Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Πωλήθηκε το χρυσό μακεδονικό στεφάνι


Νέο ιδιοκτήτη έχει το αρχαίο ελληνικό, χρυσό στεφάνι με φύλλα μυρτιάς, το οποίο πωλήθηκε τελικώς σήμερα στην δημοπρασία των Κρίστις αντί 181. 000 στερλίνων. Παρ΄ ότι η προέλευσή του έχει πολλά σκοτεινά σημεία ουδείς εξέφρασε αντιρρήσεις για την πώλησή του και έτσι το μακεδονικό στεφάνι, που μετασκευάστηκε κάποια στιγμή για...
να φορεθεί ως περιδέραιο χάθηκε και πάλι από το προσκήνιο. Η δημοπρασία περιελάμβανε την πώληση και άλλων αρχαιοτήτων από την Ελλάδα και την Κύπρο, που δεν είχαν όμως όλα την ίδια τύχη. Δεν πωλήθηκε έτσι ένα χρυσό βραχιόλι σε σχήμα φιδιού, το οποίο είχε εκτιμηθεί 80- 100 χιλιάδες στερλίνες ούτε ένα ακόμη χρυσό περιδέραιο που είχε τιμή εκκίνησης 25.000 στερλίνες.

2 σχόλια:

ΟΡΟΣΕΙΒΙΟΣ είπε...

ΟΙ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ,ΜΕ ΑΣΙΓΑΣΤΟ ΚΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΜΙΣΟΣ, ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ.ΑΦΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΤΩΡΑ ΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ,ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΣΟ-ΟΣΟ Ο,ΤΙ ΠΙΑΣΟΥΝ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΛΥΩΜΕΝΟ ΜΕΤΑΛΛΟ,ΘΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΟΥΝ,ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ 1204 ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΒΑΖΑΝ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΒΡΙΣΚΑΝ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΧΑΝ ΚΟΨΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΙΟΝΙΑ.ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ.
ΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ 966 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΟΥΝΟΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ,ΑΠΛΗΣΤΟΙ,ΚΤΗΝΗ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΜΟΡΦΗ.ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΜΙΛΑΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΥΒΑΛΑ,ΑΦΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ.ΕΞΩ ΡΕ ΠΡΟΣΤΥΧΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ.

Διογένης είπε...

Ορεσείβιε, πόσο δίκιο έχεις! "ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ". ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ ότι όλα αυτά δεν γίνονται για τα χρήματα. Και δεν γίνονται μόνο στη Ελλάδα. Υπάρχρει, βέβαια, ένας λόγος παραπάνω για να γίνονται στην Ελλάδα. Όμως, γιατί το ΝΑΤΟ ή οι Αμερικανοί βομβάρδιζαν τους αρχαιολογικούς χώρους και τις βιβλιοθήκες στο Αφγανιστάν και το Ιράκ; Και δεν ξέρουμε αν πριν τους βομβαρδισμούς είχε προηγηθεί κανένα πλιάτσικο, όπως λέγεται ότι έγινε παλαιότερα στον Φάρο της Γνώσης, στην Αλεξάνδρεια. Για ποιον λόγο κατά τα "Δεκεμβριανά" του 2008 καταστράφηκαν μνημεία και βιβλιοθήκες ή έγιναν απόπειρες καταστροφής τους σε όλη την Ελλάδα;