Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Οι "μπερδεμένες" συμπαρατάξεις, η αριστερά στον κόσμο της κι εγώ στον ψυχολόγο;


Αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύονται με καταιγιστικούς ρυθμούς, τότε μάλλον θα πρέπει να δεχτούμε πως το μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού σώματος έχει ήδη (κατά 75% τουλάχιστον) αποφασίσει πως θα συμπεριφερθεί μπροστά στην κάλπη της 6ης Μαΐου. Επειδή όμως θεωρούμε πως η αλήθεια βρίσκεται πολύ μακριά απ' αυτά τα δεδομένα (άλλωστε πάντοτε πιστεύαμε πως οι σφυγμομετρήσεις δίνουν τα αποτελέσματα που οι χρηματοδότες των γκαλοπατζήδων επιθυμούν) θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε την εικόνα που.....

έχουν, όσοι έχουν φτύσει ήδη το καθεστώς ΝΔΣΟΚ και ΣΙΑ, στα πλαίσια της αναζήτησής τους στο ευρύ, ευμετάβλητο και συνεχώς διαμορφούμενο αντιμνημονιακό μπλογκ.
Από τα μέχρι τώρα δεδομένα, για άλλη μια φορά, το διεφθαρμένο καθεστώς αν και ετοιμόρροπο και βαρύτατα τραυματισμένο δείχνει να είναι το πλέον συγκροτημένο μπλογκ δυνάμεων που με μεγάλες ή μεγαλύτερες απώλειες ευελπιστεί να παραμείνει ο κύριος ρυθμιστής των εξελίξεων.


Οι δυνάμεις της Αριστεράς, κατακερματισμένες και μη δυνάμενες να επεξεργαστούν και να συμφωνήσουν σε μια μίνιμουμ πολιτική συμφωνία αντίστασης κι ανατροπής (ίσως και να μη θέλουν), παραχώρησαν μέρος της αντικαθεστωτικής διάθεσης και ελπίδας των πολιτών σε νεότευκτα αντιμνημονιακά σχήματα που αποδεικνύεται ότι μπρος στην επιδίωξή τους να καταλάβουν μια αξιόλογη θέση στη μετεκλογική πολιτική κονίστρα, δεν διστάζουν να συμπράξουν με ετερόκλητες δυνάμεις στέλνοντας τους πελαγωμένους πολίτες στην αβεβαιότητα και την διαρκή αναζήτηση.


Η ανυπαρξία μιας καθαρής αντικαθεστωτικής πλατφόρμας που θα μπορούσε να περιλαμβάνει:

Συντακτική εθνοσυνέλευση με νέο σύνταγμα που θα έθετε το ζήτημα της άμεσης δημοκρατίας με κληρωτό κοινοβούλιο
Έλεγχο και άρνηση πληρωμής των τοκογλυφικών και παράνομων δανειοδοτήσεων της χώρας
Πλήρες και διαχρονικό πόθεν έσχες από το '74 για όσους είχαν σχέση με την πολιτική και κατείχαν κρατικές θέσεις ή είχαν διασύνδεση με κρατικές συμβάσεις κλπ
Παραδειγματική τιμωρία όλων των ενεχομένων στα σκάνδαλα της δημόσιας ζωής (Βατοπέδι, Χρηματιστήριο, δομημένα ομόλογα, μνημόνια, ΔΝΤ, Ολυμπιάδα, Siemens, εξοπλιστικά προγράμματα, υγεία (προμήθειες), ΟΠΑΠ κλπ) και δήμευση των περιουσιών τους, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
οδήγησε στο ΕΛΑΣΣΟΝ της σύμπτυξης αντιμνημονιακών σχημάτων που έθεσαν εξ αντικειμένου ως κυρίαρχο το ζήτημα της άρνησης και κατάργησης του μνημονίου ενώ είναι πασιφανές πως το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση είναι το αποτέλεσμα και η συνέχεια της ξενόδουλης στάσης του πολιτικού συστήματος - καθεστώτος. Που αφού αναγόρευσε ως ανώτατο θεσμό του καθεστώτος τα κόμματα ( που ούτε καν καθορίζονται ως θεσμός στο σύνταγμα) διάβρωσε τους τρεις πυλώνες της δημοκρατίας (εκτελεστική, νομοθετική, δικαστική) διαπλέκοντας και υποτάσσοντας τους στα κελεύσματα των κομμάτων.
Τα κόμματα που είναι οικογενειοκρατικά και ελέγχονται από τις 300 οικογένειες που είναι συνέχεια των παλιών κοτσαμπάσηδων με την προσθήκη επιπλέον 200 οικογενειών των νέων τζακιών που προστέθηκαν από την περίοδο της μεταπολίτευσης ως σήμερα.

Έτσι με αυτά τα δεδομένα και χωρίς την ύπαρξη ανάδειξη του ΜΕΙΖΟΝΟΣ διακυβεύματος της σημερινής συγκυρίας που θα ήταν η ανάπτυξη αντικαθεστωτικού μετώπου που θα είχε σαν στόχο το γκρέμισμα της λέρας και σαπίλας και την ανάπτυξη ενός αμεσοδημοκρατικού πολιτεύματος που θα μπορούσε να συσπειρώσει όλες τις λαϊκές πατριωτικές δυνάμεις στον αντίστοιχο πόλο της ελπίδας και αναγέννησης, αυτοί που νοιώθουν ότι δεν χωράνε σε μεσοβέζικες αντιμνημονιακές ετερόκλητες συμφωνίες βρίσκονται μετέωροι και έτοιμοι να επικαλεστούν τη φωνή της συνείδησής τους είτε να προσφύγουν στη βοήθεια ψυχολόγων και ψυχιάτρων.

Επειδή όμως πιστεύουμε ότι, ανεξάρτητα αποτελέσματος στις εκλογές της 6ης Μαΐου - και με το δεδομένο ότι οι επόμενες θα είναι πολύ κοντά - προέχει να ενισχυθούν οι σχηματισμοί που στην επόμενη φάση εν δυνάμει θα μπορούσαν να συνδιαμορφώσουν το αντικαθεστωτικό μπλογκ της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ...

καλό βόλι Έλληνες .... και μακριά από τους ψυχιάτρους.

Ακτιβιστής

πηγη