Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

«Με ανοιχτές αγκάλες» περιμένουν ανέργους στην Γερμανία


Ελάτε! Κερδίστε εδώ καλά χρήματα!", είναι ο τίτλος άρθρου του Γερμανού Καθηγητή Ερνστ Έλιτζ, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος διευθυντής της Γερμανικής Ραδιοφωνίας, στη χθεσινή έκδοση της εφημερίδας Bild...


Ο κ. Έλιτζ απευθύνει πρόσκληση προς τους Έλληνες να εργαστούν στην Γερμανία, τους διαβεβαιώνει ότι θα είναι ευπρόσδεκτοι και καλεί τους συμπατριώτες του να δώσουν το καλό παράδειγμα και να τείνουν χείρα βοηθείας προς τις υπερχρεωμένες χώρες.

"Η Γερμανία είναι η μηχανή δημιουργίας θέσεων εργασίας της Ευρώπης. Δεν το βάζουμε κάτω στην κρίση της Ευρωζώνης. Βοηθάμε! Αυτό είναι το καλό παράδειγμα για τις υπερχρεωμένες χώρες. Όποιος θέλει, μπορεί! Το ίδιο ισχύει για τους νέους που δεν βρίσκουν εργασία στην Ελλάδα και στη Ισπανία και θέλουν να δημιουργήσουν κάτι. Είναι προσκεκλημένοι. Είναι ευπρόσδεκτοι στην Γερμανία", τονίζει ο κ. Έλιτζ και αναφέρει ενδεικτικά ότι υπάρχει ιδιαίτερη ζήτηση για ειδικευμένους εργαζόμενους, όπως μηχανικούς και προγραμματιστές.

"Τους λέμε ένα εγκάρδιο καλωσορίσατε", σημειώνει και προσθέτει ότι οι Γερμανοί έχουν απολαύσει την ελληνική φιλοξενία στις διακοπές τους: "Θέλουμε κι εσείς να αισθάνεστε καλά στην Γερμανία, παρά την κατάσταση που υπάρχει. Θα κερδίσετε εδώ καλά χρήματα και θα γράψετε στην πατρίδα: παρακαλώ όχι πια καβγάδες με τους Γερμανούς. Δείχνουν πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας, με εργατικότητα, οικονομία και εφευρετικότητα".

Ο Γερμανός καθηγητής καταλήγει τονίζοντας ότι η κοινή προσπάθεια είναι το νόημα της Ευρώπης, αλλά μπορεί να είναι και η διέξοδος από την κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ
kostasxan.blogspot.com