Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ανακριτής καλεί σύζυγο και κόρη του Άκη


Και οι δυο οι οποίες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή...


Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα των 103 σελίδων, το οποίο αποτελεί το «δια ταύτα» της ογκώδους δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση:

•       Η Αρετή Τσοχατζοπούλου κατηγορείται ότι «επωφελήθηκε από την δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης την οποία είχε συστήσει ο πατέρας της», με την απόκτηση μεζονέτας 402 τ.μ επί της οδού Δεινοκράτους στο Κολωνάκι μέσω της υπεράκτιας εταιρείας Bluebell S.A. Ωστόσο, κατά το πόρισμα «η συμμετοχή της ίδιας στην οργάνωση δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί, ενώ λόγω της στενής συγγενικής σχέσης με τον Άκη Τσοχατζόπουλο έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την υποδομή της οργάνωσης στην αλλοδαπή».

•       Η Βίκυ Σταμάτη κατηγορείται ότι στις 16.4.2010 από κοινού με τον σύζυγο της Άκη Τσοχατζόπουλο  και τη νόμιμη εκπρόσωπο της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis απέκτησε το περιβόητο νεοκλασικό επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου «γνωρίζοντας ότι τα χρήματα για την απόκτησή του προέρχονταν από εγκληματική δραστηριότητα και συγκεκριμένα από την παθητική δωροδοκία του συζύγου της την περίοδο όπου εκείνος ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας».

Ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή αναμένεται να βρεθούν επίσης την Πέμπτη, μεταξύ άλλων προσώπων, η θεία και ο αδελφός της συζύγου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Κι αυτό διότι –κατά το εισαγγελικό πόρισμα- σε λογαριασμό της θείας Αικατερίνης υπήρξε κατάθεση το 2001 ποσού 3 εκατ. δραχμών από την εταιρεία Torcaso, πραγματικός ιδιοκτήτης της οποίας φέρεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο δε αδελφός Παναγιώτης Σταμάτης χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο εμφανίζεται να καταθέτει χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς για επισκευές στο ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου από το 2006 μέχρι και το 2009.
newsbomb.gr