Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Απάντησε σ’όλα αλλά δεν μας είπε τίποτε!


γράφει ο αρισταρχος

Για όσους παρακολούθησαν τον βομβαρδισμό του Βενιζέλου επί τρεις ώρες στο τέλος φώναξαν με μια φωνή. “Μπράβο στο θωρηκτό Μπενίτο. Άντεξε σε τέτοιο σφυροκόπημα!”...


Απάντησε σε όλα τα ερωτήματα και, δεν απάντησε σε τίποτε.

Άριστος χειριστής της θολούρας γύρω από μια πλούσια και μοναδική γλώσσα της οποίας γνωρίζει πολύ καλά όλα τα μυστικά της.

Εισέπραξε μια οργή πρωτοφανή από τον απλό κόσμο που του αντιπαρατίθεται και όχι απέναντι σε χειροκροτητές φίλα προς αυτόν προσκείμενοι. Άκουσε έκπληκτος(;) τον κόσμο να γιουχαΐζει και μόνο στο άκουσμα του ονόματος Σιμήτη.

Έξω από αυτά τα γλωσσικά στριφογυρίσματα που άφηναν να πλανάται μια θολούρα, δεν απαντήθηκαν με σαφήνεια και πολύ απλό ντόμπρο γλωσσικό τρόπο.

***Τι θα κάνουν αυτά τα παιδιά, πάνω από ένα εκατομμύριο, χωρίς δουλειά.

*** Τι θα κάνουν οι νοικοκυραίοι που τους αφαιρέθηκε εισόδημα πολύτιμο για την επιβίωσή τους αλλά και για τις υποχρεώσεις τους.

***Θα συνεχίσουν ένα δρόμο καταστροφικό που ξεκίνησαν

***Και επί τέλους θα καταλάβουν πως οι πρώην πρωθυπουργοί δεν αποτελούν πολιτικά ταμπού να τους κρατούν στο απυρόβλητο και στην πρώτη θέση του επικρατείας αξίζουν δεν αξίζουν γι αυτό.

***Η απόδοση ευθυνών και τιμωρίας στους υπαίτιους της οικονομικής τραγωδίας και όχι τε ευφυολογήματα του τύπου “εγώ ήμουν 14 χρονών”

Συγχαρητήρια στον Νίκο Χ#Νικολάου που έδωσε στον κόσμο αυτή την ευκαιρία. Απλές γήινες ερωτήσεις και σύνθετες εξωγήινες απαντήσεις από έναν Βαγγέλη που φοβήθηκα σε κάποια στιγμή ότι τάπαιξε και ήταν έτοιμος να την κάνει.

Τελικά μπορώ να σταχυολογήσω στο χτεσινό enikoslive πρώτα από όλα την νίκη μιας δημοκρατικής έκφρασης της δημοσιογραφίας και δεύτερον ότι η εξουσία ένιωσε την καυτή ανάσα της οργής από ένα λαό που βράζει.

Μακάρι να μην το περάσουν αδιάφορα .      
πηγη