύματος.

«Θα μοιραστούμε το Ασημένιο Κύπελλο με το κοινό και θα λειτουργεί ως τεκμήριο της ιστορίας, της κληρονομιάς και του σθεναρού πνεύματός μας», αναφέρει ο Ανδρέας Κ. Δρακόπουλος, Πρόεδρος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και καταλήγει ότι «ελπίδα μας είναι ότι θα εμπνεύσει και θα αναζωπυρώσει την περηφάνια των Ελλήνων, όπως έγινε και με τη νίκη του Σπύρου Λούη, την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών
Αγώνων».

ΠΗΓΗ

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

BRAVO SIXARITIERIA.VLEPO ME MEGALIMOU HARA OTI YPARHOUN AKOMA ELLINES POU I KARDITOUS XTIPA ELLINIKA.