Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Μισελληνισμός στους τοίχους της Κυψέλης.


του Αρδηνιστή

Διαχρονικά, από την εποχή της Ρωμαιοκρατίας είναι γνωστό πως υπήρχαν πάντα ξένοι μισέλληνες (βλέπε π.χ. Κυριάκος Σιμόπουλος, «Ξενοκρατία, Μισελληνισμός και Υποτέλεια»). Όμως, από τη...
μεταπολίτευση και μετά, ιδιαίτερα από τότε που το μεταναστευτικό αποτελεί μείζον εθνικό θέμα, οι πιο ακραίοι μισέλληνες αναδεικνύονται οι γηγενείς εθνομηδενιστές της Διεθνούς των κουκουλοφόρων.

Δεν χρειάζεται πολύ προσπάθεια για να αντιληφθεί ο καθένας πως η κινητήρια δύναμη των ανθρώπων που τυφλώνονται από μίσος αντικρίζοντας την ελληνική σημαία ή ακούγοντας τις λέξεις ελληνικό έθνος είναι ο μισελληνισμός τους. Αρκεί να διαβάσει τα «αντιεξουσιαστικά», ανθελληνικά συνθήματά τους, που έγραψαν, ανήμερα της 25ης Μαρτίου – και συνεχίζουν να γράφουν – στους τοίχους δεκάδων πολυκατοικιών σε έναν μόνο δρόμο της Κυψέλης (Αγίας Ζώνης), όντας θορυβημένοι από την επιστροφή στο έθνος, στον πατριωτισμό (ακόμη και ο Τσίπρας μιλά πλέον γι αυτόν) και την επανεμφάνιση της γαλανόλευκης στις πλατείες των «αγανακτισμένων».

Έτσι, αφού οι κατάμαυροι ιππότες της νέας Διεθνούς διαπίστωσαν πως «Αυτή η πόλη βρωμάει ελληνίλα» και ότι «ο Ελληνισμός βρωμάει στρατόπεδα συγκέντρωσης», έδειξαν αμέσως και τι σημαίνει γι αυτούς διάλογος γράφοντας «Ελλάδα σκάσε». Λίγο παρακάτω διαβάζουμε τις τετριμμένες τους απόψεις, τόσο για τη πατρίδα («Πατρίδα μας είναι η γη»), όσο και για το έθνος : «Ούτε μια μέρα για το έθνος», «Σκ..ά στην εθνική ενότητα», «η εθνική ενότητα οπλίζει τους φασίστες»! Συνθήματα που δεν θα προκαλούσαν ιδιαίτερη προσοχή αν δεν συνοδεύονταν από άλλα που υποκινούν στην άσκηση βίας. Φαίνεται πως στην Ελλάδα των μνημονίων, της ραγδαίας εξάπλωσης της φτώχειας και της διάρρηξης του κοινωνικού ιστού, δεν αρκεί μόνο η εγκληματικότητα που θέριεψε – λόγω της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης – στις ξενοκρατούμενες πλέον λαϊκές  γειτονιές, όπως η Κυψέλη, τα Πατήσια ή ο Άγιος Παντελεήμονας. Τώρα, οι ανυπεράσπιστοι πολίτες αυτών των περιοχών, που με ιδιαίτερη ευκολία χαρακτηρίζονται «φασίστες», «ξενόφοβοι» και «ρατσιστές» επειδή επιμένουν στην ελληνική τους ταυτότητα και θέλουν να παραμείνουν ελεύθεροι πολίτες στις γειτονιές που μεγάλωσαν, πρέπει να ζουν και με τις απειλές εκείνων των φασιστοειδών που κρυμμένοι πίσω από κουκούλες γράφουν στις πόρτες τους: «Κρεμάλα στους ελληνόψυχους», «κοιμάσαι πατριώτης, ξυπνάς φασίστας, κοιμάσαι φασίστας, ξυπνάς κρεμασμένος», «Άνθρωπος αγράμματος, ξύλο στους φασίστες» κ.α.

Βεβαίως από το συνολικό πακέτο των συνθημάτων τους δεν θα μπορούσε να λείπουν και τα ταξικά. Μόνο που αυτή τη φορά δεν προσέθεσαν απλά στο ταξικό τους μίσος τον πηγαίο τους ανθελληνισμό («Μίσος ταξικό, ανθελληνικό», «Μίσος ταξικό, ξευτίλες πατριώτες»), αλλά επιτέθηκαν απευθείας και στον Έλληνα εργάτη («Σκα..ά στον Έλληνα εργάτη»), που έχει το θάρρος να βάζει στο σπίτι του ελληνική σημαία. Κι έτσι αφού οι αυτόκλητοι δήθεν υπερασπιστές των απανταχού καταπιεσμένων διέγραψαν τον Έλληνα εργάτη, επειδή είναι πατριώτης, δεν είχαν πλέον παρά να απευθυνθούν στους μετανάστες γράφοντας το γνωστό «Οι μετανάστες είναι αδέλφια μας», ζητώντας μάλιστα και τη συντροφιά τους: «μετανάστες μη μας αφήνετε μόνες μας (sic) με τους Έλληνες». Έτσι, δεν είναι καθόλου περίεργο που σε συνθήκες κατάρρευσης της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, την ώρα μάλιστα που το σύνθημα «είμαστε όλοι Έλληνες» αντηχεί σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, από Αριστερούς και Δεξιούς, στην εγκαταλελειμμένη πολυπολιτισμική Κυψέλη, όχι μόνο δεν αναγράφεται κάποιο σύνθημα αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, αλλά αντιθέτως διαβάζουμε στους τοίχους: «Πίσω σκουλήκια μικροαστοί, είμαστε όλοι Αλβανοί»!

Είναι σαφές πλέον ότι αυτός ο ακραίος μισελληνισμός σε συνδυασμός με μια ρηχή ιδεοληψία, πνευματική σύγχυση και διαταραγμένο ψυχισμό, καθιστά τους «γνωστούς – άγνωστους» και κατάμαυρους θιασώτες του μίσους σε σοβαρότατο δημόσιο κίνδυνο, και στις δύσκολες ημέρες που περνάει η Ελλάδα σε επικίνδυνο εσωτερικό εχθρό της δημοκρατίας και του έθνους. Ας τους χαίρονται αυτοί που για χρόνια τους εξέθρεψαν και τους κάλυπταν ιδεολογικά ή τους ανέχτηκαν επειδή τους ήταν χρήσιμοι, όπως φάνηκε κατ΄ επανάληψη τα δύο τελευταία χρόνια στις διαδηλώσεις των αγανακτισμένων στη Πλατεία Συντάγματος. Τουλάχιστον οι αντίπαλοί τους οι νεοναζί ούτε κρύβουν τα πρόσωπά τους ούτε έκρυψαν ποτέ ότι είναι και αυτοί εχθροί της δημοκρατίας. Και οι δύο βλάπτουν όμως εξίσου την πατρίδα και τη δημοκρατία.
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μια μυστικη οργανωση μπορει να ειναι κουκουλοφοροι, αλλα κουκουλοφοροι δεν συνεπαγεται αναγκαστικα μυστικη οργανωση, ελεος με τις γενικουρες, και ναι καπιοι δεν γουσταρουν να ρουφιανευονται απο καμερες και φωτογραφιες στην αστυνομοκρατια. και ναι σκατα σε αυτους που εγραψαν αυτα τα συνθηματα