Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Θα τον ξεχάσεις


Θα τον ξεχάσεις, σου λέω. Θα τον ξεχάσεις μέσα στο άγχος και την πολυφωνία των επερχόμενων εκλογών. Θα τον ξεχάσεις, γιατί δεν έβλεπες το πρόσωπό του χιλιάδες ώρες σε πάνελ τηλεοπτικών εκπομπών. Θα τον ξεχάσεις, γιατί δεν ήταν πολυγραφότατος , ούτε λαλίστατος, ούτε δημοφιλής...
. Στο δέκατο του δευτερολέπτου που πέρασε η σφαίρα μέσα από ένα μυαλό που είχε την ατυχία να ονειρεύεται θα τον αφήσεις στην μνήμη σου και θα τον φέρνεις στη θύμηση σου, όταν θα έχεις την συνηθισμένη στιγμιαία τσατίλα, σαν εκείνον που στήθηκε απέναντι από τα γραβατοδεμένα καθίκια της δημοκρατίας φτύνοντάς τα με το αίμα του. Θα τον ξεχάσεις γιατί δεν έχεις την ψυχική αντοχή να τον θυμάσαι. Τον έχεις ξεχάσει ήδη αφού το σιδερόφραχτο κάστρο της δημοκτατορίας είναι ακόμα στην θέση του και τα πολιτικόμουτρα κάνουν τα πλάνα του προεκλογικού τους αγώνα αποδεικνύοντας ότι ούτε τον θάνατο στην πόρτα τους δεν φοβούνται. Η σφαίρα ήδη έχει γίνει μπίλια που την παίζουν «αριστεροί» και δεξιοί στην προεκλογική τους ρουλέτα, και δεν έγινε βόμβα, όπως ήλπιζες, στα θεμέλια αυτού του τεράστιου κρεοπωλείου ζωντανών ακόμα ψυχών. Τον έχεις ήδη ξεχάσει γιατί τον έχεις κάνει ήδη μελό. Τον έχεις μετουσιώσει σε αφορμή να δακρύζουν τα μάτια σου και όχι να οργίζεται η καρδιά σου. Καρφώνεις σημειώματα αντίστασης στο δέντρο που έπεσε και δεν γίνεσαι εσύ το καρφί να τρυπήσει το λαρύγγι του ηθικού αυτουργού. Του πας λουλούδια και στεφάνια και περιμένεις την κηδεία του να κάνεις ακόμα μια ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας αντί ήδη να ράβεις τα σάβανα αυτών που σου έχουν πάρει τα μέτρα για την δική σου αόρατη κάσα. Τον ξέχασες πριν καλά-καλά τον θυμηθείς. Δεν πρόλαβε να γίνει το ήσυχο ουρλιαχτό του λόγος πολιτικός να αδράξεις το όπλο, να πλέξεις κρεμάλες, να στήσεις στον τοίχο προδότες, να εκδικηθείς για Αυτόν που αρνήθηκε να ξεχάσει ότι το μόνο που δεν σκοτώνει, καμία ορατή και αόρατη σφαίρα, είναι η -για όλους εμάς- ξεχασμένη αξιοπρέπεια.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

άφησα ένα σημείωμα κι ένα μπουκέτο λουλούδια. Δεν λυπήθηκα γι αυτόν.Για μένα λυπήθηκα,για τα παιδιά μου.Εκείνος ούρλιαξε,τους νίκησε.Δεν είναι μελό.Είναι το ουρλιαχτό μου εμένα και τόσων άλλων, που μήνες τώρα ουρλιάζουμε αλλά πνίγουν τις φωνές μας,τα χημικά τους.Δεν θα τον ξεχάσω γιατί βρίσκεται ήδη μέσα στη ψυχή μου κι όχι στο μυαλό μου.Και η σφαίρα που τον διαπέρασε,κατευθύνεται στους θύτες τους...

Φοίβος είπε...

Αδέρφια αν αναβάλουν τις εκλογές, τη βάψαμε εμείς οι ψευτοεπαναστάτες! Θα βλέπουμε συνανθρώπους μας να αυτοκτονούν, τα παιδιά μας να δουλεύουν ρακένδυτα και ημιλιπόθυμα για ξένους και ντόπιους "ευγενείς", λαμόγια να χορεύουν και να κάνουν πάρτι στις ιδιοκτησίες μας, και τον εαυτό μας σε ένα σχισμένο καναπέ να παραπονιέται που του φέρονται έτσι!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΒΡΕ? ΠΟΙΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕ?ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ..ΘΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΘΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ!!ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ!!Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΣΕ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΙΕΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ...ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΘΕΟΣ...ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ..!!ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΗΔΙΑ!! ΗΡΩΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΥΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ..ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ!!ΚΑΛΟΜΑΘΑΜΕ ΣΤΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ...ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΖΗΣΑΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΕΙΝΑ ΦΤΩΧΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣΑΝ...ΓΙΑΤΙ ΣΕΒΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΝ ΘΕΟ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΕΜΟ ΕΧΟΥΜΕ..ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ..ΚΑΙ ΟΧΙ ΗΤΟΠΑΘΕΙΑ..!!ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ..ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΑΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...ΑΥΤΑ ΚΑΝΕΙ...ΒΑΛΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ..ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ..ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ..ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ..!!ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΧΤΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ..ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ..!!