Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Απολύσεις μετά τις εκλογές


Απολύσεις, συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις των υπηρεσιών των δημοσίων υπηρεσιών είναι η νέα λαίλαπα που περιμένει τους δημοσίους υπαλλήλους την επομένη των εκλογών...


Έως το τέλος του χρόνου, βάσει των δεσμεύσεων που η συγκυβέρνηση έχει αναλάβει από το μνημόνιο, θα πρέπει να απομακρυνθούν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι και έως το τέλος του 2015, 150.000.

Οι νομοθετικές παρεμβάσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, έχουν προαποφασιστεί –η εργασιακή εφεδρεία είναι μόνο η αρχή, ενώ στα λεγόμενα κόμματα εξουσίας ωριμάζει ήδη η ιδέα της κατάργησης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα ψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης θα βρεθεί η αναδιάρθρωση των φορέων, από τους οποίους τουλάχιστον 120, που απασχολούν 8.000 υπαλλήλους, αναμένεται να καταργηθούν, αφού προηγηθεί η διαδικασία της αξιολόγησης. Τα κριτήρια αξιολόγησης των οργανισμών βρίσκονται σε φάση επεξεργασίας από το υπουργείο σε συνεργασία με την ομάδα των Γάλλων εμπειρογνωμόνων.

Με απόλυση κινδυνεύουν όσοι υπάλληλοι δεν πληρούν τους όρους των νέων «περιγραμμάτων θέσεων» ή στους διυπουργικούς κλάδους που θα συσταθούν σε κάθε υπουργείο, ενώ θα εφαρμοστεί στην πράξη η ρύθμιση που έχει θεσμοθετηθεί για την κινητικότητα των εργαζομένων στο Δημόσιο.
πηγη