Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Η πρώτη νύχτα του Άκη Τσοχατζόπουλου στον Κορυδαλλό


Η βαριά πόρτα στην είσοδο των φυλακών έκλεινε, καθώς ο πρώην υπουργός περνούσε το κατώφλι του Κορυδαλλού.
Η όψη του παρέπεμπε σε έναν αγέρωχο άνθρωπο, είπαν κάποιοι...
σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Άλλοι πάλι είδαν τον ίδιο άνθρωπο διαφορετικά: Τον περιέγραφαν  παγωμένο από το σοκ. Επί της «υποδοχής» ήταν αρχιφύλακες.

Όπως κι αν το δει κανείς, δεν είναι λίγο για κάποιον, που μέχρι πριν από λίγες ημέρες απολάμβανε τις ανέσεις σε ένα μικρό παλάτι επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και βρέθηκε στο «κελί 2», στην ΣΤ πτέρυγα. Εκεί, όπου κρατούνται τα λεγόμενα «λευκά κολάρα», δηλαδή  οι οικονομικοί εγκληματίες.

Στα ίδια λημέρια, «φιλοξενούνται» και όσοι κρατούμενοι χρίζουν προστασίας επειδή με κάποιο τρόπο συνέδραμαν στην εξάρθρωση κυκλωμάτων οργανωμένου εγκλήματος.

Το κελί του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου συγκαταλέγεται στις λεγόμενες σουίτες του Κορυδαλλού. Είναι μεταξύ αυτών, που διαμορφώθηκαν για να «φιλοξενήσουν» τους χουντικούς.

Και στη συνέχεια απέκτησαν πολλούς γνωστούς «ενοίκους».

Ένα από αυτά είναι το κελί του Νίκου Ντερτιλή.

Σε αυτό βρέθηκε ο Ευάγγελος Καλούσης, που έγινε ευρέως γνωστός ως ο «δικαστής με τη μεζούρα».

Εκεί ήταν ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, αλλά και ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ.

Στους νέους γείτονες του πρώην υπουργού, στην ίδια πτέρυγα, είναι ο κ. Παύλος Ψωμιάδης, άλλοτε ισχυρός άνδρας της «Ασπίς».

Κανονικά, οι προδιαγραφές του κελιού είναι για τετράκλινο. Χρησιμοποιείται, όμως, εδώ και χρόνια ως μονόκλινο ή δίκλινο, αναλόγως του κρατούμενου, που στεγάζει.

Έχει δυνατότητα για να συνδεθεί τηλεόραση, ενώ ο κρατούμενος έχει δικαίωμα να το αναμορφώσει μερικώς σύμφωνα με τις προτιμήσεις του. Πάντοτε, όμως, με δικά του έξοδα.

Το πρώτο πράγμα που ζήτησε ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν να ξεκουραστεί. Έφαγε ό,τι προέβλεπε το μενού της ημέρας. Έχει, πάντως, δικαίωμα να παραγγέλνει «ντελίβερι», φυσικά με δική του χρέωση.

Το δεύτερο, που ζήτησε ο πρώην υπουργός, ήταν να κάνει χρήση δικού του ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων. Και αυτό είναι νόμιμο δικαίωμά του.

Ο πρώτος ξάδελφός του, κ. Νίκος Ζήγγρας, που φέρεται ως ο ταμίας του πρώην υπουργού κατά το κατηγορητήριο, «φιλοξενείται» στην ίδια πτέρυγα. Είναι, όμως, σε διαφορετικό όροφο και σε πιο «ταπεινό» κελί, όπως και συγκατηγορούμενοί του.

Οι επιχειρηματίες κ. Αστέριος Οικονομίδης και κ. Γεώργιος Σαχπατζίδης, είναι στην Α’ πτέρυγα,  ενώ η λογίστρια του πρώην υπουργού, κ. Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, στις γυναικείες φυλακές.
πηγη