Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ξεσκεπάζει την απάτη του PSI

Πώς με τη μπλόφα της σωτηρίας της Ελλάδος από τη χρεοκοπία,

υποδούλωσαν τη χώρα στους δανειστές

Θα μιλήσουμε με αριθμούς. Τα στοιχεία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, γιατί όλα προέρχονται από επίσημα έγγραφα.

Α. Ανταλλαγή ομολόγων – Δημόσιο χρέος

Το συνολικό δημόσιο χρέος ήταν 368 δις €.

Έγινε αναγκαστική ανταλλαγή του 95,7% των παλαιών ομολόγων αξίας 206 δις €, δηλαδή 206 x 0,957 = 197 δις € αξία ομολόγων.


Συνεπώς διαγράφεται το ποσό των 197 δις € του χρέους μας.

Το οικονομικό κόστος για την χώρα έναντι αυτής της διαγραφής είναι:

30 δις € Αγορά βραχυπρόθεσμων ομολόγων του EFSF
50 δις € Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών
12 δις € Κάλυψη ζημιών των ασφαλιστικών ταμείων
5 δις € Δεδουλευμένοι τόκοι παλαιότερων ομολόγων τα οποία ανταλλάχθηκαν
Σύνολο 97 δις €
+ 62 δις € Ονομαστική αξία των νέων ομολόγων σε αντικατάσταση των παλαιών
Σύνολο 159 δις € Κόστος
Άρα, το όφελος είναι: 197 – 159 = 38 δις €

Όμως, υπήρξαν ομόλογα τα οποία δεν «κουρεύτηκαν» αξίας 171 δις € (368-197=171)

Οπότε, το χρέος γίνεται: 159 + 171 » 330 δις €

Αν στο παραπάνω ποσό προστεθούν και 22 δις € το έλλειμμα του 2011

το σύνολο του χρέους είναι πλέον: 352 δις €

Β. Έλληνες ομολογιούχοι

Τα ομόλογα αξίας 206 δις € που «κουρεύτηκαν» αφορούν ιδιώτες

α. 72 δις € Έλληνες

Ιδιώτες
Ασφαλιστικά ταμεία (12 δις €)
Τράπεζες
β. 134 δις € ξένους

Σύνολο 206 δις €

δηλαδή, η Ελλάδα συμμετέχει κατά 72/206 » 34% στις ζημιές από το «κούρεμα», ενώ η συμμετοχή της στη ΕΚΤ (κλείδα) είναι στο 2,6%!!

Οι ζημιές των τραπεζών μεταβιβάζονται στον προϋπολογισμό, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία ή δεν θα έχουν να πληρώσουν συντάξεις ή και οι δικές τους ζημιές θα μεταβιβαστούν στον προϋπολογισμό.

Οι Έλληνες ιδιώτες χάνουν τα χρήματά τους.

Δηλαδή όλα τελικά μεταφέρονται στις πλάτες του Ελληνικού λαού.

Γ. Η κερδοσκοπία του «διοικητικού τομέα» (officialsector)

Τα 171 δις € που δεν «κουρεύτηκαν» (ΔΝΤ, ΕΚΤ κλπ), στην πράξη 162 δις €, ανήκουν στον «διοικητικό τομέα», όπως λέγεται.

Αναλυτικά είναι κάτοχοι ομολόγων αξίας:

ΔΝΤ 20 δις €
ΕΚΤ 57 δις €
Ευρωσύστημα Κεντρικών τραπεζών 53 δις €
Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
(EFSF) κυρίως

32 δις €
Σύνολο 162 δις €
Όλοι οι ανωτέρω είναι σχεδόν βέβαιο ότι αγόρασαν τα Ελληνικά ομόλογα σε πολύ χαμηλή τιμή (περίπου 40% της αξίας τους) και τώρα πληρώνονται ολόκληρο το ποσό!!!

Γι’ αυτό η ΕΚΤ ανακοίνωσε επιστροφή κερδών από την αγορά των Ελληνικών ομολόγων.

Δ. Η κερδοσκοπία της ΤτΕ

Η ΤτΕ αντάλλαξε λίγες μέρες πριν το PSI το ρευστό που είχε από καταθέσεις ασφαλιστικών ταμείων (όπως αυτό των ακαδημαϊκών, των στρατιωτικών, υπαλλήλων του Υπ. Οικ.), αλλά και τα 600 εκ. του ΟΕΚ και της Εργ. Εστίας με ομόλογα τα οποία συμμετείχαν στο «κούρεμα». Δηλαδή «έφαγαν» (η ΤτΕ) κυριολεκτικά στο παρά πέντε τα χρήματα των ταμείων, μεταβιβάζοντας τη «προγραμματισμένη» ζημιά των ομολόγων σε αυτά!!!

Ας σημειώσουμε πως η ΤτΕ είναι ένας καθαρά ιδιωτικός οργανισμός με κατά 92% αφανείς μετόχους (το Δημόσιο κατέχει μόνο το 6% των μετοχών)

Τα συμπεράσματα είναι:

Με τη συμμετοχή της παράνομης Ελληνικής κυβέρνησης οι διεθνείς κερδοσκόποι (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΤτΕ) συνεχίζουν να απομυζούν τα χρήματα του Ελληνικού κράτους και των πολιτών του.
Η «σωτηρία» που περιγράψαμε μέσω του PSI αφορά τελικά 38 δις € και σε αντάλλαγμα η χώρα υποθηκεύτηκε στους δανειστές με το Μνημόνιο της 12ης Φεβρουαρίου 2012. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση υπέγραψε και απεδέχθη:
α. Την άρση της ασυλίας που προστάτευε την ιδιωτική περιουσία και τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου, τον χρυσό και τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Χώρας.

β. Την απαγόρευση συμψηφισμού τυχόν απαιτήσεων της από τους δανειστές.

γ. Την απαγόρευση δανεισμού από τρίτες χώρες.

δ. Οι διαφορές θα λύνονται με βάση το Αγγλικό Δίκαιο, το οποίο προστατεύει πλήρως τα συμφέροντα των δανειστών.

ε. Την ίδρυση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Α.Ε.) από το οποίο θα πληρώνεται το δάνειο κατά προτεραιότητα, έναντι όλων των υπολοίπων υποχρεώσεων του κράτους.

στ. Μείωση μισθών και συντάξεων, διάλυση του συστήματος Υγείας της Χώρας, κλείσιμο όλων των κρατικών ερευνητικών κέντρων, κλείσιμο του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας κλπ.

Απεδέχθησαν την εκποίηση της Χώρας, την φτωχοποίηση και την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού που συντελείται πλέον με ταχύτατους ρυθμούς. Η Ελλάδα βαδίζει προς την ολοσχερή καταστροφή.

Στις επερχόμενες εκλογές Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΤΥΧΗ ΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ… Άλλωστε η ψήφος μας, είναι όλη μας η ζωή σε μία στιγμή!

Ας μην αφήσουμε καμία ψήφο να πάει χαμένη .

Χαμένη ψήφος είναι η, ψήφος στους χαμένους ανθρώπους του μέχρι σήμερα πολιτικού κόσμου.

http://www.koinwnia.com/2010-01-14-18-06-37/anakoinoseis/595-i-koinwnia-kseskepazei-tin-apati-tou-psi

20 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ! ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Βενιζέλος, ως καλός δωσίλογος των τοκογλύφων, "κούρεψε" "γουλί" τα ασφαλιστικά ταμεία και τους Έλληνες μικροεπενδυτές και όσο του επέτρεπαν "κούρεψε" τους μεγάλους τοκογλύφους. Άφησε όμως εντελώς ανέπαφους τους εγκληματίες της Goldman Sachs, της ΕΚΤ και των λοιπών "ευαγών" ιδρυμάτων. Έμειναν ανέπαφοι δηλαδή αυτοί, οι οποίοι "μαγείρευαν" τα στοιχεία και άρα αυτοί, οι οποίοι μεθόδευαν την ελληνική χρεοκοπία. Πολύ πριν πάρουμε τα χρήματα των φτωχών Εσθονών ή των θυμωμένων Γερμανών, όπως θα έλεγε και ο Σόιμπλε, καλό είναι να πάρουμε ό,τι μπορούμε από τα χρήματα των τοκογλύφων. Το "ομόλογο" του swap της Goldman Sachs δεν έχει "κουρευτεί". "Κουρέψαμε" τα ομόλογα των φτωχών και των άσχετων πολιτών και δεν "κουρέψαμε" το ομόλογο των εγκληματιών, οι οποίοι μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Το ίδιο δεν έχουν "κουρευτεί" και τα ομόλογα της τοκογλυφικής ΕΚΤ …Τα ομόλογα εκείνα, τα οποία τα έχει αγοράσει στο 60% της αξίας τους και τα έχει βάλει στον ισολογισμό της στο 100%.

    Αν λοιπόν σε αυτές τις εκλογές βγει μια κυβέρνηση πατριωτών Ελλήνων, μπορεί να συνεχίσει το "κούρεμα", που αρνήθηκε να κάνει ο δωσίλογος Βενιζέλος, χωρίς κανένας να μπορεί να την τρομοκρατήσει και άρα να την εμποδίσει …Τώρα πλέον κανένας δεν μπορεί να μας απειλεί με χρεοκοπίες και ενεργοποίηση CDS …Είμαστε "βρεγμένοι" και ο "βρεγμένος" δεν φοβάται μην "βραχεί" …Έχουμε ήδη "χρεοκοπήσει" …Έχουν ήδη ενεργοποιηθεί τα CDS. Αυτά σημαίνουν ότι μπορεί μια νέα κυβέρνηση να "κουρέψει" τα ομόλογα των τοκογλύφων, τα οποία έχουν εξαιρεθεί, χωρίς καμία άλλη συνέπεια …Τα ομόλογα των πρώην εργοδοτών του Παπαδήμου, τα οποία έχουν εξαιρεθεί παρανόμως από την προδοτική Κυβέρνηση του Παπαδήμου. Υπάρχουν ακόμα περιθώρια "κουρέματος" του ελληνικού χρέους. Υπάρχουν περιθώρια να επωφεληθούμε εις βάρος των τοκογλύφων, πολύ πριν φτάσουμε στο σημείο να πάρουμε τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων.


    Όσον αφορά την ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Κατά την άποψή μου (και όχι μόνον επειδή αυτό φαντάζομαι) η ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι πολύ πιο "καθαρή" και πολύ λιγότερο ύποπτη από τους Καμμένο-Δημαρά, Καζάκη-Παπαθεμελή κλπ.. Αξίζει, λοιπόν, την ψήφο μας. Όμως πιστεύω πως, για την ώρα, το ιδανικό θα ήταν να βάλουμε στην άκρη τις υποψίες και τις όποιες ιδεολογικές μας διαφορές και να δημιουργηθεί ένα ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο. Ας γίνει μια κοινή προσπάθεια, ώστε να μην καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση –ούτε με συνεργασία– τα δύο τέρατα, προκειμένου να ξεφορτωθούμε τα κτήνη και τις "συμφωνίες" που μας επιβάλλουν, και μετά βλέπουμε. Ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να πάθουμε τίποτε χειρότερο από αυτά που ήδη έχουμε πάθει και από αυτά που με υπογραφές έχουν προγραμματιστεί να πάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πάντως Κοινωνία θα ψηφίσω.
    Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εγώ, το ζύγισα και είναι η πράγματι καλύτερη επιλογή...ένα κόμμα με ήθος, ιδέες και παντελώς αποκλεισμένο από τα ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή η κριτική, αλλά όποιος διαβάσει το οικονομικό πρόγραμμα του συγκεκριμένου κόμματος θα διαπιστώσει πως είναι ακραία νεοφιλελεύθερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πρόβλημα είναι πως σύμφωνα με το υπάρχον νομοσχέδιο οι ψήφοι που θα δώσουμε σε κόμματα τα οποία δεν θα καταφέρουν να μπουν στη βουλή θα εξυπηρετήσουν τον δικομματισμό, όπως ακριβώς θα συνέβαινε αν ήταν άκυρα και λευκα.
    Ίσως στην παρούσα φάση να είναι συμφερότερο για μας που θέλουμε να διώξουμε τους δωσίλογους από την βουλή, να ενδυναμώσουμε μια κίνηση που έχει σοβαρές προοπτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 28 Απριλίου 2012 11:43 π.μ.
    Δεν μας λες κι εμάς πού τον είδες τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό στις προτάσεις της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ;

    @ 29 Απριλίου 2012 11:35 μ.μ.
    Αυτό που λες, όντως είναι ένα πρόβλημα και πολύ ορθά προβληματίζεσαι, παρόλο που ο εκλογικός νόμος δεν ευνοεί μόνον τον δικομματισμό. Ευνοεί πρώτα το πρώτο κόμμα (+50 έδρες από το πουθενά), αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή.
    Ας κάνει ο καθένας ό,τι νομίζει πως είναι πιο συμφέρον για την Πατρίδα μας, ώστε να κοιμάται ήσυχος, τουλάχιστον για την επιλογή του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στον ιστότοπο του συγκεκριμένου κομματιδίου γίνεται αναφορά για κατάργηση παντός είδους προστατευτισμό του ανθρώπου έναντι των αγορών. Για ξεπούλημα στο κεφάλαιο των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας κ.α. Μπορεί κανείς να προμηθευτεί το πλήρες πρόγραμμα στα γραφεία τους ή να δει τις αναφορές στον ιστότοπο τους. Γιαυτό Διογένη, πρώτα να έχεις γνώση και ύστερα γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Περίεργα μου ακούγονται αυτά που λες (3 Μαΐου 2012 8:27 μ.μ.). Δώσε μας, σε παρακαλώ, έναν υπερσύνδεσμο. Γιατί μας παιδεύεις; Τόσο δύσκολο σου είναι ή μήπως συμβαίνει τίποτε άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά είναι δυνατόν να μπαίνει κάποιος στον ιστότοπο της συγκεκριμένης οργάνωσης και μην εχει δεν την ανάρτηση ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο? Στον ιστότοπο κοινωνία, πηγαίνεις Γραφείο τύπου-> αρθρογραφία-> οικονομία-> 4-> συνοπτική επισκόπηση της κατάστασης της Ελληνικής οικονομίας-> πατάς περισσότερα.
    Καλή μελέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σχετ. 4 Μαΐου 2012 9:42 μ.μ.
    Σ' ευχαριστούμε πολύ. Θα σου απαντήσω μετά τις εκλογές. Υπάρχει λόγος... Εγώ σου λέω ότι δεν το κάνω από δόλο. Άμα θέλεις με πιστεύεις.
    Για την ώρα, θα ήθελα να πω μόνον ότι, κατά κανόνα, δύσκολα όριζεται κάτι ως "καλό" ή "κακό" αυτό καθ' εαυτόν. Όλα συναρτώνται από τις συνθήκες που ορίζουν και πλαισιώνουν τις εκάστοτε καταστάσεις. Επιπλέον, δεν χρειάζεαι να "κολλάμε" σε λέξεις.
    Αλλού συμφωνώ με αυτά που λέει η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, αλλού διαφωνώ, αλλού δεν αναλύονται με σαφήνεια οι θέσεις της και οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες προτείνει να γίνουν κάποια πράγματα, οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη, τουλάχιστον όσον αφορά τους σκοπούς της.

    Να σε προϊδεάσω. Λέει ο κ. Πολυχρονίου, υποψήφιος της παράταξης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας:
    "Το Ευρώ, σαν νόμισμα, κινδυνεύει. Κι’ αυτό αντιτίθεται στα σχέδια ενοποίησης εθνικών οικονομιών προκειμένου στο μέλλον ν’ αναδειχθεί ενιαίο παγκόσμιο νόμισμα το οποίο είναι προϋπόθεση για την αύξηση της αποτελεσματικότητος των εθνικών οικονομιών."
    Σαν να ακούς τον Σόρος! Ωστόσο, θα μπορούσε ένα παγκόσμιο νόμισμα να εξυπηρετήσει την ανθρωπότητα. Ασφαλώς, αυτοί που σήμερα προωθούν το παγκόσμιο νόμισμα, μόνον αυτό δεν έχουν στον νου τους. Και, πάντως, δεν θα εξαρτηθεί από την ΚΟΙΝΩΝΙΑ το αν και πότε θα μας έρθει το παγκόσμιο νόμισμα.

    Να είσαι καλά, τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διογένη, η κοινωνία εισχώρησε στον πατριωτικό χώρο εμφανιζόμενη ως συνεχίστρια του έργου του πρώτου κυβερνήτη της χώρας. Οι θέσεις όμως που δημοσιοποιεί κατά καιρούς για διάφορα θέματα είναι εντελώς αντίθετες απο τις θέσεις και την διακυβέρνηση του πρώτου κυβερνήτη.
    Η δημιουργία ενος Ελληνικού απαρχάιντ με την δημιουργία ξεχωριστών σχολείων, αναλόγως του θρησκεύματος. Η συνεχής αρνητικότητά της στις πολιτικές συνεργασίες με το φασιστικό επιχείρημα: υπεγράψε δήλωση οτι δεν είσαι μασώνος ή είσαι κατά της μασωνίας όταν στοιχειωδώς πολιτικά γνωρίζεις οτι στα διεθνη φόρα θα απευθυνθείς σε αυτούς που κατηγορείς για να ζητήσεις στήριξη στα εθνικά θέματα. Ο Καποδίστριας σε τέτοιους ανθρώπους δεν απευθυνόταν? Αντίθετα αν πράγματι δεν ήταν πέμπτη φάλαγγα στον πατριωτικό χώρο θα είχε θετική άποψη για τις συνεργασίες θέτοντας ως όρο την υλοποίηση του τάματος του γένους. Το γεγονός οτι το κομματίδιο αυτό εχει σταθερή θέση για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογικές αναμετρήσεις είναι οτι απο την ίδρυση του μέχρι σήμερα δεν έχει συνεργαστεί με κανένα άλλο πολιτικό σχηματισμό. Αλήθεια πιο είναι το ποσό της χρηματοδότησης των κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές? Αν συμμετέχεις συνεργαζόμενος μοιράζεται?
    Τελικώς αφου δεν συνεργάζεται με κανένα άλλο κόμμα ή είναι το μόνο πατριωτικό και τα άλλα δεν είναι ή είναι τα άλλα πατριωτικα και το κόμμα του ιερέα Βολουδάκη είναι πεμπτοφαλαγγίτικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ας μην αφήσουμε καμία ψήφο να πάει χαμένη .

    Χαμένη ψήφος είναι η, ψήφος στους χαμένους ανθρώπους του μέχρι σήμερα πολιτικού κόσμου.

    ΕΔΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΣΤΙΣ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.35 Μ.Μ.
    ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΑ 2 ΠΡΩΗΝ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΔΙΑΛΕΧΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ( Π.Χ. Π. ΚΑΜΜΕΝΟ ..)ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ, ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΘΕΟΥ ΝΙΚΟΣ Χ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε μου (6 Μαΐου 2012 11:26 π.μ.) να σου πω (αν "ακούς") ότι οι συλλογισμοί σου με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο. Μάλλον η μοναδική μας διαφορά είναι ότι εσύ έχεις καταλήξει, ενώ εγώ δεν είμαι σίγουρος για το τί "παίζει" με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Άλλωστε, κι εγώ έχω εκφράσει παρόμοιες απορίες (εντός ή εκτός εισαγωγικών), κυρίως όσον αφορά τους όψιμους αντιστασιακούς (εντός ή εκτός...). Πάντως, ότι έχουν κι αυτοί (της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ) ορισμένα "χοντρά κολλήματα", τα έχουν. (Μην ψηφίζετε, λέει, τον τάδε υποψήφιό μας, γιατί ανακαλύψαμε ότι, όντας ιατρός, εφαρμόζει εναλλακτικές μορφές θεραπείας, τις οποίες δεν αποδέχεται η Εκκλησία! Καλά κρασιά!) Δεν μπορώ να πω με σιγουριά πού οφείλονται και πού αποσκοπούν όλα αυτά. Τέλος πάντων, πλέον νομίζω πως δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να σου δώσω τις απαντήσεις που σου χρωστάω. Άμα θέλεις σου τις δίνω. Κινούνται περίπου στο ύφος αυτών που έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο. Λέω "περίπου" γιατί, π.χ. για την παραχώρηση των στρατηγικής σημασίας δημόσιων οργανισμών σε ιδιώτες, είμαι κατηγορηματικά αντίθετος. Άμα θέλεις, ζήτα από τους διαχειριστές το μέιλ μου, να τα πούμε ιδιαιτέρως. Να κλείσω, για την περίπτωση που δεν θα επικοινωνήσουμε: δεν φαντάζομαι να σου φάνηκε ότι προσπαθώ να υπερασπιστώ την ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Αμερόληπτος και δίκαιος προσπαθώ να είμαι.
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς Διογένης: παρενέβην, γιατί είχες γράψει πως το συγκεκριμένο κομματίδιο ήταν πιο καθαρό απο άλλα και άξιζε την ψήφο μας. Οχι μόνο είχες αποφασίσει αλλά παρότρυνες κι άλλους να σταυροδοτήσουν τους υποψηφίους τους. Σήμερα γράφεις τις δικές σου αρνητικές διαπιστώσεις, αλλά ακόμα δεν ξέρεις τι παίζει!!! Παρακολουθώ την πορεία του συγκεκριμένου κομματιδίου απο την ίδρυσή του. Εκπροσωπεί αποκλειστικά και μόνο προσωπικά συμφέροντα και δεν έχει καμμιά σχέση με συγκροτημένο πολιτικό οργανισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε μου, σ’ ευχαριστώ για όλες τις παρεμβάσεις σου, αν και στην τελευταία με αδικείς κάπως. Δεν φταις εσύ, δικό μου είναι το λάθος. Μάλλον δεν διατύπωσα σωστά τις σκέψεις μου και ίσως έδωσα λανθασμένες εντυπώσεις. Το τι έχω αποφασίσει εγώ, δεν νομίζω να ενδιαφέρει κανέναν. Όμως, ποτέ δεν προέτρεψα κανέναν τι να ψηφίσει. Τι να μην ψηφίσει, το έχω κάνει, είτε μέσω διαδικτύου είτε στις "ζωντανές" συνομιλίες μου.
    Και πάλι σ’ ευχαριστώ, να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς τον Διογένη. Η αναφορά μου αφορούσε τα γραφόμενά σου στις 18.5.12, τα οποία είναι λίγο πιο πάνω. Εκεί έγραφες: Οσον αφορά την κοινωνία.....Αξίζει την ψήφο μας.
    Ευχαριστώ για την συνομιλία και είμαι στην διάθεσή σου για την συνέχιση του διαλόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια σου, φίλε μου. Άμα θέλεις, ζήτα από τους διαχειριστές το μέιλ μου, να τα πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς τον ΔΙΟΓΕΝΗ. Παρατήρησα πως στον ιστότοπο της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, έχει αφαιρεθεί- για να μην αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο του συγκεκριμένου κομματιδίου- ο υπερσύνδεσμος που σου έδωσα σχετικά με τις οικονομικές προτάσεις της. Επειδή γνωρίζεις πρόσωπα και πράγματα στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ, σε παρακαλώ να τους ζητήσεις την ανεβάσουν πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν ξέρω αν μέχρι χθες-προχθές είχε αφαιρεθεί το άρθρο που λες. Τη στιγμή που σου γράφω υπάρχει.
    http://www.koinwnia.com/2010-01-14-18-06-37/2010-02-10-16-11-27/economy/347-elliniki-oikonomia
    Εγώ δεν έκανα τίποτε. Ίσως διάβασαν το σχόλιό σου… Πάντως, αν δεν κάνω λάθος, εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτε. Γι’ αυτούς δεν είμαι σίγουρος. Γιατί, παρά το συμπέρασμά σου (που δεν καταλαβαίνω πώς κατέληξες σε αυτό), δεν έχω απολύτως καμία σχέση με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Όπως δεν έχω και δεν είχα ποτέ μου απολύτως καμία σχέση με κανένα κόμμα. Ένας απλός παρατηρητής είμαι, που καμιά φορά εκθέτει τις απόψεις του, τις διαπιστώσεις του, τα στοιχεία που έχει συλλέξει. Μέχρι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή