Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Άρση ασυλίας για τη Ντ. Μπακογιάννη ζητά ο Άρειος Πάγος


Άρση ασυλίας για τη Ντ. Μπακογιάννη ζητά ο Άρειος ΠάγοςΤην άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη ζήτησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κατσιρώδης.

 Με έγγραφό του προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο κ. Κατσιρώδης ζήτησε την άρση της βουλευτικής ασυλίας της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες. Το αδίκημα αφορά στο περιβόητο 1 εκατ. δολάρια του συζύγου της κ. Μπακογιάννη, Ισίδωρου Κούβελου, από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ το οποίο δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2011...
(χρήση 2010). Ήδη η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του Ισίδωρου Κούβελου για άμεση συνέργεια στο αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης. Να σημειωθεί ότι την αποκάλυψη αυτή για το 1 εκατ. δολάρια είχε κάνει ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής. Η αποκάλυψη είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία με αναφορά της στον Άρειο Πάγο ζητούσε τον ποινικό και πειθαρχικό έλεγχο του κ. Νικολούδη.

newsbomb.gr/