Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Economist: Ακαιρες οι εκλογές στην Ελλάδα


Ασκοπες και άκαιρες χαρακτηρίζει τις εκλογές στην Ελλάδα το περιοδικό Economist, το οποίο επισημαίνει την ανησυχία των πιστωτών της χώρας για την επόμενη μέρα της εκλογικής...
αναμέτρησης, η οποία, θα στερήσει από την ελληνική οικονομία 30 εκατ. ευρώ.
Συγκεριμένα, ο Economist γράφει ότι είναι άσκοπη η προεκλογική ένταση ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα που ακόμα συγκυβερνούν στο πλαίσιο της κυβέρνησης Παπαδήμου. Όσο για τις εξαγγελίες του αρχηγού της ΝΔ περί νέας προσφυγής σε κάλπες σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του κόμματός του, το περιοδικό τις κρίνει ανεδαφικές λόγω των εξαιρετικά στενών περιθωρίων για τη χώρα.

Παράλληλα, εκτιμά ότι η συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων είναι επιτακτική και εκ των προτέρων σίγουρη εξέλιξη. Σημειώνει το σταθερό προβάδισμα της ΝΔ αλλά και τη μειωμένη σε σχέση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο καταλληλότητα του Αντώνη Σαμαρά να κυβερνήσει.

Παρά το κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο, ο Economist θεωρεί βέβαιη τη συσπείρωση, την τελευταία στιγμή, των ψηφοφόρων των δύο μεγάλων κομμάτων και προειδοποιεί για τις δυσκολίες στη διακυβέρνηση της χώρας.

Παπαδήμος ο καταλληλότερος για υπουργός Οικονομικών
Ο κ. Βενιζέλος, υπογραμμίζει το περιοδικό, δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση υπό τον κ. Σαμαρά, αν και δεν αποκλείει την συμμετοχή στελεχών του κόμματος του σε αυτήν, ενώ η ΝΔ αναζητά το κατάλληλο πρόσωπο για αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, ένα πόστο που απαιτεί αναγνωρισμένο τεχνοκράτη, με τέλειο χειρισμό της Αγγλικής, ειδίκευση στα μακροοικονομικά, μια προσωπικότητα που να έχει την αποδοχή των πιστωτών και να μπορεί να διαπραγματευθεί με την Τρόικα.

Προσόντα και προϋποθέσεις που, σύμφωνα με το περιοδικό, διαθέτει μόνο ο Λουκάς Παπαδήμος. Παρόλο που ο ίδιος, όπως προσθέτει ο Economist, δηλώνει πως επιθυμεί να επιστρέψει στην ακαδημαϊκή του καριέρα, πιθανότατα θα δεχθεί πιέσεις για να παραμείνει ως αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της επόμενης κυβέρνησης.
πηγη

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, ΚΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

TO ECONOMIST ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΕ ΝΑ ΔΏΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΎΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΌΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΡΈΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΆΛΠΕΣ.ΕΊΔΑΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΤΡΑΠΕΖΊΤΗ ΠΑΠΑΔΉΜΟ ΤΟ 2001,ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΊΕΣ ΓΝΏΣΕΙΣ ΠΩΣ ΜΑΣ ΒΟΎΛΙΑΞΕ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ακούγεται όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό. Δεν καταλαβαίνω. Από πότε η προσφυγή στην λαική ετυμηγορία είναι κακή επιλογή; Αυτή είναι η δημοκρατία που ευαγγελίζονται; Το αντίθετο, η συνέχιση διακυβέρνησης της χώρας από μια κυβέρνηση χωρίς δημοκρατ. νομιμοποίηση αποτελεί συνταγματική ανωμαλία.