Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Τουρκία: Προς διεθνές ένταλμα σύλληψης του ισραηλινού τ. Αρχηγό ΓΕΕΘΑ!


Ο Εισαγγελέας Κωνσταντινούπολης ετοιμάζει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ισραηλινό πρώην Διοικητή Ισραηλινών Δυνάμεων Gavriel Ashkenazi (φωτογραφία, δίπλα), γράφει σήμερα η εφημερίδα Sabah.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ο Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης έπειτα από έρευνα κατόρθωσε να εξακριβώσει την ταυτότητα ισραηλινών στρατιωτικών που επέδραμαν στο πλοίο Mavi Marmara στις 31 Μαίου 2010, όπου σκοτώθηκαν 9 Τούρκοι ακτιβιστές που πήγαιναν βοήθεια στην αποκλεισμένη Παλαιστίνη.


Η εφημερίδα αναφέρει ότι με την βοήθεια ακτιβιστών-αυτοπτών μαρτύρων της επέμβασης που εξέτασαν φωτογραφίες μαζί με τον Εισαγγελέα αναγνώρισαν τον πρώην Διοικητή των ισραηλινών Δυνάμεων Gavriel Ashkenazi (Γαβριήλ «Γκάμπι» Ασκενάζι) ως έναν εκ των συμμετεχόντων στην επέμβαση. Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου (Rav Aluf) ήταν από το 2007 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2011. Τον Νοέμβριο του 2011, ο Ασκενάζι διορίστηκε πρόεδρος μιας ισραηλινής εταιρείας που ασχολείται με εξερεύνηση υδρογονανθράκων. Είναι πολύ δημοφιλής στο Ισραήλ.

Ο Εισαγγελέας ετοιμάζεται, κατά την εφημερίδα, να εκδώσει διεθνή εντάλματα σύλληψης για του υπόπτους και προσθέτει ότι τόσο ο ισραηλινός Πρωθυπουργός κ. Νετανιάχου όσο και ο ισραηλινός ΥΠΕΞ κ. Λίμπερμαν είναι μεταξύ των 37 ατόμων που αντιμετωπίζουν
κατηγορίες για την επέμβαση στο Mavi Marmara.
πηγη

1 σχόλια:

HUNTER είπε...

δεν τους γουσταρω τους εβραιους αλλα επειδη εσας δεν σας γουσταρω περισσοτερο θα ριξω το γελιο της αρκουδας οταν οι σφαλιαρες θα πεφτουν βροχη απο τους ιστραηλινους γιατι θα πεσουν σιγουρα με τα μυαλα που κουβαλαται μεμετια,καλομελετα κι ερχεται.