Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

"Το Ιράν μπορεί να ζήσει χωρίς να πουλήσει πετρέλαιο για τρία χρόνια"



Ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δήλωσε πως η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί και να επιβιώσει ακόμη και αν δεν εξάγει πετρέλαιο. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος Αχμαντινετζάντ κατά την διάρκεια περιοδείας του ανέφερε πως οι κυρώσεις που εφαρμόζονται στην ...χώρα θα αποτύχουν.

Ο Αχμαντινετζάντ δήλωσε: “Θέλουν να εφαρμόσουν εμπάργκο στο πετρέλαιο μας. Θα πρέπει όμως να τους πως έχουμε τόσα συναλλαγματικά διαθέσιμα που μπορούμε να κυβερνήσουμε την χώρα για τρία χρόνια χωρίς να πουλήσουμε ούτε ένα βαρέλι πετρελαίου».
 Ο Αχμαντινετζάντ ανέφερε πως θα αγωνιστεί ενάντια στην καταπίεση και την τυραννία, θα προστατεύσει κάθε δικαίωμα της χώρας και πως όλες οι ραδιουργίες των εχθρών θα αποτύχουν.
 Ο πρόεδρος Αχμαντινετζάντ έχει αναφέρει πως θα μπορέσει να διοικήσει τη χώρα ακόμη και χωρίς έσοδα από το πετρέλαιο.
 Οι χώρες της Ε.Ε. έχουν αποφασίσει από τη 1 Ιουλίου να εφαρμόσουν εμπάργκο στις αγορές αργού πετρελαίου από το Ιράν
 Το Ιράν ζήτησε από τις χώρες της Ε.Ε. να επανεξετάσουν την απόφαση τους αλλά καθώς δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα, ανακοίνωσε πως σταματά τις εξαγωγές σε Αγγλία, Γαλλία και Ελλάδα.
Το Ιράν ανακοίνωσε πως στις χώρες της Ε.Ε. πηγαίνει το 18% των εξαγωγών του και ότι θα καλύψει αυτό το άνοιγμα με άλλες χώρες.
onalert

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσο και αν σιχαίνομαι το ισλάμ και τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό, δεν μπορώ παρά να τους βγάλω το καπέλο.
Οι πέρσες έχουν κυβέρνηση με αρχίδια και όχι αρχίδια στην κυβέρνηση.