Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ταφόπλακα στα νησιά από τον Ευάγγελο Βενιζέλο - ΠΑΣΟΚ και βουλευτές να πάρουν ΑΜΕΣΑ θέση


Τα αποκαλυπτήρια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Να τον χαίρονται όσοι εξακολουθούν να τoν στηρίζουν.
Η δήλωσή του καταδίκασε οριστικά και αμετάκλητα το ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα και ολόκληρο το Αιγαίο...


Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας θα είχαν καταργηθεί προ πολλού. Αν μέχρι σήμερα έχουν διατηρηθεί, αυτό έχει γίνει με πολύ μεγάλο κόπο. Για το μέλλον δεν αναλαμβάνω καμιά δέσμευση, το θέμα είναι δύσκολο, ανάγεται στη δικαιοδοσία της Τρόικα, διότι ο ΦΠΑ είναι κατά κάποιον τρόπο Ευρωπαϊκός πόρος από τον ΦΠΑ έχει έσοδα η Ευρώπη. Άρα δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα!..

Έτσι απάντησε στη διακαναλιακή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού TV4 της Ρόδου Δήμητρας Μακρυζωνάρη.

Στην επισήμανση ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε την Κυριακή στο Ζάππειο για διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, ο κ. Βενιζέλος  απάντησε ότι «αυτό είναι τo στυλ του κ. Σαμαρά, διαλέγει πάντα τον εύκολο δρόμο δεν γνωρίζει καλά το θέμα». Απαντώντας στο ερώτημα αν το ειδικό καθεστώς μπορεί να επεκταθεί στα Ιόνια νησιά, απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι το αίτημα για επέκταση μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη κατάργηση ακόμη και των υφισταμένων εξαιρέσεων. Και μάλιστα πρόσθεσε ότι «όποιος λέει κάτι διαφορετικό από εμένα, δεν έχει επίγνωση της κατάστασης»!..



πηγη